Όσο πιο λίγα έχεις, τόσο πιο ευτυχισμένη είσαι! Να γιατί..

By

Ρίξε μια ματιά σε όλα τα αντικείμενα, τα ρούχα, τα παπούτσια, τα laptop και τα smartphone και αναρωτήσου, “Με κάνουν ευτυχισμένη και χαρούμενη όλα αυτά;”

Κάνοντας αυτή την ερώτηση στον εαυτό σου θα καταλήξεις να ξεφορτωθείς το μισό σου σπίτι μιας και θα διαπιστώσεις πως πολλά από τα πράγματα που βρίσκονται μέσα σε αυτό δεν τα χρειάζεσαι πραγματικά.

kl_xara02

Σύμφωνα με την συγγραφέα Brianna Wiest το να έχεις λιγότερα πράγματα στην κατοχή σου και να είσαι γενικότερα μίνιμαλ στη ζωή σου, θα σε κάνει έναν πιο ευτυχισμένο άνθρωπο. Να γιατί…

Μαθαίνεις να αγαπάς όλα αυτά που δεν κοστίζουν πολλά! Όλα εκείνα που έχουν σκοπό και νόημα. Ξεφορτώσου όλα εκείνα που δεν χρειάζεσαι και θα μάθεις να επικεντρώνεσαι περισσότερο σε ό,τι έχει σημασία.

Συνειδητοποιείς πως τα πράγματα δεν σε κάνουν έναν άλλο άνθρωπο. Όταν καταλαβαίνεις τι πραγματικά σε κάνει άλλο άνθρωπο επικεντρώνεις την προσοχή σου σε ό,τι σε κάνει ευτυχισμένη. Οι ανθρώπινες επαφές, η φιλία, ο έρωτας, η αγάπη… πράγματα που δεν κοστίζουν τίποτα αλλά είναι αμύθητης αξίας.

kl_xara01

Ξοδεύεις λιγότερο χρόνο σε πράγματα που δεν έχουν αξία και περισσότερο σε πράγματα που έχουν. Αντί να ζεις πραγματικά, τις περισσότερες φορές απλά καταναλώνεις, γιατί θεωρείς πως έτσι πρέπει να κάνεις. Αν σταματήσεις να αγοράζεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι, ίσως καταφέρεις να μαζέψεις τα χρήματα που χρειάζεσαι για να πας ένα ταξίδι ζωής στη Νέα Υόρκη.

Ανακάλυψε τι έχει αξία στη ζωή σου και αγκάλιασέ το. Ψάξε να βρεις την ευτυχία μακριά από τα χρήματα και τα υλικά αγαθά και θα συνειδητοποιήσεις τι έχανες τόσα χρόνια…

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News