Όταν οι δύο μας γίναμε… τρεις!

By

Πας στο μαιευτήριο ζευγαράκι και φεύγεις… οικογένεια!

Παίρνετε και ένα “πακετάκι” μαζί σας! Το πιο γλυκό πακετάκι της ζωής σας, ωστόσο με την δική του σημασία αφού είναι η αιτία που αλλάζει τα πάντα!!!

Ήρθε το μικρό αγγελούδι για να φέρει τα πάνω κάτω και στην κοσμοθεωρία σου και στην ψυχολογία σου αλλά και στη σχέση σου με τον έτερον σου ήμισυ, τον πατέρα του παιδιού σου!

νες βορν

Αναπόφευκτη η μεταβατική περίοδος που ακολουθεί.

Το πόσο θα διαρκέσει και τι χαρακτηριστικά θα έχει, λυπάμαι που το λέω, αλλά εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εμάς, τις γυναίκες, τις μάνες.

Και αυτό γιατί καταλαβαίνεις ότι οι άνδρες έχουν ένα μικρό delay -είναι φυσικό- να αντιληφθούν πραγματικά τι έχει συμβεί και πολύ περισσότερο πόσα εσύ έχεις να αντιμετωπίσεις σε ευθύνες, μέσα σου (ψυχολογικά, ορμονικά), έξω σου (εμφανισιακά)… κλπ και αυτά χωρίς να συνυπολογίσουν τις περιπτώσεις με επιλόχειο κατάθλιψη και οργανικά προβλήματα που περιπλέκουν ακόμη περισσότερο τη γενικότερη φάση.

Η δική μου εμπειρία και αυτή της εγκυμοσύνης και μετά την γέννα ήταν πραγματικά ευλογημένη!

Ωστόσο τον ρυθμό μας σαν ζευγάρι μας πήρε καιρό να τον βρούμε… και πάντα με την ειλικρίνεια και ρεαλιστικότητα ότι ποτέ πια δεν θα υπάρξουμε ξανά οι ανέμελοι “γκόμενοι” χωρίς πρόγραμμα και απόλυτη ελευθερία…

Είναι μία ακόμη πρόκληση, να διασφαλίσουμε η σχέση μας με τον αγαπημένο μας ώστε να μην πάρει την κάτω βόλτα!

bay

Ξέρω ότι είναι κομματάκι δύσκολο αλλά δες μερικά tips που μπορεί να σε βοηθήσουν να κρατήσεις τις απαραίτητες ισορροπίες όταν από δύο… γίνετε τρεις!

1.  Διαχειρίσου τις προκλήσεις. 

Αρκετά ζευγάρια δεν είναι προετοιμασμένα για την σκληρή πραγματικότητα. Ο ερχομός ενός παιδιού πέρα από χαρά και απεριόριστη αγάπη φέρνει μαζί του και νέες προκλήσεις. Συζητήστε όσο μπορείτε πως θα διαχειριστείτε τη νέα τάξη πραγμάτων ώστε να αποφύγετε συγκρούσεις.

2.  Απέφυγε τον ανταγωνισμό. 

Μην πέσεις στην παγίδα της σύγκρισης για ποιον είναι πιο δύσκολο. Και εσύ όσο και ο σύντροφός σου μπορεί να νιώσετε ότι ο ρόλος που έχετε δεν χαίρει της απαραίτητης εκτίμησης. Προσπάθησε να μπεις στα παπούτσια του για να δεις ποιες είναι οι αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή του και πως αισθάνεται. Δεν είσαι η μόνη που η ζωή της έχει αλλάξει!

3.  “Κλέψε” χρόνο για εσάς!

Το να μοιράζεστε προσωπικό χρόνο είναι ζωτικής σημασίας για τη σχέση σας! Κανείς δε θα σε χαρακτηρίσει “κακιά μάνα” αν αφήσεις το μωρό σου για μερικές ώρες στη μαμά σου! Αν σου φαίνεται δύσκολο, για αρχή προσπάθησε καθημερινά να αφιερώνεις δέκα λεπτά στο σύντροφό σου για να συζητήσετε άλλα θέματα εκτός από το παιδί και του σπιτιού.

4. Don’t Panic.

O πανικός και τα μικροπροβλήματα είναι απόλυτα λογικό να υπάρχουν τους πρώτους μήνες. Πάρε βαθιά ανάσα και σκέψου ότι είναι μια δύσκολη φάση που θα περάσει!

5. Νοιώθει αόρατος;! 

Μην τον κάνεις να νοιώθει αόρατος. Δεν ήρθε στη ζωή σου μόνο για να βοηθήσει στην αναπαραγωγή. Δώστου χώρο και σημασία. Ζήτα την βοήθεια του. Μιλήστε για το πώς αισθάνεστε.

Είναι ανάμεικτα και δυνατά τα συναισθήματα. Χρειάζεται χρόνος.

Αν έχει ουσιαστικές και στέρεες βάσεις η σχέση σου με τον σύντροφο σου, όλο θα κυλήσει ευκολότερα.

Άλλωστε το παιδί θεωρώ ότι έρχεται να ολοκληρώσει και να δώσει συνέχεια σε κάτι ήδη όμορφο. και όχι για να γίνει το “τσιρότο” σε μια τραυματισμένη, προβληματική σχέση.

ππ

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News