keepup_entyposi

Ποια είναι η πρώτη εντύπωση που δίνεις στους άλλους

By

Αποκωδικοποιούμε μαζί τη γλώσσα του σώματος για να είσαι πάντα επιτυχημένη στα επαγγελματικά meetings ή οποιαδήποτε άλλη συνάντηση έχει μεγάλη σημασία για σένα, όπως ένα πρώτο ραντεβού!

body-language-fail

Ξέρεις ότι σύμφωνα με μελέτες η γλώσσα του σώματος επηρεάζει έως και το 81% της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων; Ένα χαμόγελο, βλέμμα στραμμένο αλλού ή προς τα κάτω, χέρια που ακουμπούν το ένα το άλλο, όλα αυτά είναι σημάδια body language που σημάδια στους άλλους χωρίς εσύ καν να έχεις ανοίξει το στοματάκι σου! Και αυτό έχει τεράστια σημασία γιατί σίγουρα θέλεις οι πρώτες εντυπώσεις να οδηγήσουν σε μια επιτυχημένη επαγγελματική συμφωνία ή και σε ένα δεύτερο και τρίτο ραντεβού.

Πώς μπορεί η γλώσσα του σώματος να σε βοηθήσει σε αυτό;

1. Απότομες κινήσεις, δάγκωμα των νυχιών, χέρια που πιάνουν το πρόσωπο ή τα μαλλιά, πόδια που αλλάζουν σταυροπόδι συνέχεια = νευρικότητα και αδιαφορία για τον συνομιλητή

Έχεις κι εσύ την κακή συνήθεια να παίζεις με τα μαλλιά σου στα meetings; Σταμάτα το όσο πιο γρήγορα μπορείς! Οι ειδικοί λένε ότι όλες οι παραπάνω κινήσεις προκαλούν εκνευρισμό στους συνομιλητές, τους αποσπούν την προσοχή από τη συζήτηση και δίνουν την εντύπωση ότι έχεις άλλα πράγματα στο μυαλό σου. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τα ραντεβού. Εκεί λίγο παιχνίδι με τα μαλλιά θεωρείται ελκυστικό από τους άντρες και αντιστοιχεί σε ερωτικό κάλεσμα (όπως και αν ακουμπήσεις απλώς το μπράτσο τους, το ήξερες αυτό;) Φυσικά δεν χρειάζεται να το παρακάνεις και εδώ!

2. Σταυρωμένα χέρια = απόρριψη

 

Αυτό το ξέρει σίγουρα οποισδήποτε: όποιος κοιτάζει κάποιον με σταυρωμένα χέρια εκφράζει την απόρριψή του ή τουλάχιστον αυτό γίνεται αντιληπτό στον συνομιλητή. Πολλές φορές ωστόσο το κάνουμε ασυναίσθητα όταν κάνει κρύο και βρισκόμαστε σε εξωτερικό χώρο για να ζεσταθούμε ή επειδή νιώθουμε μια μικρή ανασφάλεια σε σχέση με τον απέναντι και αγκαλιάζουμε τον εαυτό μας για να νιώσουμε μια προστασία. Κι όμως, είναι λάθος σημάδι αν ο απέναντι μας ενδιαφέρει, οπότε προσοχή στα χεράκια!

3. Στραβοκάθεσαι; = Θα σε στραβοκοιτάξουν

Το έχεις συνήθειο να στρέφεις τον κορμό και τη μέση όταν κάθεσαι και να κουνιέσαι και να λυγιέσαι πάνω στους καναπέδες και τις καρέκλες; Ωραίος ο εξωτικός χορός της καρέκλας, αλλά ιδιάιτερη σοβαρότητα δεν δείχνει, μάλλον λέει «νιώθω πολύ άβολα εδώ που κάθομαι, κάποιος να κάνει το ρολόι να τρέξει για να φύγω μια ώρα αρχίτερα». Είναι λογικό όμως. Μια στάση σώματος ευθεία και σταθερή, με το στήθος προς τα έξω και χωρίς καμπούριασμα δείχνει ότι έχεις αυτοπεποίθηση, ότι ξέρεις τι κάνεις και τι λες και ότι θέλεις να είσαι εκεί γιατί «δεν κάνω ποτέ κάτι που δεν θέλω». Και το πιο εντυπωσιακό; Αν εξασκηθείς λίγο στη στάση που δηλώνει αυτοπεποίθησης θα την αποκτήσεις κιόλας και ας μην την ένιωθες στην αρχή!

4. Διπλωμένα χέρια = επιφύλαξη και δειλία

glwssa-toy-swmatos

Το ήξερες ότι τα χέρια σου είναι το πιο εκφραστικό μέσο επικοινωνίας μετά την ομιλία; Μπορούν να τονίσουν με τον καλύτερο τρόπο αυτό που λες, να το διανθίσουν και να το υποστηρίξουν, αλλά όταν διπλώνεις τα χέρια πάνω στα πόδια σου, μπορούν κυριολεκτικά να αποδομήσουν μια εικόνα που κατά τα άλλα θα ήταν σούπερ γοητευτική και ελκυστική γιατί είναι σαν να λένε «Δεν σε εμπιστεύομαι ούτε εσένα αλλά ούτε και τον εαυτό μου» και σε παρουσιάζουν φοβισμένη και επιφυλακτική. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσεις τις θεατρικές κινήσεις και τις υπερβολές! Λίγες κομψές κινήσεις των χεριών μπορούν να κυριολεκτικά να μαγέψουν τον συνομιλητή.

5. Μετατόπιση βάρους από το ένα πόδι στο άλλο = φλερτ ή αστάθεια;

Κάν’το εικόνα: Είναι βράδυ στο μπαρ και ο ωραίος μελαχρινός που εμφανίστηκε στην παρέα δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτά που του λες, αλλά εσύ δεν μπορείς να αλλάζεις βάρος από το ένα πόδι στο άλλο με αποτέλεσμα να σε κοιτάζει λίγο περίεργο. Τι κάνει το κορίτσι; Με φλερτάρει; Βαριέται και σκέφτεται να φύγει; Θέλει να πάει τουαλέτα; Πες, είναι ωραίες σκέψεις αυτές; Όχι, καθόλου, οπότε θυμήσου όποτε πας να το κάνεις ότι ο σταθερός άνθρωπος «πατάει και με τα δύο πόδια στη Γη» για να γειώνεις αμέσως τα πόδια και το μυαλό σου!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News