Πώς να μεγαλώσεις χαρούμενα παιδιά σε έναν τόσο αγχωτικό κόσμο!

By

Οι γονείς πάντα ανησυχούν για τα παιδιά τους αλλά η αλήθεια είναι πως όσο και αν ανησυχούν δεν μπορούν να είναι υπεύθυνοι για τα πάντα.

Η ευτυχία ενός παιδιού, για παράδειγμα, δεν είναι ευθύνη των γονειών. Οι γονείς είναι υπεύθυνοι να δώσουν στα παιδιά τα εργαλεία, το χρόνο και τον χώρο που χρειάζονται για να είναι παιδιά έτσι ώστε να μπορέσουν τα ίδια να βρουν τι είναι αυτό που τα κάνει ευτυχισμένα. Δες τους 6 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να μεγαλώσεις ευτυχισμένα παιδιά μέσα στον τόσο χαοτικό κόσμο που ζούμε.

Εμπιστεύσου το ένστικτό σου: Δεν χρειάζεται να ακολουθείς κάποια συγκεκριμένη παιδαγωγική μέθοδο. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου και κάνει αυτό που θεωρείς σωστό την κάθε στιγμή.

Κάνε ένα βήμα πίσω και παρατήρησε το παιδί σου: Όταν τα παιδιά είναι πολύ μικρά καλό είναι να παρακολουθείς τον τρόπο που παίζουν και έρχονται σε επαφή με τα άλλα παιδιά. Μην τα κριτικάρεις αν δεν κάνουν κάτι κακό. Άφησέ τα να εκφραστούν.

kl_paidia01

Άφησέ τα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους: Άφησε τα μωρά και τα μικρά παιδάκια να εκφραστούν και να πουν αυτό που νιώθουν με τον τρόπο τους. Αν το παιδί σου πέσει και χτυπήσει το πόδι του μην του πεις, “Μην κλαις”. Πες του, “Αυτό πρέπει να πόνεσε πολύ. Σε καταλαβαίνω”. Δωσ’του να καταλάβει πως το νιώθεις και θα αισθανθεί αμέσως καλύτερα.

Μάθε στο παιδί σου να αγαπάει τους άλλους ανθρώπους και να νοιάζεται: Φτιάξτε μαζί φαγητό και πηγαίντε το σε ένα ορφανοτροφείο ή μαζέψτε όλα τα ρούχα που δεν του κάνουν πια και δώστε τα σε παιδάκια που τα έχουν ανάγκη. Μάθε στο παιδί σου να νοιάζεται για τους άλλους ανθρώπους. Έτσι, θα γίνει καλύτερος άνθρωπος μεγαλώνοντας.

Μάθε του να αντιμετωπίζει το άγχος: Βάλ’το να γράψει σε ένα χαρτί το λόγω που θύμωσε βοηθώντας το να νιώσει καλύτερα. Πες του να πάρει 4 βαθιές ανάσες κάθε φορά που νιώθει ότι αγχώνεται για κάτι και δίδαξέ του πώς να κάνει διαλογισμό από μικρή ηλικία.

Πες του πως δεν πειράζει να έχει και άσχημα συναισθήματα: Ακόμα και τα πιο χαρούμενα παιδιά δεν μπορούν να είναι συνέχεια χαρούμενα. “Μερικές φορές θα πέσουμε και κάποιος μπορεί να είναι κακός μαζί μας ή μπορεί και να αποτύχουμε σε κάτι. Το μυστικό είναι να ξέρεις πως δεν θα είσαι δυστυχισμένο για πάντα. Θα περάσει και αυτό, όπως περνάνε όλα”, πες του και βοήθησέ το να μάθει πως και τα καλά και τα κακά έρχονται και φεύγουν στη ζωή.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα