Πρέπει ο σύντροφός σου να είναι ο καλύτερός σου φίλος;

By

Δεν είναι καθόλου εύκολο να έχεις την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη φιλία και τον έρωτα.

Η αλήθεια είναι πως η ιδέα για το θέμα μου ήρθε όταν είδα ένα post στο facebook όπου μια κοπέλα έγραφε πως παντρεύτηκε τον έρωτα της ζωής της και καλύτερό της φίλο και τότε σκέφτηκα… “Υπάρχει άραγε κάτι τέτοιο;”

Οι ειδικοί λένε πως οι άντρες και οι γυναίκες στις μέρες μας ανησυχούν πολύ μήπως η σχέση τους καταλήξει σε διαζύγιο και γίνουν μέρος των στατιστικών. Έτσι θέλουν πιο πολλά πράγματα από τις σχέσεις τους. Γνωρίζοντας πως ο έρωτας και η σεξουαλική σπίθα σε ένα ζευγάρι κάποια στιγμή φεύγει, θέλουν να χτίσουν έναν γάμο που έχει και άλλα πράγματα. Η φιλία είναι ένα καλό σημείο για να ξεκινήσουν και αυτός είναι ο λόγος που την θέλουν τόσο πολύ.

kl_sxesi01

Τα θετικά του να είσαι κολλητή με τον άντρα σου

Οι σχέσεις στις οποίες τα ζευγάρια είναι κολλητοί μεταξύ τους αντέχουν περισσότερο και είναι πιο επιτυχημένες από τις παραδοσιακές. Αυτό που έχει παρατηρηθεί από ειδικούς στα θέματα των σχέσεων είναι πως οι γυναίκες πλέον είναι πιο πρακτικές στον έρωτα και το γάμο. Όταν θέλουν να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια ψάχνουν για περισσότερα πράγματα σε μια σχέση. Θέλουν έναν άντρα με τον οποίο θα μοιράζονται τις υποχρεώσεις των παιδιών. Αυτό απαιτεί από τον άντρα και τη γυναίκα να μπορούν να συζητούν και να διαπραγματεύονται σαν φίλοι.

Τα αρνητικά του να είσαι κολλητή με τον άντρα σου

Το λάθος είναι ότι πολλά ζευγάρια στην πορεία της σχέσης τους καταλήγουν να είναι μόνο κολλητοί και ξεχνούν το ερωτικό κομμάτι που τους έφερε κοντά εξ’αρχής. Όταν κουράζονται από το στρες και την πολυπλοκότητα του γάμου ή της οικογενειακής ζωής, τείνουν να αφήνουν στην άκρη τον ρομαντισμό, το πάθος και το σεξ και καταλήγουν να είναι μόνο φίλοι. Θεωρούν πως μπορούν όποια στιγμή θέλουν να το πιάσουν από εκεί που το άφησαν αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Είναι πολύ πιθανό ο ένας από τους δύο να επαναπαυτεί με τη φιλία και να καταλήξει να νιώθει τον άλλο σαν συγκάτοικο και όχι σαν σύντροφο. Μην ξεχνάς πως ο άντρας σου είναι πάνω από όλα ο σύντροφός σου και πως έχεις και άλλους φίλους εκτός από αυτόν.

kl_sxesi02

Πώς να βάλεις την φιλία στο γάμο σου ή στη σχέση σου

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο “μου αρέσει κάποιος” και στο “τον αγαπώ”. Το πρώτο βασίζεται στη φιλία και το δεύτερο στον έρωτα. Όταν έχεις και τα δύο μια σχέση μπορεί να είναι φανταστική. Παρόλα αυτά, όταν ένα ζευγάρι δεν έχει τόσο πολύ το πρώτο θα πρέπει να το δουλέψει λίγο περισσότερο. Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό; Κάντε με τον σύντροφό σου πράγματα που κάνουν οι φίλοι. Σκεφτείτε τι έχετε κοινό, αρχίστε να μιλάτε για τα πάντα και περνάτε περισσότερο χρονο μαζί.

Τελικά πρέπει να παντρευτείς τον καλύτερό σου φίλο;

“Εννοείται!”, λένε οι ειδικοί. Ψάξε για έναν σύντροφο που νοιάζεται για σένα και για τον οποίο έχεις δυνατά συναισθήματα, τον θαυμάζεις, τον σέβεσαι και τον θέλεις. Από την άλλη είναι σημαντικό να απολαμβάνεις την παρέα του όσο περισσότερο γίνεται. Τελικά οι πιο πετυχημένες σχέσεις είναι αυτές που το ζευγάρι είναι και φίλοι και εραστές μεταξύ τους. Αυτές οι σχέσεις είναι που κρατάνε περισσότερο!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News