Πώς ερμηνεύουν οι ψυχολόγοι 9 από τους πιο συχνούς μας εφιάλτες!

By

Τα όνειρα και ιδιαίτερα οι εφιάλτες δηλώνουν καταστάσεις που βιώνουμε και που δεν μπορούν να εκφραστούν αλλιώς παρά μόνο από το υποσυνείδητο. Δες την ερμηνεία ορισμένων από τους πιο κοινούς εφιάλτες και πώς να τους αντιμετωπίσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς!

Πολλοί ψυχολόγοι έχουν παραιτηθεί από την προσπάθεια να ερμηνεύσουν όνειρα αλλά νέες μελέτες φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο την ανάγκη για την ανάλυσή τους.

Ο Ian Wallace, ψυχολόγος και ερευνητής, έχει ερμηνεύσει περισσότερα από 150.000 όνειρα κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης (περισσότερα από 30 χρόνια) εμπειρίας του.

Δημιούργησε λοιπόν μια λίστα που περιλαμβάνει τα πιο συχνά όνειρα που βλέπουν οι άνθρωποι, τη σημασία τους αλλά και τα μέτρα που πρέπει να λάβετε για να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις που υποδηλώνουν.

Βρίσκεις ένα αχρησιμοποίητο δωμάτιο – Ανακαλύπτεις ένα νέο ταλέντο

Τι σημαίνει: Τα δωμάτια ενός σπιτιού αντιπροσωπεύουν διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα σου. Έτσι το όνειρο αυτό σου δείχνει πως μάλλον ανακαλύπτεις ένα ταλέντο που δεν γνώριζες πως έχεις.

Τι πρέπει να κάνεις: Όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύετε ψάχνοντας για να βρείτε νέες πτυχές του εαυτού σας τόσες περισσότερες θα βρίσκετε. Προσπαθήστε όμως να μην αναλώνεστε σε αυτά που ήδη γνωρίζετε.

Όχημα εκτός ελέγχου – Νιώθεις ότι έχεις χάσει τον έλεγχο της εξέλιξής σου

Τι σημαίνει: Το μεταφορικό μέσο αντιπροσωπεύει την ικανότητά σου να κάνεις συνεπή πρόοδο προς ένα συγκεκριμένο στόχο. Νιώθεις λοιπόν πως έχεις χάσει το δρόμο προς την επιτυχία.

Τι πρέπει να κάνεις: Αντί να προσπαθήσεις να αποκτήσεις τον έλεγχο της κατάστασης, χαλάρωσε και ακολούθησε το ένστικτό σου. Πιθανότατα, να σε κατευθύνουν καλύτερα από τη λογική σε αυτή τη φάση καθώς το άγχος να κοντρολάρεις τα πάντα σε απορυθμίζει.

Πέφτεις – Έχεις προσκολληθεί σε μία κατάσταση για μεγάλο διάστημα

Τι σημαίνει: Φαίνεται πως έχετε “κολλήσει” σε κάτι, συνήθως δυσάρεστο, που όμως δεν έχει εξέλιξη, είναι οδυνηρό και του δίνετε πολύ περισσότερη σημασία από όση αξίζει ή όση αντέχετε.

Τι πρέπει να κάνεις: Όπως ακριβώς και με το όχημα, έχεις χάσει τον έλεγχο. Αντί όμως να ανησυχείς για την απώλεια του, καλό θα ήταν να εμπιστευτείς τον εαυτό σου αλλά και τους γύρω σου. Επιτρέψτε στον εαυτό σου να “πέσει”, ώστε να ξεκολλήσεις από αυτή την κατάσταση και να μπορέσεις να ξανασηκωθείς.

Πετάς – Μόλις απαλλάχτηκες από ένα “βαρύ φορτίο”

Τι σημαίνει: Το ότι είσαι σε θέση να πετάς, δείχνει πως έχεις έναν “νέο εαυτό” να παρουσιάσεις στους γύρω σου.

Τι πρέπει να κάνεις: Με όποιον τρόπο κι αν έχεις νιώσει αυτό το συναίσθημα απελευθέρωσης, είτε από τύχη είτε με κόπο, φαίνεται πως έχεις καταφέρει να ξεπεράσεις ένα εμπόδιο του παρελθόντος και νιώθεις πλέον αισιοδοξία. Διατήρησε λοιπόν αυτό το αίσθημα ανανέωσης και μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να μετανιώσει για την απόφαση που πήρες όσο δύσκολη κι αν ήταν.

Απροετοίμαστη για μία εξέταση – Κάνεις έντονη κριτική στον εαυτό σου

Τι σημαίνει: Οι εξετάσεις υποδηλώνουν το πώς εμείς οι ίδιοι κρίνουμε την ικανότητά μας να εκτελέσουμε υποχρεώσεις και καθήκοντα.

Τι πρέπει να κάνεις: Μην βυθίζεσαι ατελείωτες ώρες στην αυτοκριτική σου. “Αγκάλιασε” το χαρακτήρα σου με τα μειονεκτήματά του και δώσε βάση στα ταλέντα και στις γνώσεις σου αναπτύσσοντάς τα.

Δεν βρίσκεις την τουαλέτα – Δυσκολεύεσαι να εκφράσεις τις ανάγκες σου

Τι σημαίνει: Η τουαλέτα αντικατοπτρίζει τις βασικές σου ανάγκες που για κάποιον λόγο δεν μπορείτε να τις εκφράσεις.

Τι πρέπει να κάνεις: Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο να βρεις τι είναι αυτό που χρειάζεσαι εσύ, όχι στο τι ζητούν οι άλλοι από εσένα.

Γυμνή μπροστά σε κόσμο – Αισθάνεσαι ανασφάλεια

Τι σημαίνει: Επιλέγουμε την ένδυσή μας για να παρουσιάσουμε μία συγκεκριμένη εικόνα προς τα έξω. Βλέποντας λοιπόν πως είμαστε γυμνοί σε δημόσιο χώρο, δείχνει πως αισθανόμαστε ευάλωτοι και εκτεθειμένοι.

Τι πρέπει να κάνεις: Αν και δεν είναι εύκολο, πρέπει απλά να “ανοιχτείς” στους άλλους ανθρώπους και να δείξεις ποια πραγματικά είσαι.

Χάνεις κάποιο δόντι – Χάνεις την εμπιστοσύνη σου

Τι σημαίνει: Τα δόντια συμβολίζουν την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά που αισθάνεται κάποιος. Όταν λοιπόν βλέπεις πως τα χάνεις, μάλλον η εμπιστοσύνη σου για ένα άτομο ή μία κατάσταση έχει κλονιστεί.

Τι πρέπει να κάνετε: Αντί να βλέπεις την κατάσταση αυτή ως κάτι που θα σε αφήσει ανίσχυρη και αποδυναμωμένη, σκέψου ήρεμα και λογικά την κατάσταση και αντιμετώπισέ την σαν μία πρόκληση.

Σε καταδιώκουν – Θέλετε να αντιμετωπίσετε κάτι αλλά δεν ξέρετε πώς

Τι σημαίνει: Το να βλέπεις πως κάποιος σε κυνηγά δεν σημαίνει πώς θέλεις να αποφύγεις κάτι. Δείχνει πως έχεις καταλάβει πως πρέπει να αντιμετωπίσεις μία κατάσταση ή πρόβλημα αλλά δεν έχεις βρει ακόμα τον σωστό τρόπο για να το κάνεις.

Τι πρέπει να κάνεις: Αυτό το ζήτημα που σε κυνηγά είναι συχνά μία μεγάλη ευκαιρία για να επιδιώξεις κάποιον προσωπικό και σημαντικό στόχο. Μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, αλλά με αυτόν τον τρόπο το υποσυνείδητο “κεντρίζει” την προσοχή σου προσπαθώντας να σε κάνει να αντιληφθείς κρυμμένες πτυχές του χαρακτήρα σου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News