Αυτά είναι τα 6 πράγματα που δεν πρέπει να σκέφτεσαι υπερβολικά πολύ!!

By

Όσο σκέφτεσαι τόσο δεν ζεις. Η ζωή υπάρχει στο τώρα, δεν υπάρχει μέσα στο μυαλό σου και παρόλο που αυτό έκανα πολύ καιρό να το καταλάβω, πλέον είμαι σε πολύ καλό δρόμο. Κάθε φορά που πάω να σκεφτώ κάτι πολύ (ειδικά όταν πρόκειται για θέμα που δεν αξίζει τον κόσμο) ο εγκέφαλός μου βαράει alert και σταματάω.

Δες, όμως, ποια είναι κατά τη γνώμη μου τα πράγματα που δεν πρέπει να σκέφτεσαι υπερβολικά πολύ γιατί και ενέργεια καταναλώνεις (θα μπορούσες να την καταναλώσεις κάπου αλλού πιο δημιουργικά) και ρυτίδες κάνεις και δεν απολαμβάνεις τη ζωή σου.

Ίσως δεν έπρεπε να είχα στείλει αυτό το email

Σου θυμίζει κάτι η παραπάνω πρόταση; Όλοι το έχουμε κάνει, όλοι έχουμε στείλει email που δεν θα έπρεπε να είχαμε στείλει και όλοι το έχουμε μετανιώσει τουλάχιστον μια φορά. Το θέμα είναι πως ότι έγινε δεν μπορεί να ξεγίνει. Ξέχνα το και προχώρα. Εφόσον δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να το πάρεις πίσω, δεν υπάρχει λόγος να σε απασχολεί.

Τι ήθελα και έβαλα αυτά τα ρούχα σήμερα; Νιώθω πολύ άβολα και γελοία

Τώρα τα έβαλες. Πάρ’το απόφαση ότι θα συνεχίσεις να τα φορά τουλάχιστον για 7-8 ώρες ακόμα (όσο είσαι στο γραφείο) και αν νιώθεις γελοία φορώντας τα απλά ξέχνα το και προχώρα σαν άγγελος της Victoria’s Secret. Ίσιος ο λαιμός, έξω το στήθος, μέσα η κοιλιά και είσαι… κούκλα!

kl_skepsi01

Μήπως ήταν υπερβολικό το post που έκανα στο facebook;

Kαταρχάς, αν σε απασχολεί τόσο πολύ μπορείς κάλλιστα να το σβήσεις. Το θέμα, όμως, δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι να καταλάβεις πως στο facebook σε ακολουθούν οι φίλοι σου οι οποίοι δεν είναι εκεί για να σε κρίνουν (που και να το κάνουν, δεν θα το μάθεις ποτέ) αλλά για να παρακολουθούν τη ζωή σου.

Γιατί έφαγα αυτό το ντόνατ των 600 θερμίδων;

Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί κάτι τέτοιο; Και το σκέφτεσαι και το ξανασκέφτεσαι μέχρι που πεινάς πάλι και τρως άλλο ένα. Και μέτα πάλι το σκέφτεσαι. Ό,τι έγινε, έγινε. Απόλαυσέ το αυτό το αναθεματισμένο το ντόνατ και μην μετανιώνεις που το έφαγες. Φά’το και ξέχνα το.

Γιατί έκανε 40 λεπτά να μου απαντήσει στο μήνυμα που του έστειλα;

Μπορεί να ήταν στο μετρό, να είχε πάει οδοντίατρο, να κοιμόταν, να ήταν σινεμά. Μπορεί να μην είναι καν από εκείνους τους άντρες που κοιτούν όλη την ώρα το κινητό τους. Εσύ προφανώς σκέφτεσαι τα χειρότερα αλλά τις περισσότερες φορές η αλήθεια είναι πολύ πιο απλή. Στείλε το μήνυμά σου και συνέχισε τη ζωή σου. Ούτε που θα καταλάβεις πότε σου απάντησε ακόμα και αν είναι μετά από δύο ώρες. Σταμάτα να κάνεις σενάρια και όταν τον δεις ρώτα τον αυτό που πραγματικά θέλεις να μάθεις (αν καίγεσαι τόσο).

Μήπως άφησα το σίδερο ισιώματος στην πρίζα πριν φύγω από το σπίτι;

Σ’αυτό δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Θα πρέπει να γυρίσεις πίσω για να σιγουρευτείς. 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News