Έρευνα αποκάλυψε πόσο διάστημα από τη ζωή σου κάνεις σεξ

By

Έρευνες έχουν δείξει πως τα τελευταία χρόνια οι άντρες κάνουν λιγότερο σεξ, πόσο όμως σεξ κάνει ένας άντρας συνολικά μέσα στη ζωή του και πόσο χρόνο αφιερώνει σε αυτό; 

Η νέα μελέτη έγινε για λογαριασμό της εεταιρίας αθλητικών ειδών Reebok  και θέλησε μεταξύ άλλων να δώσει απάντηση και σε αυτό το ερώτημα. Και σύμφωνα με το gr.askmen.com, η απάντηση, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι 117 ημέρες. Δηλαδή, μόλις το 0,45% του συνόλου της ζωής μας.
Ο υπολογισμός αυτός ανήκει στο πρόγραμμα της εταιρείας, που πήρε το όνομα «25.915 ημέρες», όσες μέρες δηλαδή ζει ο μέσος Ευρωπαίος με προσδόκιμο επιβίωσης τα 71 χρόνια. Στόχος του προγράμματος είναι να μας υπενθυμίσει ότι πρέπει να φροντίζουμε το σώμα μας, να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να έχουμε συναισθηματική και ψυχική ισορροπία και να υιοθετήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ώστε να εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτές τις 29.915 ημέρες.
«Εάν μιλάμε 30 λεπτά τη μέρα λιγότερο στο τηλέφωνο και αφιερώνουμε αυτό το χρόνο στην άσκηση, θα μπορούσαμε να μεταμορφώσουμε τη δυναμική της ευημερίας σε όλο τον κόσμο» εκτιμά ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Yan Martin.
Ανάμεσα στους αριθμούς που προέκυψαν από τη μελέτη αυτή, το διάστημα της ζωής μας που περνάμε κάνοντας έρωτα μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε τα οφέλη, φυσικά και συναισθηματικά, της ερωτικής δραστηριότητας. Μια υγιής ερωτική ζωή επιτρέπει στις ορμόνες μας να ισορροπούν και ενισχύει το συναισθηματικό δεσμό με τον σύντροφό μας, βελτιώνει τη διάθεση, διεγείρει τις εγκεφαλικές μας λειτουργίες αλλά και τη libido, μειώνει τους πόνους, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μας βοηθά να κοιμόμαστε καλύτερα και τελικά επιμηκύνει το προσδόκιμο επιβίωσης.
Τα οφέλη αυτά, που σχετίζονται με μια ικανοποιητική ερωτική ζωή, έναν καλό ύπνο και ισορροπημένη διατροφή, βελτιώνουν τη σωματική και διανοητική μας υγεία.«Στόχος αυτού του προγράμματος δεν είναι να φοβίσει, αλλά να δώσει ελπίδα. Ελπίζω ότι θα βοηθήσει και θα εμπνεύσει όλους μας να ζούμε μια πιο γεμάτη ζωή, να κινούμαστε, να φροντίζουμε το σώμα μας, να τρώμε καλύτερα, να κάνουμε πιο συχνά έρωτα με τους συντρόφους μας» κατέληξε ο Yan Martin.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News