Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Σκοτώνουν το σεξ τα χωριστά κρεβάτια;

By

Είναι γεγονός πως όταν ένα ζευγάρι είναι όλη μέρα μαζί μπορεί να αρχίσουν να δημιουργούνται κάποια προβλήματα στη σχέση. Γι’αυτό και μια νέα έρευνα προσπάθησε να αποκαλύψει αν είναι καλό να κοιμάται ένα ζευγάρι χωριστά ή όχι.

Ένα στα έξι ζευγάρια, που συμμετείχαν στην έρευνα, αποφάσισε να κοιμάται χώρια στην ανάγκη για πιο ποιοτικό ύπνο. Ο Δρ. Neil Stanley, επικεφαλής της έρευνας φόρεσε στα ζευγάρια  μια συσκευή που κατέγραφε τις κινήσεις και την αφύπνιση. Ο ίδιος παρατήρησε πως το ένα τρίτο της διαταραχής του ύπνου προκαλείται από τον σύντροφό μας. «Ο αντίκτυπος αυτής της διαταραχής στην υγεία και τη σχέσης μας μπορεί να είναι τεράστιος».

Το 2016, μελέτη προηγούμενων ερευνών του Paracelsus Medical University της Γερμανίας, έδειξε ότι τα διαζύγια είναι συχνότερα σε ζευγάρια με προβλήματα στον ύπνο.

AYTΟΙ είναι οι χειρότεροι τύποι αντρών που πρέπει να αποφύγεις οπωσδήποτε!

«Ο κακός ύπνος επηρεάζει τις επιδόσεις, τις σχέσεις, αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων και, μακροπρόθεσμα, συνδέεται με την αύξηση του βάρους, τον διαβήτη τύπου 2 και την κατάθλιψη», προσθέτει ο Δρ. Stanley.

«Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας και δεν υπάρχει κανένας λόγος να το συμβιβαστούμε για χάρη ενός κοινωνικού στερεότυπου», επιμένει ο Δρ. Stanley.

Αλλά τι σημαίνουν χωριστά κρεβάτια ή και δωμάτια ακόμα, για τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού;

«Σε μια δημοσίευση, ένας κοινωνιολόγος έδειξε ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο κάποιος έχει σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό του στο κρεβάτι πριν κοιμηθεί, είναι επειδή μόνο τότε βρίσκονται επιτέλους μόνοι», λέει ο δρ Stanley.

Αυτοί είναι οι λόγοι που 8 στις 10 Ελληνίδες οδηγούνται στην απιστία

Τι γίνεται αν τα ξεχωριστά δωμάτια δεν είναι επιλογή αλλά οικονομική και μοναδική λύση, ο Δρ Stanley απαντά πως

 «δύο ενήλικες θα έπρεπε να έχουν ενα κρεβάτι πλάτους τουλάχιστον 1,80 μ, ώστε να αναλογούν στον καθένα 90 εκ., όσο δηλαδή ένα μονό κρεβάτι. Αυτό θα ήταν μια καλή αρχή. Εξάλλου, ο ύπνος είναι το πιο εγωιστικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε. Δεν μπορείτε να μοιραστείτε τον ύπνο σας με κανέναν, οπότε γιατί να μοιραστείτε το κρεβάτι σας;»

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News