Πότε «εξατμίζεται» ο έρωτας σε μια σχέση; (Έρευνα)

By

Όταν ξεκινά μια σχέση και βρίσκεται άρα στα «ντουζένια» της που λέει και η γιαγιά μου, όλα είναι μαγικά. Ο ενθουσιασμός και το πάθος δεν κρύβονται με τίποτα, το σεξ είναι ασυγκράτητο, ατελείωτο και αλλεπάλληλο, ενώ εσείς πλέετε σε πελάγη ευτυχίας. Όλα τέλεια!

Για πόσο καιρό όμως διατηρείται το ερωτικό πάθος σ’ αυτή την έξαρση;

Πότε τελικά εξανεμίζεται, ή τουλάχιστον, μετριάζεται κάπως ο έρωτας και το έντονο συναίσθημα που προκαλεί στον οργανισμό μας;

Η απάντηση καταφτάνει σε εμάς από το πανεπιστήμιο Ludwig Maximilians του Μονάχου, το οποίο και πραγματοποίησε μια σχετική έρευνα. Στην εν λόγω, λοιπόν, έρευνα έλαβαν συμμετοχή 3.000 γυναίκες και άντρες, ηλικίας 25-41, οι οποίοι κλήθηκαν να να συμπληρώσουν κάποια ερωτηματολόγια και να αξιολογήσουν τη σεξουαλική ικανοποίηση που αισθάνονται από τους/τις συντρόφους τους.

Κορονοϊός και Σεξ -Η απίστευτη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών

Η διαπίστωση;

Σύμφωνα με το συμπέρασμα της μελέτης, φαίνεται ότι το έντονο ερωτικό/σεξουαλικό πάθος αρχίζει να «ξεφουντώνει» περίπου στους 12 μήνες σχέσης, πράγμα που σημαίνει δηλαδή στον ένα χρόνο ακριβώς.

Όπως και να ‘χει, είτε μας αρέσει είτε όχι, ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα τρελής εσωτερικής «έκρηξης» και ανυπολόγιστου πάθους. Η έρευνα λέει ότι κρατά 1 χρόνο.

4 τρόποι να κάνεις καλύτερο σεξ το 2020, σύμφωνα με τους ειδικούς

Κατά πόσο ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις όμως;

Πηγή: www.neolaia.gr

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News