Τα Do’s – Don’t’s των social media για τη σεξουαλική σου ζωή από τον Θάνο Ασκητή

By

Όταν αναφέρεται το ζήτημα social media και σχέσεις, δεν γίνεται να μην ζητήσω την γνώμη του πλέον ειδικού! Ο Θάνος Ασκητής μου μίλησε σχετικά με το θέμα που σε καίει και εσένα δίνοντας μου τις κατάλληλες οδηγίες τι να προσέχω για να έχω και να διατηρήσω την φλόγα ζωντανή στην σχέση μου!

Τα δεινά των social 

Τα social media έχουν εισβάλλει για τα καλά στη ζωή μας. Παρόλα αυτά, αρκετά είναι τα ζευγάρια που παραπονούνται πως τους προσθέτουν ένα επιπρόσθετο άγχος στη σχέση τους. Το άγχος αυτό, εν μέρει έχει να κάνει με την αποξένωση. Η έλλειψη επικοινωνίας είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στην μείωση της ερωτικής επιθυμίας.

Σημαντικό θέμα από την άλλη αποτελεί φυσικά και το θέμα της απιστίας.

Τα social media διευκολύνουν τους χρήστες σε πολλά επίπεδα ως προς αυτό: Τους βοηθούν να πουν ευκολότερα ψέματα, να βρουν άλλους ερωτικούς συντρόφους, μέσα από sites γνωριμιών και να συντηρήσουν μια σχέση κρυφή για καιρό.

Μάλιστα, υπάρχουν ιστοσελίδες που μεριμνούν για τον άπιστο ή την άπιστη σύντροφο σβήνοντας αυτόματα τα ερωτικά μηνύματα από το κινητό.

askitis-sexoualiki-zoi

Παράλληλα, τα social media είναι γεμάτα με ανθρώπους μοναχικούς, που είναι σε άμεση διαθεσιμότητα, αποζητούν εύκολο σεξ.

Έτσι, κάποιοι άνθρωποι εκμεταλλεύονται την τεράστια ευκαιρία, βολεύονται και συνηθίζουν πλέον να γνωρίζουν άλλους ανθρώπους με αυτόν τον τρόπο, να κάνουν sexting, να ξεκινούν εξωσυζυγικές σχέσεις ευκολότερα με αγνώστους, χωρίς να αποκαλύπτουν πολλά στοιχεία για την ταυτότητά τους, χωρίς ενοχές, απρόσωπα.

Συνηθίζουν σε αυτόν τον τρόπο γνωριμιών, μειώνεται το φλερτ έξω από το internet, μαθαίνουν να αναζωογονούνται ερωτικά, απομακρυσμένοι από την σχέση ή τον γάμο τους, αφήνουν τα προβλήματα της σχέσης να διογκώνονται και σε πολλά ζευγάρια χάνεται εντελώς η σεξουαλική ζωή.

askitis

DO’S & DON’T’S

• Do: Γίνε φίλος/φίλη με τον σύντροφό σου. Σε μια σχέση πρέπει πρώτα να είστε φίλοι, αν όχι τότε πρέπει να δεις τι πάει λάθος.
• Do: Να είσαι ανοιχτός/η σε καινούριες ερωτικές δραστηριότητες που θα σου προτείνει το ταίρι σου.
• Do: Επικοινωνήστε καθημερινά, σε Real Time, όχι μόνο μέσα από το chat, ή την κάμερα του κινητού.
• Do: Μίλησε ανοιχτά στον/στην σύντροφό σου για τα μηνύματα που λαμβάνεις και μπορεί να επηρεάσουν την σχέση σου ( Είτε από πρώην σχέση σου, είτε από καινούρια φλερτ)
• Don’t: Μην δίνεις ποτέ τον κωδικό σου στον σύντροφό σου. Η ιδιωτικότητα μέσα σε μια σχέση είναι υγεία. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να ξέρεις τα πάντα για το ταίρι σου, πόσο μάλλον να παραβιάζεις το ιδιωτικό του απόρρητο
• Don’t: Το σημαντικότερο don’t είναι να ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΕΙΣ. Μπαίνεις σε μια διαδικασία παράνοιας. Αν έχεις θέματα εμπιστοσύνης και συνεχώς υποκλέπτεις τα προσωπικά του/της στοιχεία, τότε έχει να κάνει με την δική σου αρνητική αντίληψη για το τι είναι σχέση και για το πώς χτίζεται η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη.

Υπάρχουν θετικά στη χρήση των Social Media;

Ποτέ ένα θέμα δεν έχει μόνο αρνητική πλευρά, πόσο μάλλον αν σκεφτούμε ότι τα social media έχουν βοηθήσει πολλούς ανθρώπους με κοινωνικό άγχος να αποκτήσουν κοινωνικό κύκλο, ανθρώπους με κατάθλιψη να αποκτήσουν ξανά το χαμόγελό τους. Πολλά ζευγάρια, επίσης κρατούν σχέσεις εξ αποστάσεως με την βοήθεια αυτών των δικτύων, πολλοί άνθρωποι σταμάτησαν να νιώθουν μόνοι…

Ινστιτούτο Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας Δρ. Θάνος Ασκητής
Τομέας Έρευνας – Ενημέρωσης – Εκπαίδευσης

Διεύθυνση:
Κηφισίας 360 & Θερμοπυλών 2, Χαλάνδρι, Αθήνα, Τ.Κ. 152 33

Τηλέφωνα:
210 61 04 590, 210 77 89 890, 210 77 72 100

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News