Τελικά η απουσία κάνει την καρδιά να αγαπάει περισσότερο ή την κάνει να ξεχνά;

By

Άλλοι λένε πως η απουσία κάνει την καρδιά να αγαπάει ακόμα περισσότερο και άλλοι λένε πως η απόσταση την κάνει να ξεχνά. Τι ισχύει, όμως, τελικά;

Ίσως πρόκειται να είσαι σε φάση να μπεις σε μια σχέση από απόσταση με τον αγαπημένο σου ή ίσως ο αγαπημένος σου πρόκειται να πάει στο στρατό για ένα χρόνο. Ίσως εσύ και ο αγαπημένος σου χωρίσατε επειδή κάποιος από τους δύο μετακομίζει σε άλλη χώρα. Ή ίσως φεύγεις για σπουδές στο εξωτερικό ενώ ο σύντροφός σου πρέπει να μείνει εδώ. Όποια κι αν είναι κατάστασή σου τα ερωτήματα αρχίζουν να δημιουργούνται: Θα τα καταφέρουμε ή θα οδηγηθούμε στο χωρισμό; Είναι τόσο δυνατή η σχέση μας για να κρατήσει και να ξεπεράσει τα εμπόδια;

kl_apostasi01

Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να προβλέψεις τι θα γίνει και τι θα συμβεί στη σχέση σας. Όσο κι αν θέλεις να κρατήσει η αγάπη σας για πάντα, ο χρόνος θα δείξει ποια είναι τα δικά σας συναισθήματα. Από την άλλη μεριά, στην αγάπη και στον έρωτα όλοι έχουμε ζήσει τις πιο απρόβλεπτες καταστάσεις. Η ζωή δεν μπορεί να προβλεφθεί με τίποτα.

Σίγουρα θα περάσεις δύσκολες καταστάσεις. Θα κλάψεις, θα αναζητήσεις το άγγιγμα του αγαπημένου σου, θα θυμηθείς τις στιγμές που είσασταν μαζί. Τα μηνύματά του θα τα περιμένεις σαν τρελή και η καρδιά σου θα χτυπάει δυνατά κάθε φορά που θα ακούς τον ήχο του μηνύματος στο κινητό σου. Άλλες μέρες μπορεί να πιάσεις τον εαυτό σου να φλερτάρει με κάποιον άλλον. Μπορεί και να γελάσεις με την καρδιά σου με τους φίλους σου και μπορεί και να παραλείψεις να απαντήσεις σε ένα από τα μηνύματα του αγαπημένου σου.

kl_apostasi02

Απόσταση σημαίνει ότι είναι αδύνατον να αγγιχτείτε, να μυρίσετε ο ένας τον άλλον, να ακούσετε τη φωνή ο ένας του άλλου και να νιώσετε την παρουσία του δίπλα σας. Τι συμβαίνει όταν δεν μπορείς να ζήσεις όλα τα παραπάνω με τον αγαπημένο σου;

Προσωπικά ένα έχω να πω και να υποστηρίξω με όλο μου το είναι. Αν η αγάπη είναι δυνατή μπορεί να νικήσει ακόμα και τα μεγαλύτερα εμπόδια. Δεν είμαι καθόλου ρομαντική και μπορώ να πω πως μιλάω απολύτως ρεαλιστικά. Έχω δει αγάπες να αντέχουν 10 ολόκληρα χρόνια από απόσταση και να γίνονται ακόμα πιο δυνατές και έχω δει αγάπες να μην μπορούν να αντέξουν ούτε 1 χρόνο χωριστά. Προφανώς οι δεύτερες αγάπες είναι απλά επιφανειακές ή δεν είναι τόσο δυνατές για να αντέξουν.

Τα πράγματα είναι απλά και πολύπλοκα ταυτόχρονα. Θα χώσεις τη μύτη σου βαθιά μέσα σε ένα παλιό του t-shirt για να νιώσεις την μυρωδιά του. Θα τον πάρεις 100 φορές τηλέφωνο για να ακούσεις μόνο τη φωνή του. Θα κάνεις όσο μεγαλύτερη οικονομία μπορείς για να τον επισκέπτεσαι όσο πιο συχνά γίνεται. Θα κοιτάς τις φωτογραφίες σας συνεχώς και θα σκέφτεσαι (και θα ελπίζεις) ότι κάνει και εκείνος το ίδιο.

Η αγάπη δεν είναι μαύρο και άσπρο αλλά για να καταλάβεις αν θα είσαι καλά, θα πρέπει να επικεντρωθείς στις λεπτομέρειες της κατάστασης που βιώνεις και να ζήσεις όλες τις αποχρώσεις και τα χρώματα. Ξέχνα όλα όσα έχεις διαβάσει. Μην ακούς όλα όσα σου λένε. Ζήσ’το όπως σου βγει και ο χρόνος θα δείξει αν έχεις βρει τον ένα και μοναδικό ή αν επρόκειτο για μια ακόμα αγάπη που τελείωσε.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News