Θέλεις μια καλή σχέση; Σβήστον από το Facebook!

By

Πόσο εύκολο θα σου ήταν να σβήσεις τον αγαπημένο σου από την λίστα των φίλων στο Facebook, αν ήξερες ότι αυτό θα έκανε την σχέση σου καλύτερη;

64364876e07f54b1006d3510963142c5

Πάρε βαθιά ανάσα και διάβασε παρακάτω: Ο Ian Kerner, γνωστός Αμερικάνος σύμβουλος ζευγαριών και συγγραφέας του best-seller “New York Times” πραγματοποίησε μία μεγάλη έρευνα μεταξύ ζευγαριών και απεφάνθη ότι το Facebook είναι πραγματικό δηλητήριο για μία σχέση!

856ffc79fcfcaa0f0c02417310634e20

Ο ίδιος το δοκίμασε και το συστήνει και σε όλους μας ανεπιφύλακτα, είτε βρισκόμαστε σε μία σταθερή σχέση, είτε απλώς θέλουμε να απεμπλακούμε συναισθηματικά από το αντικείμενο του ενδιαφέροντός μας.

Στην δεύτερη περίπτωση, οι λόγοι είναι προφανείς. Όσο δύσκολο και να σου είναι το delete, πόσο καλά σε κάνει να νιώθεις ότι την ώρα που εσύ έκλαιγες πάνω από την φωτογραφία του εκείνος τα έπινε αγκαλιά με την νέα κοπέλα του, που παρεμπιπτόντως είναι και κούκλα; Διαγράφοντας αυτόν, διαγράφεις και τον μαζοχισμό αλλά και το σύνδρομο του stalker (που κακά τα ψέματα όλοι κρύβουμε μέσα μας) και υποδέχεσαι όλες τις προοπτικές για μία καλή σχέση με τον εαυτό σου και με έναν νέο άνθρωπο αύριο.

Στην πρώτη περίπτωση τα πράγματα είναι διαφορετικά, αλλά τα οφέλη είναι εξίσου πολλά και ενδιαφέροντα. Η λέξη-κλειδί για τον ερευνητή είναι το ευεργετικό «Άγνωστο» και αποτελεί το μυστικό μίας καλής συντροφικής σχέσης.

3f202580f89d7ad339a5cafb9493518e

Το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε τα πάντα για τον σύντροφό μας είναι και αυτό που διατηρεί την επαφή συναρπαστική. «Δεν ήθελα πια να βλέπω άλλο τις συνεχείς φωτογραφίες της γυναίκας μου στο Facebook, και να διαβάζω αν νιώθει κουρασμένη, θυμωμένη, ή αν έφαγε ένα μπέργκερ», λέει ο θεραπευτής. «Αντιθέτως, ήθελα να γνωρίζω λιγότερα για εκείνη. Ο σύντροφός μας πρέπει να παραμένει μυστηριώδης και απρόβλεπτος», συμπληρώνει και κάπως έτσι μας επιβεβαιώνει αυτό που ξέραμε ήδη, ότι δηλαδή οι άντρες δεν θέλουν ένα «ανοιχτό βιβλίο» απέναντί τους, αλλά μια γυναίκα αινιγματική και λίγο «άπιαστη».

Δες το κι έτσι: αν είναι 100% ενήμερος για όλα αυτά που έκανες, είδες, σκέφτηκες, ένιωσες, έφαγες και ήπιες μέσα στην ημέρα, τι θα έχετε να πείτε το βράδυ που θα συναντηθείτε;

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News