Θέλεις να είσαι πιο ευτυχισμένη; Ε, ρίξε ένα καλό κλάμα επιτέλους!

By

Μπορεί το γέλιο να λένε πως είναι το καλύτερο φάρμακο αλλά μήπως δεν είναι αυτή η πάσα αλήθεια; Γιατί κάτι μου λέει πως το κλάμα είναι ακόμα καλύτερο;

Φυσικά για άλλη μια φορά έχω δίκιο και επιβεβαιώνομαι από ερευνητές που έχουν αποδείξει πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα καλό κλάμα για να σου φτιάξει τη διάθεση.

kl_klama01

Το κλάμα χαρίζει μια αίσθηση ανακούφισης ενώ χαλαρώνει το μυαλό, το πνεύμα και το σώμα από το άγχος και την οποιαδήποτε ένταση. Επίσης, μας κάνει να αισθανόμαστε και πιο ευτυχισμένοι… τελικά.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Tilburg μελέτησαν 60 ανθρώπους την ώρα που έβλεπαν συγκηνητικές ταινίες όπως είναι Το Ημερολόγιο και το H Zωή είναι Ωραία. Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν επίσης πώς ένιωθαν πριν και μετά την ταινία.

Το 60% του γκρουπ έκλαψε κατά τη διάρκεια της ταινίας Hachi: A Dog’s Tale (πρόκειται για την ταινία με τον Richard Gere που γίνεται φίλος με έναν αδέσποτο σκύλο) ενώ το 45% έκλαψε με την ιστορία του Roberto Benigni στο Life is Beautiful (η οποία διαδραματίζεται σε ένα γερμανικό στρατόπεδο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου). Οι γυναίκες ήταν αυτές που έκλαψαν περισσότερο κατά τη διάρκεια των ταινιών.

kl_klama02

Μπορεί εκείνοι που έκλαψαν κατά τη διάρκεια των ταινιών να αισθάνθηκαν λύπη αμέσως μετά το τέλος τους σε αντίθεση με εκείνους που δεν έκλαψαν που δεν αισθάνθηκαν τίποτα, αλλά 20 λεπτά μετά όσοι έκλαψαν αισθάνονταν πολύ καλύτερα και 90 λεπτά μετά ήταν πολύ αυξημένα τα επίπεδα της ευτυχίας τους. Μάλιστα αισθάνονταν πολύ πιο ευτυχισμένοι από εκείνους που δεν έκλαψαν καθόλου.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πως με το κλάμα απελευθερώνεται από τον εγκέφαλο η οξυτοκίνη η οποία ευνοεί την θετική διάθεση. Ένας άλλος λόγος είναι ότι οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν μια συνειδητή προσπάθεια να αισθανούν καλύτερα μετά το κλάμα και γι’αυτό τα καταφέρνουν.

Το συμπέρασμα είναι ένα: Όταν νιώθεις πως θέλεις να κλάψεις, κλείσου στο δωμάτιό σου ή στο μπάνιο και κλάψε με όλο σου το είναι. Φώναξε, χτύπα κανένα μαξιλάρι.. δώσ’τα όλα. Μετά θα αισθανθείς μια απίστευτη γαλήνη η οποία είναι μοναδική.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News