Χώρισες λίγο πριν τις γιορτές; Και τι έγινε; Δες πώς θα περάσεις καλά

By

Λίγο πριν φύγω για την σχολή, χτυπάει το σταθερό του σπιτιού μου. Το σηκώνω κι ακούω μία φωνή που ίσα ίσα έβγαινε από το κλάμα. «Χώρισα. Με κεράτωσε με μία πρώην του». Σάστισα για να σου είμαι ειλικρινής. «Τι έγινε; Είναι σίγουρο; Μήπως τα φαντάζεσαι;» ήταν μερικές από τις ερωτήσεις-χαζές βέβαια  τώρα που τις  βλέπω και τις γράφω για να σου αποκαλύψω το περιστατικό- που της έκανα.

Είναι μία φίλη μου η οποία βέβαια εδώ κι αρκετό καιρό είχε προβλήματα με το δικό της και η κατάσταση ξέφυγε αυτή τη φορά. Μετά την αποκάλυψη που της έκανε ότι έχει άλλη και συγκεκριμένα θέλει να γυρίσει πίσω στην πρώην του-η οποία τον θυμήθηκε αφού χώρισε από τον φίλο της-ακολούθησε καυγάς και κλάματα.

Όπως άλλωστε συμβαίνει στους χωρισμούς που η μία πλευρά δε θέλει να δεχτεί την απόρριψη, την συνήθεια. Πες το όπως θέλεις. Μεταξύ της συζήτησης, μου είπε κάποια στιγμή: «έρχονται και γιορτές και θα είμαι ολομόναχη».

Δεν ήθελα να συνεχίσω σε αυτό το σημείο γιατί πραγματικά θα την έβριζα. Θα προτιμούσε δηλαδή να ήταν με έναν άντρα, ο οποίος την κεράτωνε ίσα ίσα για να της καλύψει την επιφανειακή χαρά των εορταστικών ημερών. Κι όμως δεν είναι η μόνη. Καλύτερα βέβαια που χώρισε γιατί όταν έχεις σύντροφο και σχέση απαιτείς από τον άλλο να είναι εκεί για σένα, κι εσύ για αυτόν. Αλλιώς δε λέγεται σχέση.

Τώρα πάμε στο ψητό. Έχεις χωρίσει κι εσύ λίγο πριν τις γιορτές και σε έχει πιάσει μαύρη απελπισία που θα περάσεις μόνη σου τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά;

Έλα δε θέλω ηττοπάθειες. Είναι λογικό ότι δεν πετάς κι από τη χαρά σου όταν χωρίζεις αλλά όλα για κάποιον λόγο γίνονται. Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Μπορείς να περάσεις όμορφα και να χαρείς τις γιορτινές μέρες με την οικογένειά σου ή με τους φίλους σου. Σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιο που δεν έχουν ταίρι, έτσι για να αισθανθείς κι εσύ καλύτερα.

Βγες έξω μαζί τους και διασκέδασε. Προσοχή. Μην το κάνεις με το ζόρι γιατί τότε θα γυρίσει μπούμεραγκ και θα γυρίσεις σπίτι με κλάματα. Ξεκίνησε πηγαίνοντας σπίτι τους, πιες τα ποτά σου-χωρίς να μεθύσεις- και συνέχισε τη βραδιά.

Έχεις ακόμη καιρό να κλείσεις ένα ταξιδάκι εντός ή εκτός Ελλάδος. Αν σε βαστάει η τσέπη σου μπορείς να πας οπουδήποτε. Βρες παρέα. Αν όχι, πήγαινε μόνη σου και θα δεις ότι μπορείς να κάνεις ενδιαφέρουσες γνωριμίες.

Πήγαινε στην οικογένειά σου αν είναι εκτός Αθήνας. Μία βόλτα στα πάρια εδάφη πάντα σε αναζωογονεί.

Τέλος, έρχεται καινούρια χρονιά και πρέπει να σε βρει ευτυχισμένη για να κυλήσει έτσι. Κάνε λίγη yoga, σκέψου θετικά και όλα θα γινουν!

Χρόνια σου πολλά και καλά Χριστούγεννα!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News