Μήπως είναι αυτή η υγιεινή συνήθεια που θα σου αλλάξει τη ζωή; (δεν μιλάμε για φαγητό)

By

Όλο και περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που μιλάνε για το ένα και μοναδικό μυστικό που οδηγεί στην πραγματική ευτυχία…

Δεν είναι άλλο από την ευγνωμοσύνη την οποία όλο και περισσότερος κόσμος (κυρίως στο εξωτερικό γιατί εμείς στην Ελλάδα είμαστε λίγο πίσω ακόμα σε όλα αυτά) βάζει στη ζωή του με σκοπό να βρει εσωτερική γαλήνη.

Κάπως έτσι τη βρήκα και εγώ (εννοείται πως έχω και τις αδύναμες στιγμές μου που και που) όταν ξεκίνησα να νιώθω ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχω στη ζωή μου. Δε γινόταν διαφορετικά! Πώς θα μπορούσα να προσελκύσω και άλλα πράγματα σε αυτήν αν δεν αισθανόμουν πρώτα καλά για όλα όσα ήδη είχα; Και δεν είχα πολλά εκείνον τον καιρό. Δεν είχα σχεδόν τίποτα. Βρήκα, όμως, πράγματα για να νιώσω ευγνωμοσύνη. Πάντα θα βρίσκεις, ότ,ι κι αν συμβαίνει στη ζωή σου!

kl_xara01

Η ευγνωμοσύνη είναι σούπερ δύναμη στην κυριολεξία!

Είναι μια σούπερ δύναμη που την έχουμε όλοι και δεν κοστίζει τίποτα. Τι θα μπορούσε άραγε να είναι πιο δυνατό από αυτό; Από το να αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχουμε; Και να είσαι σίγουρη πως μόλις αισθανθείς έτσι θα έρθουν πολλά περισσότερα στη ζωή σου.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που αισθάνθηκες χαρά για όλα όσα έχεις;

Κάνε μια ανασκόπηση στο τελευταίο 24ωρο της ζωής σου και προσπάθησε να βρεις τουλάχιστον 10 πράγματα για τα οποία θα μπορούσες να πεις ότι νιώθεις ευγνωμοσύνη και τυχερή που τα έχεις στη ζωή σου.

Τρόποι για να εξασκήσεις την ευγνωμοσύνη

  • Ξεκίνα ένα ημερολόγιο και γράφε κάθε πρωί ή κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς 3-4 πράγματα για τα οποία αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη. Νιώσε καλά γι’αυτά και πες ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στο σύμπαν που τα έχει φέρει στη ζωή σου.
  • Κάνε μια βόλτα στη γειτονιά σου και άφησε όλες τις αισθήσεις σου να λειτουργήσουν. Παρατήρησε τα πάντα γύρω σου και νιώσε τυχερή που ζεις σε έναν τόσο όμορφο κόσμο (και φυσικά που έχεις τα μάτια να τον απολαμβάνεις καθημερινά).
  • Χαμογέλα και λέγε “ευχαριστώ” στους φίλους σου, την οικογένειά σου αλλά και σε αγνώστους.

Εσύ τι κάνεις για να νιώσεις ευγνωμοσύνη; Γιατί θα μπορούσες να ευχαριστήσεις το σύμπαν αυτή τη στιγμή;

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News