Το μυστικό της μακροζωίας δεν είναι ούτε η σωστή διατροφή ούτε η άσκηση!

By

Παρόλο που η υγιεινή διατροφή και η γυμναστική βοηθούν στο να έχεις μια παραγωγική ζωή και σίγουρα αποτελούν βασικούς παράγοντες μακροζωίας, υπάρχει και ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας που συμβάλει στο να ζήσουμε περισσότερο.

Η μελέτη που έγινε σε 100 Άγγλους, άντρες και γυναίκες, άνω των 65 ετών, έδειξε πως εκείνοι που είχαν καλύτερο έλεγχο της ζωής τους ζούσαν πολύ περισσότερο από εκείνους που δεν είχαν. Πιο συγκεκριμένα όσοι είχαν την αίσθηση του ελέγχου, ένιωθαν πως όσα έκαναν στη ζωή τους είχαν νόημα και είχαν κάποιο σκοπό να εκπληρώσουν ζούσαν περισσότερο από εκείνους που δεν είχαν τίποτα από τα παραπάνω. 

Για όλους εμάς που βρισκόμαστε ακόμα στα 20, στα 30 και στα 40 μας καλό είναι να σκεφτούμε κάποια πραγματάκια τώρα αν θέλουμε να ζήσουμε περισσότερο.

kl_megalizoi01

Βάλε κάποιο στόχο στη ζωή σου

Κυνήγησε τα όνειρά σου, όποια κι αν είναι αυτά. Η Anna Wintour (διευθύντρια της αμερικάνικης Vogue) έχει πει πως όποιο κι αν είναι το όνειρό σου, αν δεν μπορείς να το ακολουθήσεις και να βγάλεις άμεσα χρήματα από αυτό, κάνε κάποια άλλη δουλειά (για να βγάζεις τα προς το ζειν) και ασχολήσου με αυτό στον ελεύθερο χρόνο σου. Αυτό θα σου δώσει χαρά, γαλήνη στο νου και διάθεση για να συνεχίσεις να προσπαθείς.

Βάλε κάποια όρια στη δουλειά σου

Μπορεί να θέλεις να δουλεύεις σαν τρελή για να βάζεις αρκετά χρήματα στην άκρη αλλά αν δεν περνάς καλά τώρα που μπορείς, δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να σου εγγυηθεί πως θα ζεις μέχρι να έρθει η ώρα που θα πάρεις σύνταξη. Δούλεψε μέχρι κάποιο όριο και πέρνα καλά τον υπόλοιπο χρόνο.

kl_megalizoi02

Βρες την εσωτερική σου γαλήνη

Τι μπορείς να κάνεις γι’αυτό; Ο διαλογισμός είναι μια λύση ενώ ένας άλλος τρόπος για να το πετύχεις είναι να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν στη ζωή σου. Έχε γύρω σου ανθρώπους που αγαπάς και πέρνα τον ελεύθερο χρόνο σου κάνοντας πράγματα που σε γεμίζουν. Μην σκέφτεσαι πως έχεις χρόνο να τα κάνεις αργότερα. Τώρα είναι η ώρα για να πραγματοποιήσεις όλα σου τα όνειρα.

Εσύ τι κάνεις από τα παραπάνω; Έχεις στόχους και όνειρα ή μήπως αναβάλεις τη ζωή σου για αργότερα που θα έχεις περισσότερο χρόνο;

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News