Να πώς σηκώνω τον εαυτό μου για γυμναστική όταν δεν θέλω με τίποτα να το κάνω!

By

Υπάρχουν φορές που θα προτιμούσα να είμαι κρεβατωμένη με πυρετό για να μην πάω στο γυμναστήριο και άλλες φορές που η κούρασή μου είναι τόσο μεγάλη που η γυμναστική είναι το τελευταίο πράγμα στον κόσμο που θα ήθελα να κάνω. Αυτές οι μέρες είναι οι πιο δύσκολες για να πείσω τον εαυτό μου να σηκωθεί από τον καναπέ και να βγει έξω για τρέξιμο ή έστω για να πάει γυμναστήριο. Να πώς τα έχω καταφέρει και με πείθω-σχεδόν-κάθε φορά.

kl_varemara02

Δεν σκέφτομαι την προπόνηση που έχω μπροστά μου, απλά σηκώνομαι!

Το πρώτο βήμα που πείθω τον εαυτό μου να κάνει είναι να σηκωθεί από τον καναπέ, να ντυθεί και να βγει έξω. Το να σκέφτεσαι την προπόνηση δεν πρόκειται να σε οδηγήσει πουθενά. Κατά πάσα πιθανότητα θα σου χαλάσει ακόμα περισσότερο τη διάθεση και θα σε κάνει να θέλεις να βάλεις τα κλάμματα που πρέπει να σηκωθείς και να πας κατάκοπη για γυμναστική. Μην το κάνεις. Το βασικό είναι να βγεις από το σπίτι. Όλα τα άλλα θα γίνουν από μόνα τους. Μην σκέφτεσαι τον ιδρώτα που θα ρίξεις και την προσπάθεια που θα κάνεις. Μην σκέφτεσαι τίποτα. Από τη στιγμή που θα βγεις από την πόρτα θα ξέρεις πως έχεις λίγα ακόμα βήματα μπροστά σου για να τελειώσεις για άλλη μια φορά την προπόνησή σου.

kl_varemara01

Οργανώνω τα αθλητικά μου ρούχα

Επειδή μια από τις δικαιολογίες που βρίσκω που και που για να μην βγω για γυμναστική είναι ότι δεν έχω ρούχα να φορέσω, βρήκα τη λύση να ξεπεράσω και αυτό το “τεράστιο” εμπόδιο. Φτιάχνω όλα τα αθλητικά ρούχα που θα φορέσω για κάθε μέρα της εβδομάδας από την Κυριακή. Έτσι, όταν έρθει η ώρα, σίγουρα δεν μπορώ να πω αυτή τη δικαιολογία στον εαυτό μου. Είναι πολύ ωραία η αίσθηση να βλέπεις τη στοίβα με τα ρούχα να μειώνεται. Αισθάνεσαι-και μόνο που τη βλέπεις-ότι έχεις γυμναστεί.

kl_varemara03

Προσπαθώ να θυμάμαι πως η άσκηση είναι απο τα λίγα πράγματα στη ζωή μου που μπορώ να ελέγχω.

Υπάρχει τόσο πολύ άγχος καθημερινά και είναι τόσα τα πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγχουμε, που όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτά που μπορούμε να ελέγξουμε πρέπει να το κάνουμε. Η γυμναστική, η υγιεινή διατροφή και ο ύπνος είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορούμε να οργανώσουμε. Εξαρτώνται μόνο από εμάς και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχοντας αυτή τη σκέψη στο μυαλό μου μερικές φορές είναι αρκετό για να σηκωθώ και να βγω έξω.

Εσύ τι κάνεις για να πείσεις τον εαυτό σου να πάει γυμναστήριο εκείνες τις ημέρες που δεν θέλεις να ξεκουνήσεις από τον καναπέ;

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News