Ο καλύτερος τρόπος να πλύνεις τα μάλλινά σου πριν τα μαζέψεις για την άνοιξη!

By

Λίγο πριν μαζέψεις τα χειμωνιάτικα και βγάλεις τα καλοκαιρινά σου δίνω τον απόλυτο οδηγό πλυσίματος μάλλινων ρούχων.

Προσωπικά τα μάλλινα ρούχα μου τα έδινα στη μητέρα μου να τα πλύνει γιατί φοβόμουν μην τα καταστρέψω. Από τη στιγμή της καραντίνας όμως και μετά όχι μόνο κατάφερα να τα πλύνω μόνη μου αλλά βρήκα και τον καλύτερο τρόπο για να το κάνω χωρίς να συρρικνώνονται.

Το να πλένεις τα μάλλινα στο σπίτι είναι πολύ καλύτερο γι’αυτά από το να τα πηγαίνεις στο καθαριστήριο μιας και εκεί χρησιμοποιούν χημικά που κάποια στιγμή θα βλάψουν τα μάλλινά σου.

Πώς να πλύνεις τα μάλλινά σου στο χέρι με τρεις κινήσεις.

Αν υπάρχει λεκές από κρασί, σάλτσα, καφέ, λάδι, makeup στα μάλλινά σου προσπάθησε να καθαρίσεις τον λεκέ όσο πιο γρήγορα γίνεται. Με λίγο απορρυπαντικό πιάτων και λίγο νερό σίγουρα θα καθαρίσει αμέσως.

Όταν έρθει η ώρα του ολικού πλυσίματος γέμισε τον νιπτήρα του μπάνιου ή μια λεκάνη με χλιαρό νερό και βάλε μέσα το ρούχο σου. Πρόσθεσε και λίγο απορρυπαντικό που είναι ιδανικό για μάλλινα. Άφησέ το εκεί για 30 λεπτά.

Αφαίρεσε πολύ απαλά το νερό απλά αδειάζοντας τη λεκάνη ή τον νιπτήρα και πιέζοντας το ρούχο στα τοιχώματα της λεκάνης ή του νιπτήρα. Μην το στύψεις. Άπλωσέ το οριζοντίως στην απλώστρα.

Πώς να πλύνεις τα μάλλινά σου στο πλυντήριο με 3 κινήσεις.

Ξεκίνα βάζοντας το μάλλινο μέσα σε μια τσάντα ειδική για πλύσιμο σε πλυντήριο.

Πάτα το κουμπί για πλύσιμο ευαίσθητων και σιγουρέψουν ότι το νερό είναι κρύο. Μην πατήσεις το κουμπί του στυψίματος.

Βγάλε το μάλλινο από το πλυντήριο αμέσως μόλις αυτό τελειώσει. Άπλωσέ το οριζοντίως στην απλώστρα. Καλό είναι να μην χτυπάει την απλώστρα σου ο ήλιος γιατί το μάλλινο μπορεί να συρρικνωθεί ακόμα και σε αυτή τη φάση.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News