Οι άνθρωποι ” Μαύρες Τρύπες”

By

Καθημερινά λίγο πολύ όλοι μας συναντάμε ανθρώπους που γκρινιάζουν, μιζεριάζουν, όλο κάτι τους φταίει… Σίγουρα όχι ο εαυτός τους αλλά πολύ περισσότερο οι άλλοι. Από την προηγούμενη μέχρι την τωρινή κυβέρνηση, από το προηγούμενο προϊστάμενό τους μέχρι τον επόμενο… και πάει λέγοντας.

Προφανώς και όλοι οι άνθρωποι έχουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας παγιδευτεί σε κάποιον από αυτούς τους άστοχους ρόλους.

Το πιο επικίνδυνο όμως είναι να συναναστρεφόμαστε και να επηρεαζόμαστε από τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων που συγκαλύπτουν την ατομική τους ανευθυνότητα μέσα από άπειρες δικαιολογίες.

Συμβουλές λοιπόν για τα χαρακτηριστικά τους και πως να τους αποφεύγετε

1) Ο Άνθρωπος “σουπιά”

Από τους πιο επικίνδυνους τύπους. Πετάει “μελάνι” και φεύγει. Χαρακτηριστική του κουβέντα; ” Όλα μαύρα πάνε,όλα χάλια είναι…” σου μαυρίζει την ψυχή και εκείνος φεύγει και πάει και κάνει μία χαρά τη δουλειά του!
Τρόπος αποφυγής του: Κάντε του χιούμορ και δώστε του δίκιο, βλέπει ότι δεν πιάνει οπότε μπλοκάρει και φεύγει άπραγος.

2) Ο άνθρωπος “ζόμπι”

Η διαφορά του με τη σουπιά είναι ότι αυτός δεν πετάει μελάνι κ φεύγει… είναι μέσα του βαθιά τόσο αρνητικός και πολύ απλά ψάχνει παρέα και να πολλαπλασιαστεί. Αν του δώσετε χώρο και χρόνο πριν το καταλάβετε θα αρχίσετε να του μοιάζετε. Συμβουλή: απλά μείνετε μακριά του!

3) Ο “παρτάκιας”

Όταν μιλάει θετικά μιλάει μόνο με το ” εγώ” για όλα τα υπόλοιπα γίνεται απίστευτα ομαδικός,οι άλλοι να κάνουν τις δουλειές του ,οι άλλοι έχουν την ευθύνη για ότι δεν πάει καλά.Θέλει πάντα μερίδιο ακόμη και από αυτά που εκείνος δεν έκανε απολύτως τίποτα. Συμβουλή: εάν δεν είστε παρτάκιας και εσείς… καλή τύχη!

4) Ο “καταστροφολόγος”

Μετρ στη συνομωσιολογία και την καταστροφολογία. Κύριο γνώρισμά του “πριν λίγο μιλούσα με το δεξί χέρι του Ομπάμα και έμαθα ότι θα γίνει μπλα μπλα…”. Διαφέρει από τους υπόλοιπους γιατί κάνει πολύ κακό και στον εαυτό του. Συμβουλή: μικρές δόσεις παρέας εξάπτουν τη φαντασία και κάνουν μέχρι και καλό,μεγάλες δόσεις όμως μπορεί να σας καταλήξουν με βαριά αντικαταθλιπτικά!!! Εάν δεν έχετε ο ίδιος τεράστια ψυχικά αποθέματα αποφύγετε τη συνεύρεση με αυτόν τον τύπο πάνω από 10 λεπτά.

5) ο “αδικημένος”

Θεωρεί εις βάρος του αδικία από την κίνηση στην Κηφισίας μέχρι το ότι βρέχει το χειμώνα..!!
Ψάχνει συμπαραστάτες στην ανυπαρξία του.Αν τους βρει στο τέλος τσακώνεται και με αυτούς γιατί θα κονταροχτυπηθεί για το ποιος είναι πιο αδικημένος.Είναι εφευρετικός στο να ανακαλύπτει λογικοφανής δικαιολογίες. Συμβουλή: Εάν προσπαθήσετε να τον αλλάξετε απλά θα χάσετε χρόνο ,δύσκολα θα σας επηρεάσει, δεν χάνεται πάρα πολλά κάνοντας παρέα μαζί του αλλά σίγουρα δεν κερδίζετε τίποτα.

6) ο “free spirit αλά κάρτ”

Δεν είναι εύκολο να τον ξεχωρίσετε. Μοιράζει τρελόχαρτα.! Μέσα από μία ιδιότυπη ανάλυση των δεδομένων προσπαθεί να πείσει τους γύρω του ότι η ζωή είναι ωραία, χαλαρή, είναι εραστής της διασκέδασης και της άνεσης… ωραία όλα αυτά μόνο που ο καιροσκοπισμός του όταν φανερωθεί, έχει αφήσει πίσω του καμένη γη, γιατί πολύ απλά ζει εις βάρος των γύρω του, μόνο παίρνοντας ( συγγενεύει αρκετά με τον παρτάκια).
Συμβουλή: Εάν δεν ζείτε σε βουνό ή σε ερημική παραλία αποφύγετέ τον .

7) οι ” Ρολίστες”

Πλασάρονται καλά. Δημιουργούν καλή εικόνα. Ουσιαστικά υποδύονται ρόλους. Προσοχή “υποδύονται”. Στην εργασία τους για να αποφύγουν ευθύνες βάζουν μπροστά το ρόλο του οικογενειάρχη, της νοικοκυράς, στο σπίτι για να αποφύγουν οικιακές ενασχολήσεις βάζουν μπροστά το ρόλο του σκληρά ταγμένου καριερίστα.

Συγκεκαλυμμένα αρνητικά άτομα που ζουν τελικά πίσω από το φόβο ανάληψης ευθυνών. Στο ευρύτερο κοινωνικό τους χώρο είναι από τις light κατηγορίες σε σχέση με τους προηγούμενους,όμως στον στενό τους κύκλο ζουν συνήθως εις βάρος αυτού του πολύ “στενού κύκλου”. Συμβουλή: Μην γίνεστε στενός κύκλος σε τέτοια άτομα,διατηρείτε αποστάσεις!

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω κάτι που ειδικά μέσα από τα άρθρα αυτοβελτίωσης έχουμε τονίσει. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη μοιραζόμαστε και να τη χαραμίζουμε σε μολυσμένες καταστάσεις μιζέριας, αρνητικότητας και γκρίνιας.

Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα των ανθρώπων που γκρινιάζουν για τον θόρυβο όταν χτυπάει την πόρτα τους η ευκαιρία! Όπου αναγνωρίζετε τις παραπάνω κατηγορίες… να απομακρύνεστε άμεσα!

Μακριά λοιπόν από τις ” Μαύρες Τρύπες”

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News