Οι πιο φιλικές χώρες στον κόσμο για ποδηλάτες!

By

Ή αλλιώς οι χώρες στις οποίες δε σου κάνουν τη ζωή ποδήλατο αν αγαπάς την ποδηλασία!

Τώρα θα με ρωτήσεις “μα πρέπει να μετακομίσω για να κάνω ποδηλατάδα;”, όχι αλλά αν επισκεφτείς τις παρακάτω χώρες θα μπορείς σίγουρα να κάνεις τις βόλτες σου με το αγαπημένο σου ποδήλατο με άνεση και ασφάλεια!

bike - SpringBicycle[1] (1)

Η Δανία αποτελεί την πιο φιλόξενη χώρα για τους ποδηλάτες, αφήνοντας πίσω την Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία, σύμφωνα με το Βαρόμετρο του 2015 που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλάτου.

Η Δανία ήταν στην κορυφή του καταλόγου και στο πρώτο Βαρόμετρο, το 2013, που αφορούσε τις 27 χώρες που αριθμούσε τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη φετινή κατάταξη να περιλαμβάνει και την Κροατία. Η Ολλανδία μοιραζόταν την πρώτη θέση με τη Δανία όμως πλέον έχει πέσει δεύτερη.

Όπως και στην πρώτη λίστα, ακολουθούν η Σουηδία, η Φινλανδία, η Γερμανία και το Βέλγιο.

Πολλές χώρες έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια: η Σλοβενία κατατάσσεται πλέον 7η από 12η, ενώ το Λουξεμβούργο ανέβηκε στη 13η θέση από τη 19η, η Λιθουανία στην 15η (από 20ή) και η Ισπανία στη 18η (από 23η).

Άλλες χώρες ωστόσο έχουν υποχωρήσει, όπως η Ιρλανδία που έπεσε στην 21η θέση (από 14η), η Πορτογαλία που βρίσκεται 27η (από 23η) και η Ελλάδα που κατατάσσεται 24η (από 17η), μαζί με τη Μάλτα. Τελευταία στον κατάλογο είναι η Ρουμανία.

Για την κατάταξη μιας χώρας λαμβάνονται υπ” όψιν πέντε κριτήρια: Το ποσοστό του πληθυσμού που συνήθως κυκλοφορεί με ποδήλατο, η ασφάλεια των ποδηλατών, η σημασία που αποδίδεται στον ποδηλατικό τουρισμό, η αγορά νέων ποδηλάτων και η παρουσία ακτιβιστών φίλων του ποδηλάτου.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty News & Trends Μυστικά Ομορφιάς

Τα πιο απλά μυστικά για να δείχνεις όμορφη στις φωτογραφίες (και τις selfies)!

Βαριόμουν τόσο πολύ χθες το βράδυ που χάζευα για αρκετή ώρα στο Instagram και κοίταζα αφηρημένα selfies φωτογραφίες της...
Διαβάστε Περισσότερα