Οι πιο φιλικές χώρες στον κόσμο για ποδηλάτες!

By

Ή αλλιώς οι χώρες στις οποίες δε σου κάνουν τη ζωή ποδήλατο αν αγαπάς την ποδηλασία!

Τώρα θα με ρωτήσεις “μα πρέπει να μετακομίσω για να κάνω ποδηλατάδα;”, όχι αλλά αν επισκεφτείς τις παρακάτω χώρες θα μπορείς σίγουρα να κάνεις τις βόλτες σου με το αγαπημένο σου ποδήλατο με άνεση και ασφάλεια!

bike - SpringBicycle[1] (1)

Η Δανία αποτελεί την πιο φιλόξενη χώρα για τους ποδηλάτες, αφήνοντας πίσω την Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία, σύμφωνα με το Βαρόμετρο του 2015 που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλάτου.

Η Δανία ήταν στην κορυφή του καταλόγου και στο πρώτο Βαρόμετρο, το 2013, που αφορούσε τις 27 χώρες που αριθμούσε τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη φετινή κατάταξη να περιλαμβάνει και την Κροατία. Η Ολλανδία μοιραζόταν την πρώτη θέση με τη Δανία όμως πλέον έχει πέσει δεύτερη.

Όπως και στην πρώτη λίστα, ακολουθούν η Σουηδία, η Φινλανδία, η Γερμανία και το Βέλγιο.

Πολλές χώρες έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια: η Σλοβενία κατατάσσεται πλέον 7η από 12η, ενώ το Λουξεμβούργο ανέβηκε στη 13η θέση από τη 19η, η Λιθουανία στην 15η (από 20ή) και η Ισπανία στη 18η (από 23η).

Άλλες χώρες ωστόσο έχουν υποχωρήσει, όπως η Ιρλανδία που έπεσε στην 21η θέση (από 14η), η Πορτογαλία που βρίσκεται 27η (από 23η) και η Ελλάδα που κατατάσσεται 24η (από 17η), μαζί με τη Μάλτα. Τελευταία στον κατάλογο είναι η Ρουμανία.

Για την κατάταξη μιας χώρας λαμβάνονται υπ” όψιν πέντε κριτήρια: Το ποσοστό του πληθυσμού που συνήθως κυκλοφορεί με ποδήλατο, η ασφάλεια των ποδηλατών, η σημασία που αποδίδεται στον ποδηλατικό τουρισμό, η αγορά νέων ποδηλάτων και η παρουσία ακτιβιστών φίλων του ποδηλάτου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News