Όλα όσα δεν σου λέει κανείς για μια μετακόμιση στο εξωτερικό

By

Πήρες και εσύ τη μεγάλη απόφαση όπως τόσοι και τόσοι Έλληνες να φύγεις στα ξένα; Η ξενιτιά είναι δύσκολο πράγμα και όσα και αν σου υπόσχεται, είναι πολλά αυτά που θα σου λείψουν από την πατρίδα.

Επειδή η σκέψη αυτή έχει περάσει και από το δικό μου μυαλό, είπα να πάρω ένα τηλεφωνάκι τον θείο μου που μένει στη Γερμανία τα τελευταία 50 χρόνια να μου πει πώς ήταν η μετακόμισή του εκεί (ντροπή μου που δεν το είχα κάνει νωρίτερα) και τι θα με συμβούλευε σε περίπτωση που τελικά το αποφάσιζα.

Το να δημιουργήσεις μια νέα ζωή πολύ μακριά από αυτή που είχες συνηθίσει είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα και οι άνθρωποι που το έχουν ήδη κάνει αυτή τη στιγμή θα κουνάνε το κεφάλι τους καταφατικά. Θα σου πουν πως ένα ταξίδι στο εξωτερικό θα ανοίξει τους ορίζοντές σου, θα σε κάνει πιο ανοιχτόμυαλη και θα σου δείξει τι πραγματικά έχει αξία στη ζωή.

Αυτά για τα οποία δεν θα σου μιλήσουν είναι η μοναξιά και το συναίσθημα της ενοχής που νιώθουν κυρίως τον πρώτο καιρό. Δες τι περίπου θα σου συμβεί αν αποφασίσεις να φύγεις από την πατρίδα…

kl_metakomisi03

Οι δικοί σου θα στενοχωρηθούν απίστευτα

Όσο και να προσπαθήσεις να ωραιοποιήσεις την κατάσταση και να τους πείσεις ότι θα έρχεσαι συχνά, η μετακόμιση στο εξωτερικό είναι μια εγωιστική επιλογή. Όσο και ωραίο να είναι το γεγονός ότι ακολουθείς το όνειρό σου επιλέγοντας τη ζωή που θέλεις να ζήσεις, η πραγματικότητα είναι πως μόνο τον εαυτό σου σκέφτεσαι.

Αν έχεις μια υπέροχη οικογένεια και φίλους που σε αγαπάνε σίγουρα θα προσπαθήσουν να κρύψουν τα πραγματικά τους συναισθήματα και τον πόνο τους. Τον πραγματικό τους πόνο ίσως τον δεις στα μάτια τους τι στιγμή που θα σε αποχαιρετούν στο αεροδρόμιο αλλά τότε θα είναι πολύ αργά.

Θα αισθάνεσαι ένοχη όλη την ώρα

Όσο και να θες να είσαι κοντά στους φίλους τους και τις ζωές τους, δεν θα είσαι ποτέ πραγματικά κοντά και αυτό θα σε γεμίζει ενοχές. Δεν θα είσαι κοντά τους ούτε στα δύσκολα αλλά ούτε και στις χαρές τους.

Και κάποια στιγμή θα σταματήσεις να είσαι το πρώτο πρόσωπο που θα τηλεφωνούν για να πουν τα νέα τους γιατί απλά θα είσαι πολύ μακριά. Αυτό θα σε γεμίζει καθημερινά ενοχές και θα σε κάνει να αισθάνεσαι πως είσαι η πιο κακή κόρη, αδερφή και φίλη στον κόσμο.

kl_metakomisi02

Η μοναξιά θα είναι αβάσταχτη

Παρόλο που δεν θα είσαι ποτέ πραγματικά μόνη καθώς θα γνωρίσεις σύντομα κόσμο και θα κάνεις και καινούργιους φίλους, η εσωτερική μοναξιά που θα αισθάνεσαι είναι απερίγραπτη και δεν θα την έχεις ξανανιώσει στο παρελθόν. Θα ζήσεις Χριστούγεννα, Πάσχα και αργίες με άτομα που δεν γνωρίζεις πολύ καλά και όσο όμορφα και αν περάσεις, η νοσταλγία θα σε τρώει.

Χρειάζεται χρόνος για να δημιουργήσεις νέες σχέσεις που θα σε γεμίζουν και κάποια στιγμή θα γίνει αλλά στην αρχή θα είναι για σένα απλά γνωστοί με τους οποίους θα περνάς καλά μιας και δεν θα έχετε δημιουργήσει μαζί αναμνήσεις.

Δεν θα ταιριάζεις πια με τους παλιούς σου φίλους

Η μετακόμιση στο εξωτερικό θα σε αλλάξει με τρόπους που δεν φαντάζεσαι (έτσι ακριβώς το είπε ο θείος μου). Θα ανακαλύψεις πτυχές του εαυτού σου που δεν γνώριζες. Θα διαπιστώσεις πως δεν κολλάς πια 100% με τους ανθρώπους που γνώριζες, με τους φίλους και την οικογένειά σου. Δεν θα μπορείς να απαντήσεις στο ερώτημα “Πού είναι το σπίτι μου;” και “Πού θέλω να γεράσω;”. Με λίγα λόγια θα γίνεις ένας άλλος άνθρωπος.

kl_metakomisi01

Αξίζει λοιπόν μια τέτοια μετακόμιση, μια τόσο μεγάλη αλλαγή ζωής; Ο θείος μου λέει πως παρά τις δυσκολίες θα το ξανάκανε γιατί εκεί γνώρισε την γυναίκα του και εκεί έχει δημιουργήσει μια όμορφη ζωή με ανθρώπους που πλέον αποκαλεί φίλους του. Ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος γιατρός και έχοντας αυτό στο νου σου μπορείς να κάνεις το άλμα με μεγαλύτερη ευκολία. Η απόφαση είναι δική σου. Εγώ απλά σου είπα όλα όσα δεν θα σου πει κανείς άλλος…

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News