Ένα βότανο με πικρή γεύση θα σε βοηθήσει να κάψεις λίπος το φθινόπωρο

By

Το φθινόπωρο από τη μια θα το μισείς για τις ασταμάτητες βροχές, την υγρασία και το κρύο που σου «τρυπάει» τα κόκαλα και από την άλλη θα το αγαπάς γιατί είναι εκείνη η εποχή που σε κάνει να θέλεις να περνάς ολοένα και περισσότερο χρόνο στο σπίτι σου, να χουχουλιάζεις κάτω από την κουβέρτα και να χαλαρώνεις.

Τι καλύτερο από το να συνδυάσεις αυτήν την εμπειρία πίνοντας ζεστά ροφήματα που θα σε ενυδατώσουν, ενώ παράλληλα θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη γραμμή σου και να απαλλαγείς από δύο μόνιμους εχθρούς σου, το λίπος και την κυτταρίτιδα;

Στη φύση λοιπόν θα βρεις τη λύση και πιο συγκεκριμένα σε ένα από τα βότανά της, την τσουκνίδα, που κάποτε η γιαγιά σου μπορεί να μάζευε από τον κήπο και να την σέρβιρε ως σαλάτα στο τραπέζι.

Η τσουκνίδα, αν και ως αφέψημα δεν έχει ιδιαίτερα ευχάριστη γεύση, είναι  εξαιρετική πηγή βιταμινών C, E, A, B, K, B2, Ε, β-καροτένιου, ιχνοστοιχείων, μετάλλων και αμινοξέων και είναι γνωστή για την αντιδιαβητική, τονωτική, αντιαναιμική, στυπτική και αντιφλεγμονώδη δράση της , ενώ χρησιμοποιείται και στην ομορφιά και πιο συγκεκριμένα για την θεραπεία των παθήσεων του δέρματος της ακμής και για την τόνωση και την ενδυνάμωση των μαλλιών.

Ως προς την αποτελεσματική της δράση στην απώλεια λίπους, αυτή οφείλεται  στην περιεκτικότητά της σε σερετονίνη και ακετυλοχολίνη, που αποτελούν δύο φυσικά κατασταλτικά της όρεξης , ενώ η διουρητική της δράση βοηθάει στη μείωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού στο δέρμα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αγοράσεις  αποξηραμένη τσουκνίδα από κάποιο κατάστημα με βότανα και αφού βράσεις νερό  στο μπρίκι να ρίξεις μερικά φύλλα από το βότανο αυτό στο νερό. Θα πρέπει να περιμένεις πέντε λεπτά κι έπειτα μπορείς να απολαύσεις το αφέψημα σου, προσθέτοντας μισή κουταλιά του γλυκού μέλι για να μην πικρίζει πολύ.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News