Πώς οι Γαλλίδες είναι τόσο αδύνατες χωρίς καν να προσπαθούν;

By

Νομίζω πως είναι προφανές πώς λατρεύω ό,τι κάνουν και ό,τι έχει να κάνει με της Γαλλίδες. Τι να πω; Μάλλον έχει να κάνει με το ότι ξέρουν πολύ καλά πως να δείχνουν πάντα τέλειες χωρίς ταυτόχρονα να φαίνεται ότι προσπαθούν.

Στην πραγματικότητα ξέρω πως το μυστικό βρίσκεται στην ισορροπία. Οι Γαλλίδες νοιάζονται πολύ για την εικόνα τους αλλά από την άλλη ξέρουν πως δεν χρειάζεται να προσπαθούν πολύ γι’αυτήν. Και το ίδιο κάνουν, πέρα από τη μόδα, και σε ό,τι αφορά τη διατροφή και τον τρόπο που ασκούνται.

Μου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω πώς είναι δυαντόν να υποκύπτουν σε όλες τις τοπικές λιχουδιές και να μην παίρνουν ούτε γραμμάριο μέχρι που διάβασα πολύ γι’αυτές και κατάλαβα.

Δεν καταπιέζουν τον εαυτό τους: Το υπέροχο φαγητό και το κρασί είναι μέρος της γαλλικής κουλτούρας και οι ντόπιοι δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν και δεν χρειάζεται κιόλας. Τρώγοντας μικρές μερίδες και μικρές ποσότητες από όλα όσα αγαπούν απολαμβάνουν την κάθε μπουκιά και έτσι δεν νιώθουν την ανάγκη ότι πρέπει να το παρακάνουν. “Προσπαθώ να μαγειρεύω στο σπίτι μου κάθε μέρα”, λέει ένα μοντέλο που είναι από τη Γαλλία, η Cindy Bruna, “αλλά όταν πρόκειται να πάω σε κάποιο εστιατόριο θα φάω ό,τι θέλω. Δεν βγαίνω έξω για να φάω σαλάτα”.

keep_galida01

Κάνουν πρόγραμμα: Οι Γαλλίδες είναι experts στο μέτρο. Αν, για παράδειγμα, ξέρουν ότι θα πιούν κρασί το απόγευμα, αποφεύγουν τα φρούτα και τους χυμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ξεκινάνε τις καλές συνήθειες νωρίς: Όλες έχουν μάθει να τρώνε σωστά και με μέτρο από τις μαμάδες τους. Το μοντέλο Sigrid Agren λέει, “Η μαμά μου με έμαθε να προσέχω την επιδερμίδα και το σώμα μου”. Μαθαίνοντας να απολαμβάνουν τα φρέσκα, εποχικά φαγητά σε μικρές μερίδες και να πίνουν πολύ νερό από μικρά, τα παιδιά στη Γαλλία υιοθετούν υπέροχες συνήθειες από μικρά.

Τρώνε φρέσκα προϊόντα: Οι εποχικές τροφές είναι μεγάλο μέρος της γαλλικής κουζίνας και οι ντόπιοι στηρίζουν τα γεύματά τους σε οτιδήποτε τοπικό βρίσκουν στα τοπικά μαγαζιά. Έτσι αποφεύγουν τα συντηρητικά και τις ορμόνες αλλά και απολαμβάνουν τις τροφές που είναι διαθέσιμες σε κάθε εποχή του χρόνου. “Προσπαθώ να τρώω οτιδήποτε εποχικό και να αγοράζω προϊόντα που είναι φυσικά”, λέει η ηθοποιός Clemence Poesy και συμπληρώνει, “Δεν ακολουθώ κάποια συγκεκριμένη δίαιτα αλλά προσπαθώ να παραμένω υγιής και ξέρω ότι πρέπει να ψωνίζω προϊόντα που είναι εποχικά, βιολογικά και τοπικά. Προσπαθώ να αποφεύγω τις επεξεργασμένες τροφές. Τρώω πολλά λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς και προϊόντα ολικής άλεσης. Επίσης αγαπώ το ψάρι και προσπαθώ να τρώω φρέσκο ψάρι κάθε μέρα”.

keep_gallida02

Περπατάνε πολύ: Μην υπερεκτιμάς ποτέ μια καλή βόλτα. Οι Γαλλίδες ξέρουν ότι η σωματική και ψυχική υγεία είναι πολύ σημαντική. “Πιέζω τον εαυτό μου να περπατάει πολύ. Για παράδειγμα, αν έχω ένα ραντεβού και πάω με το αυτοκίνητο, παρκάρω 20 λεπτά μακριά. Το Παρίσι είναι μια πόλη όπου μπορείς να περπατήσεις πολύ. Μερικές φορές απλά περπατάω για μια ώρα όταν έχω χρόνο. Το προτιμώ από το να πάω στο γυμναστήριο”, λέει η Caroline de Maigret.

Πίνουν πολύ νερό: Μπορεί να είναι το πιο παλιό και το πιο απλό κόλπο αλλά οι Γαλλίδες το γνωρίζουν πολύ καλά και το εφαρμόζουν. “Πίνω λίτρα νερό και λίτρα τσάι. Το πρωί πίνω ζεστό νερό με λεμόνι”, λέει η ηθοποιός Roxane Mesquida.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News