Δείξε νεότερη 10 χρόνια… χωρίς να κάνεις botox!

By

Η μάχη με το χρόνο είναι ένα στοίχημα που μπορείς να το κερδίσεις και μάλιστα με φυσικό τρόπο!

Δεν θα πούμε για κρέμες, ούτε για αισθητικές παρεμβάσεις – που δεν τις κατακρίνουμε καθόλου -. Θέλω να παρατηρήσεις τις φίλες σου οι οποίες γυμνάζονται τακτικά και να εντοπίσεις τη διαφορά στην εικόνα τους εν σχέση με κάποιες που το γυμναστήριο είναι μια άγνωστη λέξη. Ναι, καλά βλέπεις! Δείχνουν νεότερες, γεμάτες ενέργεια και με υγιή όψη. Και όχι, δεν έχουν κάνει Botox!

Τι συμβαίνει

Τίποτε που δεν μπορεί να το εξηγήσει η επιστήμη! Ασκούνται και η άσκηση κάνει τα κύτταρα τους νεότερα μέχρι και 9 χρόνια κατά μέσο όρο! Το επιβεβαιώνει η νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Preventive Medicine!

Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία αναλύθηκαν στοιχεία από 5.800 ανθρώπους, η άσκηση είναι αρκετά καλή στο να εμποδίσει τη γήρανση των κυττάρων. «Επειδή είσαι 40 χρονών δεν σημαίνει πως είσαι 40 χρονών και βιολογικά» εξηγεί ο Larry Tucker, επικεφαλής της έρευνας.

Αντιθέτως, η πραγματική γήρανση μετριέται με τα τελομερή, το τελευταίο άκρο των χρωμοσωμάτων μας. Όσο περνούν τα χρόνια, τα τελομερή κονταίνουν και το μήκος τους είναι ένας εξαιρετικός παράγοντας πρόβλεψης της μακροβιότητας μας. Πώς η άσκηση προστατεύει τα τελομερή; Κανείς δε γνωρίζει πραγματικά, αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν πως βοηθά στη μείωση των φλεγμονών και στην αποβολή του άγχους από τα συστήματα του σώματός μας.

Tι πρέπει να κάνεις

Η μελέτη βρήκε πως οι  δραστήριοι άνθρωποι έχουν τελομερή με ένα πλεονέκτημα 9 χρόνων. Αυτός ο αριθμός μειώθηκε στα 7 χρόνια για όσους είχαν ήπια δραστηριότητα.  Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν για να κερδίσεις τη μάχη με το χρόνο; Οι επιστήμονες συνιστούν  30 λεπτά τρέξιμο την ημέρα για τις γυναίκες και 40 λεπτά την ημέρα για τους άνδρες, τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα. Δέσε κορδόνια και φύγαμε!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News