Πώς να βάλεις στη ζωή σου μια συνήθεια που σιχαίνεσαι!

By

Πριν από περίπου ένα μήνα συνέβη κάτι μοναδικό και υπέροχο. Αντί να ξυπνήσω το πρωί, να πάρω το smartphone στο χέρι και να χαζέψω για 10 λεπτά πριν πάω στην κουζίνα να φτιάξω το πρωινό μου, σηκώθηκα, έφτιαξα το πρώτο μου πράσινο smoothie και μια ομελέτα με ασπράδια αυγών και μια κουταλιά της σούπας βρώμη. Το ακόμα πιο περίεργο είναι πως αυτό συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και μπορώ να πω πως πλέον είναι μια όμορφη συνήθεια που έχω υιοθετήσει και αγαπώ.

Αυτή είναι η περίπτωση που γίνεται ένα κλικ στον εγκέφαλο και ξαφνικά βάζεις μια συνήθεια στη ζωή σου χωρίς καν να το σκεφτείς (μακάρι να γινόταν έτσι με όλες τις συνήθειες). Υπάρχει, όμως, και η άλλη περίπτωση που πρέπει να κοπιάσεις, να ρίξεις ιδρώτα για να καταφέρεις να βάλεις μια καλή συνήθεια στη ζωή σου. Γι’ αυτή την περίπτωση έχω σκεφτεί (γιατί δεν σταματάω ποτέ να σκέφτομαι) όλα όσα μπορώ να κάνω και να κάνεις για να την βάλουμε την ρημάδα στην καθημερινότητά μας (για μένα προς το παρόν έχουν δουλέψει όλα όσα σου αναφέρω παρακάτω).

Τι δεν σου αρέσει σε αυτή τη συνήθεια

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ρωτήσεις τον εαυτό σου γιατί δεν σου αρέσει αυτή η συνήθεια. Αν ο λόγος είναι, για παράδειγμα, ότι αν την υιοθετήσεις δεν θα μπορείς να απολαμβάνεις τις πίτσες και τα παγωτά που τόσο αγαπάς, τότε θα πρέπει απλά να σκεφτείς και τι θα κερδίσεις ακολουθώντας μια πιο υγιεινή διατροφή.

kl_synitheia01

Ψάξε για λύσεις

Το δεύτερο βήμα είναι να βρεις λύσεις στα παραπάνω “προβλήματα”. Αντί, για παράδειγμα, να προσπαθείς να τρως υγιεινά 7 ημέρες την εβδομάδα, κάν’το 6 ημέρες και απόλαυσε την έβδομη ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Το ίδιο ισχύει, για παράδειγμα και για την ρουτίνα ομορφιάς σου. Αν σε κουράζει να βάζεις κρέμα ημέρας και νύχτας κάθε μέρα, κάν’το για αρχή 5-6 φορές την εβδομάδα. Σιγά-σιγά θα φτάσεις και στις 7 ημέρες χωρίς να το καταλάβεις γιατί θα σου αρέσει η υφή που θα έχει αποκτήσει η επιδερμίδα σου.

Το κακό με τις καλές συνήθειες που δεν μας αρέσουν καθόλου είναι πως δεν υπάρχει ανταμοιβή τη στιγμή που τις υιοθετούμε καθώς αυτή έρχεται λίγο αργότερα.

Αξίζει, όμως, η αναμονή. Δεν νομίζεις;

kl_synitheia02

Θέλεις και εσύ να ξεκινήσεις από σήμερα και να βάλεις μόνο μια καλή συνήθεια που “μισείς” στην καθημερινότητά σου ή θα το αναβάλλεις για ακόμα μια μέρα;

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News