Πώς να βρεις την ηρεμία σου όπου κι αν βρίσκεσαι (Κάνε διαλογισμό ακόμα και στο σούπερ μάρκετ)!

By

… ή αλλιώς, 4 απίστευτα μέρη που μπορείς να διαλογιστείς (+ πώς να το κάνεις)!

Δέκα λεπτά είναι αρκετά για να ηρεμήσεις και να φέρεις το σώμα και το πνεύμα σου σε πλήρη γαλήνη. Δες 4 περίεργα μέρη που μπορείς να το κάνεις και πώς να το κάνεις…

Στο δρόμο σου για τη δουλειά

Μπορεί στην Αττική Οδό να μην είναι εύκολο να διαλογιστείς αλλά στο λεωφορείο, στο τραμ και στο μετρό άνετα μπορείς να έρθεις σε κατάσταση ζεν. Καθάρισε το μυαλό σου και αναδιοργανώσου για την ημέρα που ξεκινάει. Δεν χρειάζεται να σκεφτείς όλα σου τα προβλήματα στο δρόμο για τη δουλειά.

Στο σούπερ μάρκετ

Όταν περιμένεις στην ουρά μέχρι να έρθει η σειρά σου να πληρώσεις, μπορείς να το ρίξεις στον διαλογισμό. Πάρε μερικές βαθιές αναπνοές και μην συγκεντρώνεσαι σε τίποτα συγκεκριμένο. Πριν το καταλάβεις, θα έχει έρθει η σειρά σου και δεν θα έχεις νιώσει καμιά ταλαιπωρία.

kl_dialogismos01

Μέσα στο αεροπλάνο

Αν ταξιδεύεις συχνά τότε άνετα μπορείς να διαλογιστείς μέσα στο αεροπλάνο. Τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι στα σύννεφα σωματικά και μέσω του διαλογισμού να βρίσκεσαι στα σύννεφα και πνευματικά…

Σε ένα πάρτι

Ποιος είπε πως η δυνατή μουσική μπορεί να σε ενοχλήσει και να σε εμποδίσει να διαλογιστείς. Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Προσπάθησε να διαλογιστείς για μερικά λεπτά και θα διαπιστώσεις ότι θα περάσεις πολύ καλύτερα στο πάρτι.

Δες τώρα πώς θα κάνεις διαλογισμό όπου κι αν βρίσκεσαι…

Ξεκίνα με μια πολύ βαθιά ανάσα. Άσε το στομάχι και το στήθος σου να μεγαλώσουν στην εισπνοή και κάνε μια πλήρη εκπνοή νιώθοντας την ένταση να φεύγει από το σώμα σου.

Επέστρεψε στον κανονικό ρυθμό της αναπνοής σου εισπνέοντας και εκπνέοντας από τη μύτη σου. Τώρα στρέψε πλήρως την προσοχή σου στην αναπνοή σου και νιώσε πώς έρχεται από την κοιλιά σου στη μύτη σου και το αντίστροφο. Σταμάτα να σκέφτεσαι οτιδήποτε άλλο. Όταν εισπνέεις μπορείς να λες στον εαυτό σου “Εισπνοή” και όταν εκπνέεις να λες “Εκπνοή”.

Όταν νιώθεις ότι η προσοχή σου πάει να φύγει σε κάτι άλλο, απλά επανέφερέ την στην αναπνοή σου. Μην ανησυχείς αν χρειάζεται να το κάνεις αυτό ξανά και ξανά – αυτή είναι άλλωστε η πρακτική του διαλογισμού.

Πάρε μια βαθιά αναπνοή στο τέλος και συνέχισε την ημέρα σου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News