Πώς να ζήσεις με ένα “Ανθυγιεινό” αγόρι!

By

Μπορεί το δικό μου αγόρι να είναι ακριβώς όπως εγώ (να τρελαίνεται για superfoods, να τρώει ό,τι κι αν του βάλω στο πιάτο, να κάνει pilates, διαλογισμό και kick boxing) αλλά υπάρχουν ζευγάρια που δεν έχουν την ίδια φιλοσοφία ζωής σε ότι αφορά τη διατροφή και την άσκηση.

Η ξαδέρφη μου, για παράδειγμα, κάνει μια σούπερ υγιεινή διατροφή, πηγαίνει καθημερινά γυμναστήριο και κάνει διαλογισμό. Το αγόρι της δεν θέλει να ακούσει τίποτα από όλα αυτά. Πώς τα καταφέρνουν; Τη ρώτησα και μου είπε όλα όσα πρέπει να μάθεις και εσύ που βρίσκεσαι σε μια τέτοια σχέση.

kl_fagito01

Μπορεί να θέλει ο άνθρωπος που αγαπάει να είναι υγιής αλλά δεν μπορεί να παθιάσει τον άλλον για κάτι το οποίο δεν τον ενδιαφέρει. Δεν παραγγέλνει, βέβαια και κάθε μέρα σουβλάκια αλλά σίγουρα δεν είναι φαν των green smoothies και δεν θέλει να βάλει με τίποτα στο στόμα του μαύρο ρύζι (το οποίο θεωρεί και μεταλλαγμένο).

Αυτά είναι, λοιπόν, τα tips που χρησιμοποιεί για να τον φέρνει πιο κοντά σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής (και να αγαπήσει και το κινόα).

Μαγειρεύει μισό-vegetarian γεύματα

Στην Νίκη (έτσι θα λέω την ξαδέρφη μου για να καταλαβαίνεις για ποιον μιλάω) αρέσει να τρώει περισσότερο λαχανικά και τρώει κρέας μόνο 1-2 φορές την εβδομάδα. Αντιθέτως ο Λευτέρης (το αγόρι της) δεν μπορεί να διανοηθεί γεύμα χωρίς κρέας. Αυτό που κάνει η Νίκη είναι να μαγειρεύει φαγητό που το 1/4 αποτελείται από κρέας και τα 3/4 από λαχανικά. Όταν σερβίρει, βάζει όλο το κρέας στον Λευτέρη καθώς και 1/4 λαχανικά ενώ εκείνη τρώει όλα τα υπόλοιπα λαχανικά.

Tip: Aυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μαγειρεύει συνταγές που περιέχουν κρέας και λαχανικά και να βάζεις τη μισή ποσότητα κρέατος από ότι λέει η συνταγή και την ίδια ποσότητα λαχανικών.

kl_fagito02

Φτιάχνει πακέτα μεσημεριανών

Με αυτόν τον τρόπο “ελέγχει” περισσότερο τη διατροφή του αγοριού της μιας και του δίνει στο χέρι άλλο ένα γεύμα. Αν δεν το έκανε κατά πάσα πιθανότητα θα κατέληγε να φάει σάντουιτς απ’έξω και σούπερ ανθυγιεινές τυρόπιτες. Με αυτόν τον τρόπο βρίσκει την ευκαιρία να συστήνει στον Λευτέρη νέες τροφές. Μιας και δεν ξέρει ποτέ τι περιέχει το τάπερ μπορεί να του βάλει μέσα ό,τι θέλει. Την περασμένη εβδομάδα του έβαλε σολωμό με κινόα και μπρόκολο και το περιέργο είναι πως αντί να την διαολοστείλει της είπε πως ήταν ένα από τα ωραιότερα γεύματα που είχε φάει ποτέ. Από τότε τρώνε πολύ συχνά κινόα.

Tip: Αυτό το εφαρμόζω εγώ στο αγόρι μου για να τρώει μπρόκολο και κουνουπίδι που δεν θέλει να βλέπει στα μάτια του. Ρίχνω τα λαχανικά στο μούλτι και τα κάνω αλεύρι. Έτσι μπορώ να τα πετάξω στην κυριολεξία σχεδόν σε όλα τα φαγητά μου. Τις προάλες είχα φτιάξει μακαρόνια από κινόα με μια σάλτσα μαυροδάφνης και έριξα από πάνω και τριμμένο μπρόκολο (όπως ρίχνουμε την παρμεζάνα). Δεν κατάλαβε τίποτα και το έφαγε όλο. Στο τέλος του αποκάλυψα τι ήταν το πράσινο που είχε μέσα η σάλτσα του και μου είπε πως νόμιζε ότι ήταν κάποιο μπαχαρικό. Εννοείται πως μπορείς να κάνεις το ίδιο και με τα παιδιά σου.

Δεν το παρακάνει

Η Νίκη καταλαβαίνει πως δεν είναι η μητέρα και η σύμβουλος υγείας του Λευτέρη και δεν θέλει να του επιβάλλει συνεχώς τη γνώμη της και της δικές της συνήθειες. Αυτό θα τον έκανε να νιώθει ότι δεν μπορείνα φάει αυτό που θέλει πράγμα που δεν θα ήταν καθόλου υγιές για τη σχέση τους. Του δίνει μερικές μικρές συμβουλές, του εξηγεί τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και από εκεί και πέρα τον αφήνει ελεύθερο να κάνει τις επιλογές του. Μερικές φορές μάλιστα τον ακολουθεί και στις ατασθαλίες του για να αισθάνεται πως κάνουν και ολα όσα θέλει εκείνος.

Το μυστικό είναι να “περνάς” όλα όσα θέλεις να “περάσεις” στον άλλον με τρόπο. Οι φωνές και η ένταση δεν θα οδηγήσουν πουθενά. Πάντα υπάρχει τρόπος για να τον πείσεις να κάνει κάτι που θέλεις ή είναι καλο για την υγεία του. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να το βρεις.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News