Πρησμένα ούλα: Εύκολη θεραπεία που μπορείς να κάνεις μόνη σου!

By

Μία φλεγμονή των ούλων που επιμένει μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητική, ευτυχώς όμως που πάντα υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να την αντιμετωπίσεις γρήγορα.

Το πρήξιμο των ούλων αποτελεί συνηθισμένο πρόβλημα για τις γυναίκες λόγω των ορμονικών μεταβολών. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται τα ούλα μας κατά την περίοδο της εφηβείας, της εγκυμοσύνης και της εμμηνόπαυσης, αλλά όπως σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι και εδώ η πρόληψη μπορεί να απαλλάξει από πολλές δυσάρεστες καταστάσεις.

Πρόληψη: Αν τα ούλα σου έχουν την τάση να κοκκινίζουν και να πρήζονται, ένα βασικό «εργαλείο» που θα σε βοηθήσει είναι μία οδοντόκρεμα με ρίζες ρατάνιας ή με μύρο (Sante, οδοντόκρεμα ολοκληρωμένης προστασίας με μύρο).

Sante-οδοντόκρεμα με μύρο

Ιατρική στο σπίτι: Ήξερες ότι το φασκόμηλο περιέχει αιθέρια έλαια που σκοτώνουν τα μικρόβια του στόματος; Οι πλύσεις με τσάι φασκόμηλου αποτελούν ένα φυσικό και σπιτικό μέσο καταπολέμησης των πρησμένων ούλων με αξιόπιστα αποτελέσματα.

76ecd47788c1c50748176d83c72ea2b7

Να πώς θα το φτιάξεις:

1. Βράζεις μια γεμάτη μέχρι επάνω κουταλιά της σούπας φύλλα φασκόμηλου μέσα σε ένα μικρό φλιτζάνι νερό.

2. Μετά από 15’ λεπτά σουρώνεις το μείγμα και το αφήνεις να κρυώσει.

3. Χρησιμοποιείς το τσάι για πλύσεις μετά από κάθε γεύμα.

Είναι σημαντικό για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος να ακολουθείτε μια σωστή μέθοδο στοματικής υγιεινής στο σπίτι, που περιλαμβάνει βούρτσισμα, χρήση οδοντικού νήματος και στοματικό διάλυμα. Επίσης, βάμματα που περιέχουν αιθέρια έλαια (π.χ. από μύρο, μέντα, φασκόμηλο ή γαρύφαλλο) μπορούν να μειώσουν την ένταση της φλεγμονής.

Προσοχή στα παρακάτω: Παράλληλα με τις παραπάνω λύσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα διάλυμα για στοματικές πλύσεις με χλωρεξιδίνη, εάν η φλεγμονή είναι ιδιαίτερα έντονη. Ωστόσο, συνιστάται προσοχή στην χρήση αυτών των ουσιών γιατί μακροπρόθεσμα καταστρέφουν την φυσική χλωρίδα του στόματος, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότερα προβλήματα.

Παρόλα αυτά, τα πρησμένα ούλα μπορεί να οφείλονται και σε άλλες αιτίες πέραν της κακής στοματικής υγείας ή των ορμονών, όπως π.χ. στην ύπαρξη οδοντικής πλάκας, σε δόντια που εξέχουν ή σε τεχνητές οδοντοστοιχίες και σιδεράκια, γι’ αυτό είναι πάντα προτιμότερο αν δείτε ότι το πρόβλημα είναι έντονο και επιμένει να επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News