Πώς να είσαι πιο ευτυχισμένη αυτόν τον χειμώνα

By

Το hygge είναι κάτι που όλοι χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή. Στην ουσία πρόκειται για το Δανέζικο κόνσεπτ του να είσαι cosy και επομένως πιο χαρούμενη και ευτυχισμένη κατά τη διάρκεια του χειμώνα που όπως και να το κάνουμε οι περισσότεροι από εμάς πέφτουμε σε μια κατάθλιψη η οποία περνάει με το που μπαίνει η Άνοιξη.

Στη Δανία οι άνθρωποι έχου τον τρόπο και προσπαθούν να κάνουν κάθε κατάσταση να είναι πιο hygge είτε βρίκονται κολλημένοι στην κίνηση είτε μαζί με τους φίλους τους. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Δανία σύμφωνα με έρευνα είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο. Τι ακριβώς κάνουν όμως;

keep_cosy01

Σύμφωνα με τους Δανούς το hygge σημαίνει το να δημιουργείς μια όμορφη, ζεστή ατμόσφαιρα και να απολαμβάνεις τις καλές στιγμές στη ζωή με ανθρώπους που αγαπάς γύρω σου. Η ζεστή λάμψη των κεριών είναι hygge. Οι φίλοι και η οικογένεια είναι hygge. Και ας μην ξεχνάμε το φαγητό και το ποτό. Οι Δανοί κάθονται ώρες γύρω από ένα τραπέζι και συζητάνε με τους φίλους τους τα μεγάλα και τα μικρά πράγματα της ζωής. Ίσως αυτή η Δανέζικη ιδέα του hygge να εξηγεί γιατί οι Δανοί συχνά αποκαλούνται ως ο πιο ευτυχισμένος λαός.

Ο βασικός κανόνας του hygge είναι: Να ζεις την κάθε στιγμή της ζωής σου χωρίς να μπαίνεις συνέχεια στο Instagram.

keep_cosy02

Κάνε το σπίτι σου πιο ζεστό

Γέμισέ το με κεριά, όμορφα ζεστά μαξιλαράκια, ριχτάρια και οτιδήποτε άλλο θεωρείς πως θα το κάνει πιο όμορφο για να περάσεις τον πιο τέλεια χειμώνα.

Αγάπα τα μικρά πράγματα

Δεν χρειάζεται να περιμένεις πάντα να συμβεί κάτι μεγάλο για να χαρείς. Αγάπα και απόλαυσε τα μικρά πράγματα. Αγόρασε το αγαπημένο σου κραγιόν, κάνε ένα ζεστό μπάνιο, διάβασε πίνοντας έναν ζεστό καφέ το περιοδικό σου και γενικά απόλαυσε τη ζωή και την καθημερινότητά σου.

Έχε τις φίλες σου κοντά

Πολύ σημαντικό είναι να περνάς όμορφες στιγμές με τους φίλους και την οικογένειά σου. Κάλεσε τις φίλες σου στο σπίτι και ζήστε την κάθε στιγμή μαζί. Είναι πολύ σημαντικό να ζεις τη στιγμή. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αφήσεις το κινητό σου στην άκρη.

Ξανασκέψου τις βροχερές μέρες

Οι βροχερές μέρες μπορεί να είναι σούπερ καταθλιπτικές πράγμα που σημαίνει πως πρέπει απλά να αλλάξεις αυτή τη σκέψη που υπάρχει στο κεφάλι σου. Αν είναι Σαββατοκύριακο απλά κουκουλώσου κάτω από τα ζεστά παπλώματα και διάβασε ένα καλό βιβλίο. Αν πρέπει να βγεις έξω είναι ευκαιρία να δοκιμάσεις τη νέα σου αδιάβροχη μάσκαρα, να απολαύσεις μια βόλτα με την τεράστια ομπρέλα σου και να κάτσεις για ένα ζεστό ρόφημα σε ένα όμορφο καφέ απολαμβάνοντας τη βροχή από το παράθυρο.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News