Πώς να κερδίσεις μια ολόκληρη ώρα κάθε μέρα! (διάβασε όλα τα μυστικά)

By

Και τι δε θα έδινα να είχα άλλη μια ώρα το 24ωρο. Αν την είχε, όμως, μετά θα ήθελα ακόμα μια και πάει λέγοντας. Πάντα θεωρούμε πως θα προλάβουμε να τελειώσουμε όλες τις δουλειές μας μέχρι τουλάχιστον το απόγευμα αλλά έρχεται το απόγευμα και πάντα κάτι προκύπτει. Έτσι, καταλήγουμε εξουθενωμένοι και ανικανοποίητοι στο τέλος της μέρας να αναρωτιόμαστε τι κάναμε λάθος και που χασομερίσαμε και δεν βγήκε ο χρόνος.

Υπάρχουν τρόποι και συνήθειες που μπορείς να υιοθετήσεις για να κερδίσεις έστω μια ώρα επιπλέον για τον εαυτό σου.

kl_xronos01

Οργάνωση

Ένα σπίτι με τάξη είναι ένα αποτελεσματικό σπίτι. Ξέρεις πόσο χρόνο μπορεί να χάσεις καθημερινά ψάχνοντας τα κλειδιά σου ή το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης; Σύμφωνα με έρευνα μιας εταιρίας μάρκετινγκ της Βοστώνης, ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να καταναλώσει μέχρι και 55 λεπτά την ημέρα ψάχνοντας για πράγματα. Αυτός, επομένως, είναι σίγουρα ένας πολύ σημαντικός λόγος για να βάλεις μια τάξη στο σπίτι σου.

Παρατήρησε και χρησιμοποιήσε στο έπακρο τις ώρες που είσαι στο peak της παραγωγικότητάς σου

Είσαι πρωινός τύπος ή βραδινός; Απαντώντας σε αυτή την ερώτηση μπορείς να καταλάβεις πότε είσαι πιο παραγωγική. Μην δουλεύεις ενάντια στη φύση σου, δούλεψε μαζί της. Κατά τη διάρκεια της ημέρας παρατήρησε πότε νιώθεις ότι έχεις περισσότερη ενέργεια και πότε αρχίζεις να νιώθεις κούραση. Επίσης, παρατήρησε ποιες μέρες της εβδομάδας αισθάνεσαι πιο παραγωγική. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως οι περισσότεροι άνθρωποι είναι περισσότερο παραγωγικοί τη Δευτέρα μεταξύ 8 και 10 το πρωί.

Μόλις παρατηρήσεις όλα τα παραπάνω μπορείς να εκμεταλλευτείς στο έπακρο όλες τις παραγωγικές σου ώρες και να χαλαρώσεις τις υπόλοιπες. Αναγνωρίζοντας τις προσωπικές σου δυνάμεις και αδυναμίες θα μπορέσεις να κάνεις καλύτερο προγραμματισμό και να φέρνεις σε πέρας τις δουλειές σου γρήγορα και αποτελεσματικά.

kl_xronos02

 Αποσυνδέσου 

Έχει παρατηρηθεί πως ένας μέσος άνθρωπος τσεκάρει το κινητό του γύρω στις 900 φορές μέσα στη μέρα ενώ κάθε Αμερικανός (και εμείς δεν πάμε πίσω) ξοδεύει 162 λεπτά (γύρω στις 3 ώρες) την ημέρα στο κινητό του.

Σταμάτα να μπαίνεις συνέχεια στα social media τσεκάροντας αν σου έκανε κανένας like ή σε πόσους άρεσε η φωτογραφία που ανέβασες. Χάνεις άπειρο χρόνο χωρίς να το καταλαβαίνεις. Κάνε turn off στα notifications έτσι ώστε να μην σου έρχονται ειδοποιήσεις στο κινητό και βάλε ένα πρόγραμμα στον εαυτό σου. Πες, για παράδειγμα, πως θα μπαίνεις στα social media 2-3 φορές την ημέρα και μάλιστα σε ώρες που δεν παρεμποδίζονται οι δουλειές σου.

Εσύ κάνεις τίποτα από τα παραπάνω; Έχεις βρει κόλπα για να έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο; Αν ναι, θα ήθελα πάρα πολύ να τα διαβάσω στα σχόλια!

You may also like

Hot News