Ρεφλεξολογία: Μόλις έκανα την 1η συνεδρία! Να γιατί πρέπει να κάνεις κι εσύ #part1

By

Είμαι από τους ανθρώπους που το μασάζ δεν μου αρέσει και τόσο. Να φανταστείς ότι έχω κάνει 2-3 φορές στη ζωή μου και ίσως  λέω πολλές. Αυτό όμως που με τρελαίνει είναι η ρεφλεξολογία.

Γενικά μου αρέσει πολύ να μου χαϊδεύουν τις πατούσες μου, με ανακουφίζει. Αυτό είναι όμως κάτι άλλο,  κάτι μαγικό! Είχα κάνει πριν από χρόνια, σε μία ειδικό και χθες καθώς έκανα τη βόλτα μου κάτω στη Γλυφάδα μπήκα σε ένα εμπορικό και συνάντησα έναν παλιό μου φίλο ο οποίος ήταν πιο χαλαρωμένος από ποτέ. «Τι έχεις»; «Μόλις τελείωσα τη ρεφλεξολογία», μου απάντησε. Τι ήταν να μου το πει! Ανέβηκα στον 1ο όροφο του εμπορικού στη Μεταξά 39, και ζήτησα να μιλήσω με τη ρεφλεξολόγο, τη Δέσποινα Παπαβασιλείου. Ήθελα να μάθω τα πάντα για τη ρεφλεξολογία πράγμα αδύνατο μέσα σε λίγη ώρα. Εκείνη τη μέρα ασχοληθήκαμε με το ερειστικό σύστημα. Αφού ξάπλωσα κι άρχισε να μου κάνει την πρώτη συνεδρία, ταυτόχρονα της έκανα μία μίνι συνέντευξη.

egorefle

refle

Τι μπορούμε να “θεραπεύσουμε” με την ρεφλεξολογία.

Με την Ρεφλεξολογία μπορούμε να θεραπεύσουμε τόσα όσα μπορεί να βελτιώσει ο ίδιος μας ο οργανσιμός από την στιγμή που εφαρμόζεται χρησιμοποιώντας μόνο δυο χέρια και δυο πόδια. Δηλαδή η Ρεφλεξολογία βασίζεται πάνω στην θεωρεία των ζωνών και για αυτό τον λόγο σε πολλές χώρες κυρίως της Σκανδιναβίας αναφέρεται ως Ζωνοθεραπεία. Σε αυτές τις ζώνες, υπάρχουν σημεία και περιοχές που αντιστοιχούν σε συστήματα και σε όργανα.

reflexology-fee-2

Πόσο παλιά μέθοδος είναι και ποιοι την χρησιμοποίησαν πρώτα και για ποιο σκοπό.

Είναι μια πανάρχαια αγωγή και δεν μπορεί να οριστεί η ημερομηνία «γέννησης» της παρόλο που έχει βρεθεί μια τοιχογραφία στην Αίγυπτο στην Σακκάρα 5000 π.Χ. Τις πρώτες αρχαιολογικές αναφορές σχετικά με την Ρεφλεξολογία, θα βρούμε  στις  ανασκαφές στην πυραμίδα του Άνκχαμορ, τοποθεσία Σάκκαρα Αίγυπτος,  όπου μια τοιχογραφία απεικονίζει θεραπευτές να κάνουν μαλάξεις σε πέλματα ασθενών. Ο διάλογος που απεικονίζεται έχει ως εξής:

  • Κάνε με καλά χωρίς να με πονέσεις.
  • Θα πράξω κατά τέτοιο τρόπο ώστε να με παινέψεις!

Ερειστικό σύστημα. Ποια σημεία ”πατάμε” και πώς θα καταλάβουμε ότι υπάρχουν κάποια σημεία ”προβληματικά”.

Η Ρεφλεξολογία είναι μια αγωγή που δουλεύει τον οργανισμό σφαιρικά. Δεν επικεντρόνεται μόνο στην πάσχουσα περιοχή ή όργανο. Για παράδειγμα αν υπάρχει πρόβλημα στο γόνατο πιστεύετε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην μέση και στον αυχένα ή κατεπέκταση σε όλα μας τα όργανα απο την στιγμή που δεν υπάρχει καλή στάση σώματος ή ακόμη και βαδίσματος. Ο οργανσιμός μας δεν μας βγάζει μια πάθηση για να μας τιμωρήσει, αλλά για να μας δώσει το περιθώριο να βελτιώσουμε κάτι που δεν κάνουμε σωστά αλλιώς θα ασθενούσαμε μια μόνο φορά. Αρα τα σημεία που δουλεύουμε είναι πολλά και δεν συγκεντρώνονται μόνο στο ερειστικό σύστημα ή σε μια μόνο πάσχουσα περιοχή.

Η Ρεφλεξολογία έχει 3 ΔΕΝ

1. Δεν κάνει διάγνωση

2. Δεν χρησιμοποιεί φάρμακα ή μηχανήματα

3. Δεν είναι μασάζ.

Που σημαίνει ότι αν πονάει επίμονα ένα σημείο ο Ρεφλεξολόγος γνωρίζει τι θα πρέπει να κάνει.

Αν έχεις κάποιος πρόβλημα στα κόκκαλα, επιτρέπεται να κάνει ρεφλεξολογία;

Εξαρτάται το πρόβλημα. Δηλαδή αν κάποιος έχει υποστεί ράγισμα, σπάσιμο ή έχει υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργείο δεν κάνουμε Ρεφλεξολογία μέχρι ο οργανισμός να ξεκινήσει να ανακάμπτει μόνος του και εν συνεχεία μπορεί αν ασκηθεί η μέθοδος. Αν κάποιος έχει κάποια πάθηση τόσο αυτοάνοση όσο και πιο ήπιας μορφής μετά απο επικοινωνία με τον Ρελφεξολόγο του θα μπορέσει να πάρει απάντηση. Στην σχολή που πήγαινα κάναμε εφαρμογή της αγωγής, σε άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Αναφέρω αυτό το παράδειγμα σαν μια δύσκολη κατάσταση σε σχέση με άλλες παθήσεις.

 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News

post-image
Aδυνάτισμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κατερίνα Καινούργιου: Με αυτή τη δίαιτα έχει καταφέρει να χάσει 8 κιλά μέσα σε 15 μέρες!

Είναι μια από τις πιο στιλάτες Ελληνίδες παρουσιάστριες και έχει ένα από τα πιο όμορφα σώματα της ελληνικής showbiz....
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Life Coaching Mind & Soul

5 τρόποι να οργανώσεις και να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου σύμφωνα με γυναίκες CEOs

Υπάρχουν εκείνοι που για κάθε πρόβλημα έχουν μια λύση κι εκείνοι που για κάθε λύση έχουν ένα πρόβλημα. Kανείς...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Aδυνάτισμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιες ώρες της ημέρας θα φας τον υδατάνθρακα και θα τον ”κάψεις” πιο γρήγορα

Είναι εκείνη η χρονική περίοδος μέσα στη μέρα που ο μεταβολισμός κορυφώνεται. Άνθρωποι είμαστε, ανθρώπινο μεταβολισμό έχουμε. Με άλλα...
Διαβάστε Περισσότερα