Ο μεγιστάνας που κάνει το τραπέζι σε άστεγους

By

ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ…ΠΕΙΝΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ
Tον λένε Chen Guangbiao, είναι ένας συμπαθέστατος φυσιογνωμικά Κινέζος μεγιστάνας-από εκείνους τους χαμογελαστούς και όχι τους μόνιμα θυμωμένους- ο οποίος την επόμενη εβδομάδα κάνει το τραπέζι (κυριολεκτικά!) σε κάθε αναξιοπαθούντα, άστεγο ή άνεργο πολίτη της Νέας Υόρκης.

Το δείπνο θα γίνει στο εστιατόριο “Boathouse” στο Central Park και οι τυχεροί (με κλήρωση; με το όποιος προλάβει πρώτος;) θα φύγουν και με έξτρα bonus χαρτζιλίκι 300 δολαρίων. Ψίχουλα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η περιουσία του ξεπερνά τα 700 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με την λίστα του Forbes.

ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΑΠΟ ΤΑ…ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Ο πάμπλουτος Guangbiao, ευαισθητοποιήθηκε όπως λέει από ένα πρόσφατο ταξίδι του στην Νέα Υόρκη, όταν είδε τους άστεγους να ψάχνουν στα σκουπίδια για λίγο φαγητό. Με τα σκουπίδια πάντως έχει ένα θέμα. Γιατρός μεν στο επάγγελμα, από οικογένεια φτωχή, ξεκίνησε την καριέρα του δημιουργώντας μια εταιρεία όπου μάζευε τα… σκουπίδια των κατασκευών μετατρέποντας και μεταπουλώντας στην συνέχεια τα υλικά.

Με την ανακύκλωση δημιούργησε τον κολοσσό του και άρχισε να “πουλά” σιγά-σιγά με μια άψογη μαρκετινίστικη λογική δυτικού τύπου και τον εαυτό του. Μέχρι και αέρα κοπανιστό έβαλε σε κουτάκια αναψυκτικού τα οποία έδινε δωρεάν στους πολίτες για να αντιμετωπίσουν την μόλυνση του Πεκίνου. Φυσικά και στο κουτί είχε το πορτραίτο του! Απολαύστε λίγο:
https://www.youtube.com/watch?v=fhmiFmck3hM

FAMOUS CHEN
Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, στον μεγάλο σεισμό του 2008 στην Κίνα, δίνοντας το καλό παράδειγμα άφησε το πολυτελές γραφείο του για δέκα μέρες και μαζί με τα σωστικά συνεργεία βοηθούσε στην ανακάλυψη επιζώντων από τα συντρίμμια. Και κάπως έτσι λατρεύτηκε σαν λαϊκός ήρωας.

Εξ ού και το πράσινο κοστούμι και η κόκκινη σημαία ανά χείρας στους δρόμους του Πεκίνου. Αν πάντως ο Τρύφωνας Σαμαράς είχε χρήματα και ήταν Κινέζος θα έκανε μεγάλη καριέρα! Το κίνητρό του ωστόσο, είναι να κινητοποιήσει όλους τους πλούσιους του πλανήτη να δίνουν μέρος της περιουσίας τους σε όσους έχουν ανάγκη. Not bad!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News