Σίγουρα πλένεις λάθος το πρόσωπό σου! Δες τα λάθη σου και διόρθωσέ τα…

By

Μπορεί να νομίζεις ότι τουλάχιστον αυτό το κάνεις σωστά (όλα τα άλλα, τα contouring, τα tontouring και τα strobing μπορεί να σου φαίνονται βουνό που δυσκολεύεσαι να ανέβεις) αλλά εδώ έρχομαι εγώ για να σου πω πως μάλλον και εκεί έχεις θεματάκι. Δες τι μπορεί να κάνεις λάθος.

Σαπούνι +Νερό: Ιt’s a No!

Aν χρησιμοποιείς όποιο σαπούνι βρεις μπροστά σου για να πλύνεις το πρόσωπό σου, όπως έκανες και στην εφηβεία σου, τότε πρέπει να ξαναπροσπαθήσεις. Ο ειδικός λέει, “Ένα κοινό λάθος που κάνουν πολύ πελάτες μου είναι ότι παίρνουν όποιο σαπούνι βρίσκουν μπροστά τους και πλένουν το πρόσωπό τους. Αυτό κάνει πολύ κακό στην επιδερμίδα σου γιατί ρίχνει το pH και σου φέρνει είτε σπυράκια ή ξηρότητα”. Απόφυγε, λοιπόν, τα σαπούνια.

Παίζει ρόλο ο τύπος της επιδερμίδας σου

Αν έχει ξηρή επιδερμίδα πρέπει να διαλέξεις ένα διαφορετικό καθαριστικό προσώπου από το αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα. Διάβαζε τις ετικέτες πριν επιλέξεις κάτι που είναι άσχετο με τις δικές σου ανάγκες.

kl_prosopo02

Δεν χρειάζεσαι κάποιο εργαλείο για να κάνεις έναν βαθύ καθαρισμό στο πρόσωπό σου

Μπορεί να έχουν βγει κάποια καινούργια προϊόντα στην αγορά, αλλά μπορείς να πλύνεις εξίσου καλά το πρόσωπό σου και χωρίς αυτά. Μην στεναχωριέσαι, λοιπόν, αν δεν έχεις τα χρήματα για να τα αποκτήσεις. Πάρε ένα καλό καθαριστικό σαπούνι και πλύνε το πρόσωπό σου με ζεστό νεράκι. Έτσι, θα ανοίξουν οι πόροι και θα βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος. Έπειτα πάρε λίγη ζάχαρη και λίγο μέλι, ανακάτεψέ τα καλά και κάνε ένα απαλό peeling στο πρόσωπό σου.

Πλένε το πρόσωπό σου τουλάχιστον μια φορά τη μέρα

Οkay, είσαι εξαντλημένη στο τέλος της μέρας και δεν μπορείς ούτε το πρόσωπό σου να πλύνεις. Όπως, όμως, πλένεις τα δόντια σου πριν πέσεις για ύπνο, πλύνε και το πρόσωπό σου. “Πάντα να πλένεις το πρόσωπό σου το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο”, λέει ο ειδικός και συνεχίζει, “Το σώμα σου αναδομεί τον εαυτό του το βράδυ και αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν βγάλεις όλη τη βρωμιά από το πρόσωπό σου. Το πρωί, αν η επιδερμίδα σου δεν είναι λιπαρή, μπορείς απλά να ρίξεις λίγο νερό σε αυτήν. Αν είναι λιπαρή πρέπει να την πλένεις και να την καθαρίζεις καλά δύο φορές την ημέρα”.

kl_prosopo01

Ένα μαντηλάκι καθαρισμού δεν είναι η ιδανική επιλογή

Αν θέλεις να έχεις μια όμορφη επιδερμίδα δεν πρόκειται να το πετύχεις με τεμπελιά. Το να χρησιμοποιήσεις ένα μαντηλάκι καθαρισμού είναι σίγουρα πολύ καλύτερο από το να πέσεις στο κρεβάτι με το μακιγιάζ σου.Η καλύτερη επιλογή, όμως, είναι να πλένεις το πρόσωπό σου πριν πέσεις για ύπνο. Μπορεί τα μαντηλάκια να κάνουν τη δουλειά αλλά δεν την κάνουν τόσο αποτελεσματικά όσο το νερό.

Το σωστό σκούπισμα του προσώπου

Η πετσέτα του μπάνιου δεν είναι ό,τι καλύτερο για να σκουπίζεις το πρόσωπό σου με αυτήν. Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις χαρτοπετσέτα. Αν, για παράδειγμα, έχεις κάποια σπυράκια και σκουπίζεις με την ίδια πετσέτα το πρόσωπό σου κάθε μέρα, τα σπυράκια σου θα γίνουν πολύ χειρότερα μιας και θα μεταφέρεις όλα τα βακτήρια από το πρόσωπό σου σε αυτήν. Προτίμησε μια χαρτοπετσέτα την οποία θα πετάξεις αμέσως μετά.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News