KEEPUP_LIVEWELL

Τα χαρακτηριστικά των ερωτεύσιμων ανθρώπων

By

Προσπαθείς με το ζόρι να φας μια μπουκιά απ’ το παγωμένο και λαστιχένιο, πλέον, τοστάκι που έφτιαξες πριν δυο ώρες. Άδικος κόπος. Ο κόμπος στο λαιμό δε σου επιτρέπει να καταπιείς. Το αφήνεις στην άκρη και σωριάζεσαι στον καναπέ. Σκέφτεσαι πως άλλη μια φορά απογοητεύτηκες και κατέληξες μονάδα. Νιώθεις να κρυώνεις. Μπορούν να σε πουν κι ασθενή. Από έλλειψη ερωτικής βιταμίνης.

Από την Μαρία Πατσιλίβα

Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι πάντα έχουν γύρω τους υποψήφιους έτοιμους να τους ερωτευτούν. Τι είναι αυτό που τους κάνει τόσο ερωτεύσιμους και τελικά επιτυχημένους στον τομέα των σχέσεων; Φέρνεις στο μυαλό σου όσους γνωρίζεις που ανήκουν σε αυτή την ονειρεμένη κατηγορία –πίστεψέ με, δεν είναι πολλοί– και τους αναλύεις.

Εντοπίζεις ένα κοινό χαρακτηριστικό τους. Είναι χαρούμενοι. Όχι προσποιητά χαρούμενοι, αλλά ουσιαστικά, πηγαία. Χαμογελούν εύκολα, ανταποκρίνονται στις όμορφες κουβέντες και τις ανταποδίδουν με ευκολία. Αντιμετωπίζουν τη ζωή με αισιοδοξία και δεν εμμένουν σε δυσάρεστες καταστάσεις. Το χιούμορ το χρησιμοποιούν με έξυπνο τρόπο, χωρίς να προσβάλλουν.

Είναι άνετοι. Οι κινήσεις τους δεν είναι καθόλου επιτηδευμένες, είναι απολύτως φυσικοί. Δε φαίνεται να τους απασχολεί η αποδοχή των άλλων και είναι σαν να λένε «Frankly my dear, I don’t give a damn”. Κοινώς, έχουν αυτοπεποίθηση και ξέρουν να σταθούν με κύρος, ανεξαρτήτως της κοινωνικοοικονομικής τους κατάστασης, χωρίς να επιζητούν επιβεβαίωση. Έχουν άποψη, που μπορούν να την υποστηρίξουν, χωρίς φανατισμό και διάθεση κριτικής.

Σε κοιτούν στα μάτια. Η βλεμματική επαφή τους σε καθηλώνει. Γιατί υποδηλώνει απ’ τη μια άνθρωπο καθαρό κι απ’ την άλλη καλό ακροατή, με αδιάκοπο ενδιαφέρον γι’ αυτά που ακούει απ’ το συνομιλητή του. Αυτό τους προσδίδει μια φωτεινότητα στο βλέμμα που εντυπώνεται εύκολα στον άλλον χωρίς να συνειδητοποιεί γιατί νιώθει ζεστασιά κι οικειότητα με έναν άνθρωπο που δε γνωρίζει καλά.

Έχουν ενδιαφέροντα. Δεν κρέμονται από κανένα σύντροφο για να γεμίσουν τη μέρα τους. Έχουν τόσες πολλές ασχολίες που το πιθανότερο είναι να τους θεωρείτε συχνά μη διαθέσιμους, γεγονός που τους κάνει ακόμη πιο γοητευτικούς. Έχουν πολλούς στόχους κι όνειρα και μεταδίδουν τον ενθουσιασμό τους ακόμη και για τα πιο ασήμαντα πράγματα.

Είναι περιποιημένοι και φροντίζουν τον εαυτό τους. Και φυσικά δεν εννοείται μόνο η ομορφιά, που είναι εντελώς υποκειμενική. Μιλάμε για ανθρώπους που αγαπούν τον εαυτό τους με υγιή τρόπο κι αυτό φαίνεται. Είναι καθαροί, μυρίζουν πάντα όμορφα, προσέχουν το σώμα τους χωρίς στερήσεις κι υπερβολές, επιτρέπουν στον εαυτό τους μικρές απολαύσεις. Φορούν ρούχα που ταιριάζουν στην προσωπικότητά τους, χωρίς να φωνάζουν «κοιτάξτε με».

Έχουν συναρπαστικές αντιθέσεις. Απ’ τη μια εμπνέουν ασφάλεια και σταθερότητα, απ’ την άλλη είναι αντισυμβατικοί κι επαναστάτες. Άλλοτε είναι ρομαντικοί κι άλλοτε ρεαλιστές. Βγάζουν μια γλυκιά αθωότητα και ταυτόχρονα έναν υποβόσκοντα ερωτισμό. Είναι δυναμικοί και ταυτόχρονα τρυφεροί. Ξέρουν πότε να γίνονται παιδιά και να τσαλακώνονται και πότε να στέκονται με ενήλικη σοβαρότητα. Αυτές οι εναλλαγές τους γίνονται με σύνεση, χωρίς νευρωτικές αντιδράσεις κι υστεροβουλία.

Έχουν αξίες σε όλους τους τομείς τις ζωής τους, που δεν τις εγκαταλείπουν για τίποτα και για κανέναν. Είναι ευπροσήγοροι και σιχαίνονται το κουτσομπολιό. Έχουν σφαιρική αντίληψη κι επιθυμούν να ανιχνεύουν όλες τις όψεις μιας ιστορίας, χωρίς να προδικάζουν και να καταδικάζουν πρόσωπα και καταστάσεις. Αγαπούν τη δικαιοσύνη και την ισότητα κι αντιμετωπίζουν όλα τα πλάσματα με σεβασμό.

Είναι χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι του φύλου τους και ταυτόχρονα δεν ακολουθούν τις επιταγές της εκάστοτε κοινωνικής μόδας συμπεριφοράς. Αποδέχονται τη φύση τους, χωρίς να αναπαραγάγουν στερεότυπα. Είναι σέξι χωρίς να είναι προκλητικοί και ζεστοί χωρίς διαχυτικότητα. Είναι δυναμικοί χωρίς να είναι θρασείς και δοτικοί δίχως να χάνουν την αίσθηση της ατομικότητάς τους.

Έχουν γοητευτικές ατέλειες, που έχουν καταφέρει να τις γυρίσουν υπέρ τους. Είτε αυτό αφορά ένα σημάδι στο πρόσωπο είτε μια γλωσσική ιδιαιτερότητα, δεν προσπαθούν να τις κρύψουν, τις αποδυναμώνουν με το να μιλούν ανοιχτά γι’ αυτές αν ερωτηθούν ή ακόμη και με το να τις διακωμωδούν, μετατρέποντάς τες τελικά σε σήμα κατατεθέν τους.

Αναρωτιέσαι πώς κατάφεραν να είναι αυτό που είναι; Μπορείς κι εσύ, αρκεί να θυμηθείς ποιος πραγματικά είσαι. Να βουτήξεις στην προσωπική σου αλήθεια και να γίνεις ο μεγαλύτερος σύμμαχός σου. Μόνο όταν αποφασίσεις να πετάξεις όλα τα λαστιχένια τοστάκια από μέσα σου θα πάψεις να νοιάζεσαι αν αξίζεις να σε ερωτευτούν. Γιατί θα έχεις ερωτευτεί εσένα. Κι οι άλλοι απλώς θα ακολουθήσουν.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News