Θέλεις να είσαι πιο χαρούμενη και παραγωγική; Αυτές οι 6 πρωινές συνήθειες θα σου αλλάξουν τη ζωή!

By

Αν ακούγοντας για ανθρώπους που ξυπνούν στις 5 το πρωί για να κάνουν γιόγκα, να διαβάσουν ένα βιβλίο και να τραφούν σωστά, τους θεωρείς τρελούς, τότε προφανώς και αγνοείς το πόσο σημαντικό είναι αλλά επίσης και το πόσο εύκολο να κάνεις τη ζωή σου λίγο καλύτερη!

Οκ. Θα συμφωνήσω ότι ίσως το τόσο πρωινό ξύπνημα να μην είναι το φόρτε σου, αλλά αν σου πω ότι υπάρχουν 6 απλές συνήθειες  που μπορείς να υιοθετήσεις για τα πρωινά σου, δεν θα σου στερήσουν περισσότερο από 5 λεπτά και θα σε κάνουν να νιώσεις χαρούμενη και παραγωγική, δεν θα μπεις στον πειρασμό έστω να το δοκιμάσεις;

Γράψε 3 πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων

Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά λειτουργεί. Θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις τη μέρα σου θετικά και θα σου φτιάξει τη διάθεση. Δεν είναι ανάγκη να συμπεριλάβεις μόνο υλικά αγαθά, μπορείς να γράψεις κάτι για μία σχέση σου ή για μια ωραία στιγμή που βίωσες την προηγούμενη μέρα.

Σκέψου τι θα ομορφύνει τη σημερινή μέρα

Σκέψου κάτι που αν συμβεί σήμερα θα σε κάνει να νιώσεις χαρά και δημιουργικότητα και θα κάνει τη μέρα μοναδική. Προσπάθησε αυτό που θα σκεφτείς όμως να είναι κάτι που μπορεί όντως έχει πιθανότητες να συμβεί, όχι κάτι απίθανο!

Γυμνάσου

Το να κάνεις γυμναστική αμέσως με το που σηκωθείς για 5 λεπτά, θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος, ενεργοποιεί το μεταβολισμό, “ξυπνά” το μυαλό και το σώμα σου και σε γεμίζει με ενέργεια. Ιδανική άσκηση είναι η σανίδα. Αν δεν ξέρεις πώς να την εκτελέσεις δες εδώ οδηγίες αλλά και τα οφέλη που σου προσφέρει.

Κάνε διαλογισμό

Ο διαλογισμός σε βοηθάει να αποβάλλεις το στρες και τις αρνητικές σκέψεις και να ενεργοποιήσεις τη μνήμη σου. Όχι δεν χρειάζεται να κάτσεις με τις ώρες, αυτά τα 5 λεπτά αρκούν για να σου φτιάξουν τη μέρα. Δες τα οφέλη του διαλογισμού εδώ.

Στρώσε το κρεβάτι σου

Η γνωστή φράση που άκουγες όταν ήσουν μικρός αποκτά λόγο ύπαρξης. Κι όμως, αυτή η μικρή συνήθεια σε κάνει να νιώθεις παραγωγικός ενώ ταυτόχρονα “πυροδοτεί” άλλες καλές συνήθειες. Άλλωστε, είναι ωραίο να γυρνάς σε ένα τακτοποιημένο σπίτι.

Βάλε προτεραιότητες

Γράψε αυτά που έχουν προτεραιότητα να γίνουν μέσα στη μέρα. Αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις εστιάσεις σε αυτά που είναι σημαντικά και θα σε γλιτώσει από το να πελαγώσεις σκεπτόμενος όλες σου τις υποχρεώσεις.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News