Τι δεν πρέπει να κάνεις στο γυμναστήριο… για να μην γίνεσαι “θέμα”.

By

Το γυμναστήριο, το κάθε γυμναστήριο είναι ένας μικρόκοςμος.

Τι να πρώτοθυμηθώ και τι να περιγράψω…

Σίγουρα δεν θα διαβάσεις κάτι που δεν έχεις εντοπίσει και ΕΣΥ με το βλέμμα σου, κάνοντας την προπόνηση σου σε κάποιο χώρο γυμναστηρίου.

Εκτός από το βρεις το κέφι να μπεις με όρεξη σε απαιτητικές ασκήσεις και εξαντλητικά σούπερ-σετ, καλείσαι να αντιμετωπίσεις και τον άθλο: τους “συναθλητές” σου.

Λοιπόν θα προσπαθήσω να είμαι συνοπτική και περιεκτική.

Εκτός από “μούσκουλα” και ποπό στο σβέρκο εσύ που θέλεις να αποδείξεις ότι διαφέρεις από τον “μέσο σφίχτη” του γυμναστηρίου, και έχεις και καλή ανατροφή, διάβασε τα παρακάτω που είναι πιο απαγορευμένα και από “άρσεις θανάτου χωρίς ζώνη”.

Σε γενικές γραμμές και με όλο τον σεβασμό, αν αισθανθείς ότι κάπου περιγράφω εσένα ή κάποιον γνωστό σου, έχω”κατηγοριοποιήσει” τους “τύπους” που συχνάζουν στα γυμναστήρια.

471160

Ο τύπος “πάω γυμναστήριο αντί… στην καφετέρια”

Σίγουρα έχεις πετύχει στο γυμναστήριο, εκείνους που κυκλοφορούν με τις πετσέτες στα χέρια και βαριούνται να κάνουν έστω και μια επανάληψη. Με την πρώτη ευκαιρία πιάνουν κουβέντα κλπ.

Μην γίνεις κι εσύ ένας τουρίστας. Επίσης έχε υπόψιν σου: τα μηχανήματα ανήκουν σε όλους.

Δεν είναι ούτε για ξάπλα,ούτε για να ακούς μουσική, ούτε αποτελούν αφορμή για κουβέντα.

Με το να αράζεις διαβάζοντας περιοδικά και ακούγοντας μουσική, κάνεις την δική σου προπόνηση ασήμαντη και των άλλων δύσκολη. Το “μπλα-μπλα” και τα υπόλοιπα είναι για την καφετέρια, όχι το γυμναστήριο.

Οι φίλοι μου τα “τούμπανα”, αθλητές των “σιδεράδικων” λένε πάντα: το γυμναστήριο είναι για προπόνηση, όχι για κουβέντα.

e4c8add16ff2408a4ee026a67f8a4f29

Ο τύπος “Είμαι κολλημένος με τα social media”

Η άσκηση απαιτεί συγκέντρωση και αφοσίωση.

Το να σχολιάζεις κάθε 3 λεπτά σε status και να ανταλλάζεις μηνύματα από το smartphone, δεν το λες και άσκηση. Μάλλον χάσιμο χρόνου το λες.  Καλύτερα το κινητό να μείνει στο σπίτι.

Ο τύπος “σχολιάζω/κράζω τους τριγύρω”

Ο καθένας κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί για το σώμα του και μόνο. Είναι γυμναστήριο, όχι πάνελ εκπομπής.

Κράζεις τον τύπο με μικρότερη σωματική διάπλαση, ή σχολιάζεις όσους φοράνε γυαλιά, όσους σηκώνουν λίγα κιλά και δεν ξέρουν να ρυθμίζουν τα όργανα…κλπ. Σκέψου ότι εκτός από το ότι είναι αποτυχημένες ατάκες δεν ενδιαφέρουν και κανέναν.

gym_fotos1

Ο τύπος Νάρκισσος

Σιγά αγόρια. Θα τρακάρουμε στα μούσκουλα και θα πουντιάσουμε από το ξεφύσημα στο σφίξιμο. Πόσο σφίξιμο πια; Σφίξιμο στον πάγκο, σφίξιμο στο μονόζυγο…

Και βέβαια πάντα φορώντας ξώπλατα φανελάκια. Και άντε το σφίξιμο…

Το να κοιτιέσαι και τον καθρέφτη κάθε τόσο και λιγάκι το λες λίγο αυτάρεσκο, για να μην σου πω και λίγο ανώμαλο. Επίσης, μη βγάζεις τη μπλούζα σου.

Ο τύπος “έχω μαλώσει με το αποσμητικό”

Άλλο ιδρώνω από τις ασκήσεις και άλλο ανταλλάζω ιδρώτες με τους τριγύρω.

Η πετσέτα είναι θέμα υγιεινής, επιβάλλεται να τη χρησιμοποιείς. Για το καλό όλων. Ένα από τα πιο τρομαχτικά φαινόμενα που συναντάει κανείς σε γυμναστήριο είναι η “οργή της μασχάλης”. Υπάρχουν άνθρωποι που όταν σηκώνουν τα χέρια τους αφήνουν κόσμο λιπόθυμο. Γίνε φίλος με το αποσμητικό. Τελικά, μπορεί να σώσει ζωές.

gym_p01

Ο τύπος …”την αφήνω” ύπουλα

Λίγο τα όσπρια, λίγο η πίεση στα βάρη, προκαλούν ανεπιθύμητες στομαχικές διαταραχές. Γνωστή και ως “τρομακτική έκπληξη”, είναι η μόνη μπόχα που ξεπερνά εκείνη της μασχάλης. Δείξε σεβασμό και κάνε μια μίνι επίσκεψη στα αποδυτήρια.

Αν πάλι η ουρά στα βάρη είναι μεγάλη, χρησιμοποίησε το “όπλο” υπέρ σου…

Ο τύπος με hobby το… οφθαλμόλουτρο

Κανείς δεν είπε πως είναι εύκολο. Ξέρω. Ξέρω. Θέλεις να εμφανίζεσαι φροντισμένη, μήπως και προκύψει και κανένα τυχερό…! Οκ. Αλλά please όχι φουλ make up, eyeliner, τσίνορο τσίτα και κραγιόν… Γυναίκες, κολάν, στρινγκ εσώρουχα και πολλές επικύψεις. Αγοράκια είναι. Τι να κάνουν; Αυτή είναι η συνταγή του γυμναστηρίου που αποπροσανατολίζει από τον στόχο.

Το να ρίχνεις κλεφτές ματιές στα κορίτσια της γιόγκα, όμως, απέχει εκατομμύρια σετ από το να καρφώνεις το βλέμμα σου πάνω τους.

9fb096ac13b5fcb7949de27c3a073cc6

Ο τύπος “το παίζω ψαγμένος”

Οι ψαγμένες ασκήσεις, είναι για ψαγμένους τύπους.

Τα πολλά κιλά είναι για όσους ξέρουν τις αντοχές τους. Το εξαντλητικό πρόγραμμα αφορά μόνο όσους θέλουν να πιεστούν για να φτάσουν το στόχο τους.

Κοινώς, αν δεν ανήκεις σε μια από τις παραπάνω ομάδες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να φτάσεις στο σημείο να τραυματιστείς απλά για να το παίξεις κάποιος.

Μην ανταγωνίζεσαι τους αγνώστους. Το να προσπαθείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, είναι μέχρι ένα βαθμό λογικό. Αν, όμως, έχεις φτάσει στο σημείο να προσπαθείς να σηκώνεις παραπάνω κιλά για να ξεπεράσεις το διπλανό σου, να ξέρεις ότι αυτό είναι ένα φαινόμενο που δεν διορθώνει καμία άσκηση στο γυμναστήριο. Λέγεται κόμπλεξ.

Last & important: Κόψε τις selfies

b91c5f48f248a3b34a445bc765490c52 (1)

Καλή προπόνηση. Το καλοκαίρι έφτασεεεε!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News