Τι κάνουν όλοι οι πετυχημένοι άνθρωποι με το που ξυπνάνε; Μήπως το κάνεις κι εσύ;

By

Ποιο είναι το μυστικό της ευτυχίας; Αυτό το συναίσθημα είναι κάτι που όλοι μας κυνηγάμε αλλά είναι όντως ο στόχος που πρέπει να έχουμε;

Αυτή την ερώτηση κάνουν πολλοί στον ψυχαναλυτή Dan Gilbert, ο οποίος είναι και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Harvard. “Όταν οι άνθρωποι με ρωτάνε ποιο είναι το μυστικό της ευτυχίας και τους λέω να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στις ανθρώπινες σχέσεις, να ανησυχούν λιγότερο για τα πάντα και να αποκτούν εμπειρίες, με κοιτάνε περίεργα και μου λένε “Ναι αλλά ποιο είναι το μυστικό;”. Το μυστικό της ευτυχίας όμως δεν υπάρχει”, λέει ο ίδιος.

Μπορεί, λοιπόν, να μην υπάρχει μυστικό αλλά υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις κάθε πρωί που έχει αποδειχτεί ότι φέρνει περισσότερη χαρά στις ζωές των ανθρώπων και αυτό είναι: η λίστα της ευγνωμοσύνης!

Η ευγνωμοσύνη συνδέεται άμεσα με την ευτυχία. Αυτό το απλό πράγμα βοηθάει τους ανθρώπους όχι απλά να νιώθουν πιο θετικοί αλλά βελτιώνει και την υγεία, χτίζει πιο ισχυρές σχέσεις και φτιάχνει τη διάθεση ακόμα και τις χειρότερες μέρες.

Τι πρέπει να κάνεις, όμως, για να αισθανθείς πραγματική ευγνωμοσύνη; Απλά σταμάτα ό,τι κάνεις, κοίταξε γύρω σου και νιώστε ευγνωμοσύνη. Τόσο απλά! Πόσο συχνά, όμως, καταφέρνεις και σταματάς να κάνεις αυτό με το οποίο ασχολείσαι κάθε στιγμή; Χάνεις την ευκαιρία να νιώσεις ευγνωμοσύνη επειδή δεν σταματάς ποτέ.

Να τι πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσεις από αύριο το πρωί και να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο.

Αγόρασε ένα ημερολόγιο Το πρώτο βήμα είναι να να γράφεις τη λίστα της ευγνωμοσύνης σου κάθε μέρα. Βάλε το ημερολόγιό σου στο κομοδίνο και κάθε πρωί με το που ξυπνάς γράφε τη λίστα σου για να ξεκινάει όμορφα η μέρα σου.

Αν δεν ξέρεις τι να γράψεις στη λίστα σου απλά κάνε μια έρευνα στο google και αναζήτησε λίστες ευγνωμοσύνης για να δεις τι γράφει ο κόσμος γύρω σου. Για να σε βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ δες παρακάτω μερικά πράγματα που μπορείς να γράψεις στη λίστα σου:

“Έχω ένα όμορφο σπίτι”
“Έχω φαγητό για να φάω σήμερα”
“Δεν έχω εχθρούς”
“Έχω μια όμορφη οικογένεια”
“Έχω μια δουλειά που πληρώνει τα έξοδά μου”
“Είμαι υγιής”

Γράφοντας απλά πράγματα στη λίστα σου και νιώθοντας ευγνωμοσύνη γι’αυτά σύντομα θα έρθουν στη ζωή σου και άλλα πράγματα για τα οποία θα νιώθεις ευγνωμοσύνη. Έτσι λειτουργεί το σύμπαν και δεν κάνει λάθος ποτέ. Και αφού αυτά που σου λέω προκύπτουν από επιστημονικές έρευνες τότε δεν έχουμε λόγο να μην τα πιστέψουμε.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News