Τα tips για να τρέξεις μαραθώνιο στο… διάδρομο!

By

Όσο περνάνε οι μέρες η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει και η outdoor προπόνηση γίνεται κομματάκι δύσκολη, οπότε μαζευόμαστε σιγά σιγά στα γυμναστήρια.

Οκ, θα συμφωνήσω ότι το να τρέχεις έξω είναι ανεκτίμητο, άσε που τρέχεις, τρέχεις, τρέχεις και σταματάς μετά από αρκετά χιλιόμετρα, όταν πλέον το σώμα σου σου λέει πως έφτασε η στιγμή.

Ακριβώς το ίδιο μπορεί να σου συμβεί και στο διάδρομο του γυμναστήριου.

Συνήθως όταν κάνεις διάδρομο τρέχεις με τα λεπτά – το έκανα στην αρχή και εγώ – ή με τα χιλιόμετρα. Βάζεις ένα σημείο τερματισμού πριν ακόμη αρχίσεις. Τι θα συνέβαινε όμως αν εφάρμοζες την ίδια λογική όπως όταν τρέχεις έξω; Προφανώς θα έτρεχες ένα μίνι μαραθώνιο!

Την επόμενη φορά που θα ανέβεις στο διάδρομο εφάρμοσε απλά αυτά τα Tips για να κάνεις ακριβώς την προπόνηση που έκανες μέχρι και πριν λίγο καιρό… θα δεις ότι δουλεύουν!

stocksy-girl-in-fitness-gear-lumina-feature

1. Οργάνωσε τη playlist σου. Βάλε κομμάτια που αγαπάς και φόρτωσε για να έχεις παρέα για αρκετά χιλιόμετρα.

2. Μην τρέχεις συνέχεια στην ίδια ταχύτητα ή επίπεδο δυσκολίας. Κάνε αλλαγές όποτε νιώσεις ότι πάει να σε φάει η μονοτονία.

3. Τσέκαρε το σώμα σου. Όταν αρχίζεις και κουράζεσαι το σώμα σου δεν έχει την ίδια δυνατή στάση όπως στην αρχή της διαδρομής. Κοίτα το σώμα σου και διόρθωσε τα σημεία που αντιλαμβάνεσαι ότι αρχίζουν να παραπέουν. Δυνάμωσε τον κορμό σου, σφίξε τα χέρια σου, κάνε κοντρόλ και συνέχισε εφόσον νιώθεις καλά!

 4. Να θυμάσαι γιατί το κάνεις. Όλοι όσοι τρέχουν έχουν έναν προσωπικό στόχο ή έναν πολύ καλό λόγο και αυτό τους κάνει να συνεχίζουν. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν παίρνεις μέρος σε αγώνες για καλό σκοπό, δεν τα παρατάς μέχρι να τερματίσεις.

 

 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News