Πάμε μαζί ένα όμορφο, λαχταριστό ταξίδι φαγητού στη Ρώμη!
Για δύο πράγματα πάει κανείς στη Ρώμη… για τα αξιοθέατα και για το φαγητό! Και είναι πολλοί εκείνοι που πάνε μόνο για το δεύτερο.
Αν, λοιπόν, ετοιμάζετε ταξίδι για μια από τις πιο όμορφες πόλεις στον κόσμο (όποιος έχει πάει μια φορά θέλει να ξαναπάει) τότε πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε παρακάτω για να δείτε τι πρέπει να φάτε αλλά και πού να το φάτε.
Στη Ρώμη θα φάτε pasta και pizza!
Κυρίως! Θα φάτε κι άλλα πράγματα αλλά αυτά τα δύο φαγητά σε πολλές εκδοχές τους είναι παραδοσιακά ιταλικά φαγητά που δεν γίνεται να μην δοκιμάσετε.
Ξεχάστε για λίγο την υγιεινή διατροφή και νιώστε για λίγο ντόπιοι Ιταλοί. Αφήστε την πόλη και τις μυρωδιές της να σας παρασύρουν και μην φοβάστε να δοκιμάσετε ακόμα και πιάτα που δεν έχετε συνηθίσει να τρώτε στην Ελλάδα.
Είστε έτοιμοι για το γαστρονομικό μας ταξίδι στη Ρώμη; Πάμε!
Cacio e Pepe… σαν να λέμε μακαρόνια με τυρί και πιπέρι!

Αλλά καμία σχέση θα έλεγα εγώ. Μπορεί τα συστατικά αυτού του πιάτου να είναι απλά αλλά η ποιότητά τους είναι αυτή που εγγυάται την επιτυχία ή την αποτυχία του πιάτου. Τα μακαρόνια που προτιμώνται είναι συνήθως το spaghetti, το linguine ή το tonnarelli, το τυρί είναι πάντα pecorino romano και το μαύρο πιπέρι είναι μαύρο πιπέρι. Φάτε το στο Flavio al Velavevodetto και θα ξετρελαθείτε.
Bucatini all’Amatriciana… δηλαδή μακαρόνια με μάγουλο χοιρινό καπνιστό!

Οι απόψεις διίστανται και έχουν γίνει μεγάλοι τσακωμοί στα ιταλικά σπίτια για το ποια είναι τα σωστά υλικά για μια bucatini all’amatriciana. Μάγουλο χοιρινό καπνιστό ή πανσέτα; Σκόρδο και κρεμμύδι ή τίποτα από τα δύο; Όποια κι αν είναι η δική σας άποψη πηγαίντε μέχρι την Trattoria Al Moro για να γευτείτε αυτό το εξαιρετικό πιάτο.
Carciofi alla Giudìa… που θα πει τηγανιτές αγκινάρες σε πεζά ελληνικά

Μοιάζουν με πανέμορφα λουλούδια αλλά στην πραγματικότητα είναι τραγανά μπουκετάκια αγκινάρας στο τηγάνι που θα ξετρελάνουν όποιον τα δοκιμάσει. Θα τα βρείτε στο Nonna Betta.
Coda alla Vaccinara… δηλαδή ένα κομμάτι κρεατάκι να!

Η Ρώμη είναι το ιδανικό μέρους για όσους αγαπούν το κρέας. Δοκιμάστε μια ιδιαίτερη μπριζόλα, την coda alla vaccinara η οποία φτιάχνεται με μια σως από σάλτσα ντομάτας, βότανα, κουκουνάρι, σταφίδες και πικρό κακάο. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και μπορείτε να το δοκιμάσετε στο Armando al Pantheon (μόλις 6 βήματα μακριά από το Πάνθεο).
Supplì… το απόλυτο ιταλικό street food

Αυτό το ταξίδι φαγητού δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και λίγο street food. Τα suppli είναι τεράστιες τραγανές κροκέτες οι οποίες περιέχουν μοτσαρέλα, πεκορίνο, ρύζι και σάλτσα από κρέας. Πρέπει να τα δοκιμάσετε στο Trapizzino και να πάρετε και μερικά για το σπίτι.
Roman-style pizza… εεεε δεν χρειάζεται μετάφραση νομίζω
Το εθνικό φαγητό την Ιταλίας (κάτι σαν τη δική μας φασολάδα αλλά καμία σχέση) πρέπει να το φάτε οπωσδήποτε. Οι αυθεντικές ιταλικές πίτσες είναι γνωστές για την λεπτή, τραγανή τους ζύμη. Το τι θα βάλετε από πάνω εξαρτάται από τα δικά σας προσωπικά γούστα. Μόνο -μια συμβουλή- μην παραγγείλετε πίτσα με πεπερόνι. Όταν οι Ιταλοί λένε πεπερόνι εννοούν γλυκιά πιπεριά. Δεν θα σας συστήσω πιτσαρίες γιατί υπάρχουν άπειρες. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας.
Αν θέλετε κι εσείς να φτιάχνετε αυθεντικές ιταλικές πίτσες με λεπτή ζύμη (αλλά και θεϊκές κρέπες) τότε χρειάζεστε το παρακάτω “εργαλείο”. Αυτό το τέλειο μηχάνημα για να φτιάχνετε γρήγορα τις πιο τέλειες πίτσες θα το βρείτε εδώ σε τιμή έκπληξη.
Carbonara (τα λόγια είναι περιττααα…)

Και στην συνταγή της κλασικής καρμπονάρας υπάρχουν διαφωνίες και μάλιστα μεγάλες. Μια αυθεντική ιταλική καρμπονάρα, για παράδειγμα, δεν περιέχει κρέμα γάλακτος και αυτό είναι νόμος. Φάτε καρμπονάρα που θα σας εκπλήξει ευχάριστα στο Pipero al Rex.
Αν θέλετε να φτιάξετε σπιτική καρμπονάρα τότε θα σας πρότεινα αυτήν την σούπερ υγιεινή vegan καρμπονάρα την οποία μπορείτε να φάτε χωρίς ενοχές και τύψεις.
Και πάμε στα γλυκά…
Μαντεύετε ποιο είναι το πιο δημοφιλές ιταλικό γλυκό;
Tiramisu… σαν να λέμε μια γλυκιά ιταλική αμαρτία!

Είναι το πιο κλασικό ιταλικό επιδόρπιο και θα το βρείτε στο μενού κάθε εστιατορίου σε όλη τη χώρα. Παραδοσιακά φτιάχνετε από σαβαγιάρ βουτηγμένα σε καφέ και βαλμένα μέσα σε ταψί σε στρώσεις ανάμεσα στις οποίες απλώνεται τυρί μασκαρπόνε. Το τιραμισού είναι κρεμώδες, πλούσιο σε γεύση και μπορεί άνετα να αντικαταστήσει τον καφέ. Άλλωστε η λέξη “tiramisu” σημαίνει “δώσε μου ζωή”. Θα το φάτε παντού!
Διαβάστε τη συνέχεια στο dearlife.gr.