Βάζεις τελεία στο τέλος των μηνυμάτων σου; Μάλλον δε δίνεις καλή εντύπωση…

By

Μήπως βάζεις τελεία στο τέλος των μηνυμάτων σου; Γράφεις κοφτά και θυμίζουν τηλεγραφήματα τα sms και τα μηνύματα στο chat σου; Τότε η έρευνα αυτή σε ενδιαφέρει…

Ερευνητές του πανεπιστημίου του Binghamton ανέλυσαν την συμπεριφορά και τα μηνύματα χιλιάδων χρηστών κινητών τηλεφώνων και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η τελεία στο τέλος ενός sms δεν είναι ιδιαίτερα θετικό χαρακτηριστικό. Ειδικότερα, επισήμαναν πως η τελεία στο τέλος ενός sms δίνει αρνητική και ίσως επιθετική χροιά.

how-to-talk-to-girls-on-tinder-1107287-TwoByOne

 

Η Celia Klin, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο δήλωσε στην Washington Post: «Στα γραπτά μηνύματα απουσιάζουν πολλοί από τους κώδικες που χρησιμοποιούμε στην τετ α τετ επικοινωνία. Όταν οι άνθρωποι μιλούν μεταφέρουν εύκολα μια κοινωνική ή συναισθηματική πληροφορία με το βλέμμα, τις εκφράσεις του προσώπου, τις παύσεις, τον τόνο της φωνής. Επειδή προφανώς στα γραπτά μηνύματα όλα αυτά δεν είναι ορατά γι΄αυτό χρησιμοποιούμε emoticons, εσκεμμένα ορθογραφικά λάθη, ήχους ομιλίας και σημεία στίξης, όλα τα παραπάνω σύμφωνα με τη βάση δεδομένων που έχουμε αναπτύξει χάρη στη γλωσσική επικοινωνία και προσωπική επαφή».

Καταλήγοντας οι ερευνητές επεξήγησαν πως όσοι βάζουν τελεία στο τέλος ενός γραπτού μηνύματος, τείνουν να είναι λιγότερο ειλικρινείς και απότομοι, καθώς μας δημιουργεί την εικόνα μιας πραγματικής συζήτησης, που όταν κάποιος λέει ψέματα θέλει να τελειώσει την κουβέντα μια ώρα αρχύτερα.

Μήπως να σταματήσεις τη μία και μοναδική τελεία ή η έρευνα έχει και ένα δίκιο;

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News