Βόρεια Εύβοια: Ένας μικρός παράδεισος μόλις 2 ώρες μακριά από την Αθήνα!

By

Μπορεί να μην την έχεις σε μεγάλη υπόληψη και να λες “Τώρα, στην Εύβοια θα πάω για μπάνιο;” αλλά αυτή η πανέμορφη παραλία στα Βόρεια του νησιού είναι πραγματικά ένας παράδεισος.

Την επισκέφτηκα το περασμένο Σαββατοκύριακο στo πλαίσιo μια μονοήμερης εκδρομής που αποφάσισα να κάνω με το αγόρι μου και παρόλο που είχα ακούσει πολύ καλά λόγια, η πραγματικότητα ήταν ακόμα πιο όμορφη.

kl_evia04

Η παραλία λέγεται Ελληνικά (Άγιος Νικόλαος) και απέχει από την Χαλκίδα 98 χιλιόμετρα. Για να φτάσεις εκεί περνάς από τα χωριά Αγία Άννα, Παπάδες και Βασιλικά. Στα δεξιά της παραλίας υπάρχουν και άλλες δύο, πιο μικρές και ήσυχες παραλίες τις οποίες μπορείς επίσης να επισκεφτείς.

Στην παραλία αλλά και μέσα στη θάλασσα υπάρχει ψιλή άμμος και στο κέντρο του φυσικού κόλπου ένα μικρό νησάκι με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Για να πας μέχρι εκεί θα πρέπει να κολυμπήσεις και πραγματικά αξίζει τον κόπο.

kl_evia01

Η φυσική ομορφιά του τοπίου είναι αυτή που θα σε κάνει να θέλεις να πηγαίνεις ξανά και ξανά ενώ αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ είναι πως η παραλία δεν είναι οργανωμένη. Η θάλασσα είναι ρηχή ενώ αν έχεις σκοπό να κολυμπήσεις μέχρι το νησάκι να προσέχεις τα βράχια του καθώς έχουν πολλούς αχινούς (το μελέτησα το θέμα καθώς πάτησα ήδη έναν αχινό φέτος το καλοκαίρι).

kl_evia02

Πάρε, λοιπόν, την παρέα σου, ξεκινήστε πρωί-πρωί και σε 2 ωρίτσες θα βρίσκεστε σε μια παραλία που θα σας πει πολλά. Μιας και σίγουρα και εσύ θα βρίσκεσαι και σε περίοδο άρνησης (προσωπικά αρνούμαι ότι τελείωνει το καλοκαίρι), μια τέτοια εξόρμηση θα σε αναζωογονήσει και θα σου χαρίσει την ψευδαίσθηση ότι είσαι ακόμα σε διακοπές.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News