4 σούπερ δυνατές ασκήσεις για να περιορίσεις τα “πιασίματα της αγάπης”! (Καν’τες στο σπίτι)

By

Μπορεί να τα λένε “πιασίματα της αγάπης” αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει ούτε μια γυναίκα στον κόσμο που μπορεί να αγαπάει τα συγκεκριμένα πιασίματα γύρω από τη μέση της (και κυρίως στα πλαϊνά σημεία του κορμού). Δες τι μπορείς να κάνεις για να τα περιορίσεις.

Ο λόγος που πρέπει να κάνεις κάτι τέτοιο δεν είναι μόνο για να έχεις καλύτερη εμφάνιση αλλά για να είσαι και πιο υγιής. Το να υπάρχει παραπάνω λίπος από ότι χρειάζεται στο σώμα σου, μπορεί να σου προκαλέσει αργότερα προβλήματα υγείας (είτε αυτά έχουν σχέση με την καρδιά, είτε με το διαβήτη είτε και προβλήματα γονιμότητας). Δυστυχώς ο μόνος τρόπος για να διώξεις το λίπος από το συγκεκριμένο σημείο είναι η σωστή διατροφή και η γυμναστική. Ας επικεντρωθούμε προς το παρόν στη γυμναστική…

kl_piasimata01

Burpees

Τα burpees (τα μισώ και τα αγαπώ ταυτόχρονα) γίνονται ως εξής: Ξεκινώντας από όρθια στάση και κάνοντας ένα κάθισμα, ακουμπάς τα χέρια σου στο πάτωμα. Με ένα τίναγμα πηδάς προς τα πίσω και με τα δυο σου πόδια και βρίσκεσαι στη στάση της σανίδας. Έπειτα πηδάς και πάλι μπροστά και με τα δυο σου πόδια και επιστρέφεις στην αρχική σου θέση. (Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και ένα push up μετά τη σανίδα για να δυσκολέψεις ακόμα περισσότερο την κατάσταση). Επανέλαβε την ίδια άσκηση για 30 δευτερόλεπτα.

Δες πώς να χώσεις λίγη γυμναστική σε μια super busy μέρα.

Τα burpees είναι από τις ασκήσεις που γυμνάζουν πολλούς μυς τους σώματος μαζί. Κάνοντάς τα με μεγάλη ένταση μπορείς να κάψεις ακόμα περισσότερες θερμίδες ενώ το σώμα σου θα συνεχίσει να καίει και μετά το τέλος της άσκησης.

Side Planks

Η σανίδα είναι η τέλεια άσκηση που θα βάλει “φωτιά” σε όλο σου το σώμα. Για να την κάνεις απλά ξαπλώνεις στο πλάι με ίσια πόδια και στηριζόμενη στον αγκώνα σου σηκώνεις την λεκάνη σου ψηλά. Μένεις σε αυτή τη στάση για 15 δεύτερα, χαλαρώνεις και επαναλαμβάνεις από την ίδια μεριά. Έπειτα γυρίζεις και από την άλλη μεριά και κάνεις ακριβώς το ίδιο.

Η σανίδα είναι από τις ασκήσεις που γυμνάζουν τους κοιλιακούς χωρίς να κυρτώνεται το σώμα κατά τη διάρκειά της. Αντιθέτως μακραίνει τους μυς του σώματος και τους δυναμώνει.

Γυμνάσου χωρίς να ιδρώσεις ακόμα και τις καυτές μέρες του καλοκαιριού!

Russian Twists

Αυτή η άσκηση είναι ιδανική για να γυμνάσει όλους τους κοιλιακούς μύες και επομένως να μειώσει το λίπος από την περιοχή της κοιλιάς. Για να την κάνεις και εσύ αρκεί να κάτσεις μόνο στα οπίσθιά σου. Φέρε τον κορμό σου λίγο προς τα πίσω για να έχεις ισορροπία και λύγισε τα γόνατά σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να περιστρέφεις τον κορμό σου δεξιά και αριστερά. Κάνε περιστροφές από τη μια και από την άλλη μεριά για 30 δεύτερα.

Πρόκειται για μια άσκηση ιδανική για τους πλάγιους κοιλιακούς την οποία μπορείς να δυσκολέψεις ανά πάσα στιγμή προσθέτοντας βάρη. Ξεκίνα κρατώντας 1 βαράκι στα χέρια σου καθώς περιστρέφεσαι και όσο γυμνάζεσαι μπορείς να προσθέτεις σιγά-σιγά περισσότερα βάρη.

Bicycles

Αυτή η άσκηση ονομάζεται έτσι γιατί θυμίζει λίγο ποδηλασία. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ξαπλώσεις ανάσκελα με τα πόδια σου λυγισμένα και τα πόδια σου παράλληλα στο έδαφος. Βάλε τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι. Τέντωνε το ένα σου πόδι στρέφοντας το σώμα σου προς το λυγισμένο σου γόνατο. Τέντωνε το άλλο πόδι και στρέφε το σώμα σου προς την αντίθετη πλευρά. Επανέλαβε την άσκηση για 30 δευτερόλεπτα.

Καλό είναι να ξέρεις πως η μέση σου πρέπει να έχει περίμετρο μέχρι 89 εκατοστά αν είσαι γυναίκα και μέχρι 102 εκατοστά αν είσαι άντρας.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News