6 κόλπα που έμαθα για να κάνω το τρέξιμο… διασκεδαστική υπόθεση!

By

Mπορεί να τρέχω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου αλλά η αλήθεια είναι μια: μισώ το τρέξιμο τόσο πολύ που το μόνο που σκέφτομαι πριν ξεκινήσω είναι το πότε θα τελειώσω.

Οι ειδικοί λένε πως υπάρχουν τρόποι και τεχνικές να το αγαπήσεις και να φτάσεις στο σημείο να ανυπομονείς να το κάνεις. Δες ποιες είναι αυτές οι τεχνικές…

kl_treksimo01

Διάλεξε μια όμορφη διαδρομή

Μην κάνεις κάθε μέρα την ίδια βαρετή διαδρομή. Άλλαζε διαδρομές και προτίμα αυτές που είναι μέσα στη φύση έτσι ώστε να υπάρχει και οπτικό ενδιαφέρον καθώς θα τρέχεις.

Φτιάξε μια πολύ δυνατή playlist που σε εμπνέει

Υπάρχουν τραγούδια τα οποία είναι τόσο δυνατά και έχουν τόσο τέλειο ρυθμό που δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε εμπνεύσουν. Φτιάξε μια playlist με τα αγαπημένα σου τραγούδια και άκου τα όσο τρέχεις. Θα ξεχαστείς τόσο πολύ που στο τέλος θα διαπιστώσεις ότι έτρεξες πολύ παραπάνω από άλλες φορές και κουράστηκες πολύ λιγότερο.

Πάρε το σκύλο σου για παρέα

Γιατί να μην κάνεις δυο πράγματα ταυτόχρονα; Πάρε το σκύλο σου και βγείτε μαζί για τρέξιμο. Εκείνος θα το δει σαν παιχνίδι και θα αρχίσει να τρέχει μαζί σου και εσύ θα κάνεις ταυτόχρονα τη γυμναστική σου.

Τρέξε με παρέα

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να τρέχεις με παρέα. Αν, μάλιστα, πας για τρέξιμο με άτομο που δεν βλέπεις κάθε μέρα θα έχετε πολλά να πείτε ενώ γυμνάζεστε.

kl_treksimo02

Σκέψου το ζεστό καφεδάκι που θα πιεις μετά στο σπίτι χαλαρώνοντας

Ακόμα και μια τέτοια σκέψη μπορεί να σε κάνει να τρέξεις γρηγορότερα έτσι ώστε να επιστρέψεις σύντομα σπίτι, να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο και να χαλαρώσεις πίνοντας ένα καφεδάκι και βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά.

Σχεδίαζε να τρέχεις και να περπατάς

Αποδέξου το γεγονός ότι το τρέξιμο είναι δύσκολο και σχεδίασε να σταματάς και να περπατάς που και που. Μπορείς, για παράδειγμα, να τρέχεις για δύο γύρους και να περπατάς για έναν.

Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν να αγαπήσεις το τρέξιμο και να το κάνεις χωρίς να δυσανασχετείς κάθε φορά που έρχεται η ώρα να ξεκινήσεις. Δοκίμασε να τα εφαρμόσεις και πες μας τα αποτελέσματα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News