7 θαλάσσια σπορ για να φέρεις την προπόνηση σου στο κύμα!

By

Η διασκέδαση συναντά την προπόνηση αυτό το καλοκαίρι…
Αν δεν αντέχεις να κάθεσαι με τις ώρες στην παραλία και αναζητάς την περιπέτεια, την άσκηση αλλά και τη διασκέδαση, το καλοκαίρι είναι η εποχή σου.

Ένα σκάφος, πλούσιος εξοπλισμός και εκπαιδευτές σε προτρέπουν να ξεχυθείς στις παραλίες και να εξασκηθείς με το πιο διασκεδαστικό αλλά και εντυπωσιακό τρόπο! Τα θαλάσσια σπορ αποτελούν την αγαπημένη μας καλοκαιρινή συνήθεια. Όσο η αδρεναλίνη ανεβαίνει, τόσο και η έμπνευση κορυφώνεται δίνοντας κάθε χρονιά και νέα είδη δραστηριοτήτων.

Ας γνωρίσουμε τα βασικά:

SURFING

surf (1)
Το κλασσικό και αγαπημένο άθλημα, που μυρίζει καλοκαίρι από χιλιόμετρα. Με πρότυπο την την Cameron Diaz και εικόνες από Καλιφόρνια, το surfing πλέον έχει καταλήξει να γίνει ελληνική μανία. Πάρε τη σανίδα σου, λίγο κερί, οπλίσου με υπομονή και δάμασε τα κύματα.
Ιδανικές παραλίες: Πλαζ Βουλιαγμένης, Αγ. Δημητρίου, Βραύρωνα, Λεγραινών, Σούνιο και Κόκκινο Λιμανάκι.

WINDSURFING

windsurfing
Ελληνιστί η ιστιοσανίδα είναι ο προπομπός του ιστιοφόρου. Η διαφορά του με το surfing είναι πως διαθέτει πανί και δεν ερωτοτροπεί με το κύμα αλλά με τον αέρα!
Ιδανικές παραλίες: Σχινιάς, Ανάβυσσος και τα νησάκια στη Λούτσα.

WATER SKIING

waterski
Το αρχαιότερο θαλάσσιο σπορ (από το 1922) αποτελεί «γυναικεία» κυρίως ενασχόληση. Άθλημα – μαγνήτης, που αν δεν το έχεις με την ισορροπία, καλό θα είναι να το αποφύγεις. Ιδανικά παρακολούθησε μερικά μαθήματα πριν επιδοθείς σε έξαλλες, θαλάσσιες τούμπες.
Ιδανικές παραλίες: Βουλιαγμένη, Λαγονήσι, Σχινιάς και Βάκριζα
Και κάπου εδώ ξεκινούν τα δύσκολα.

WAKEBOARDING

DCIM100GOPRO
Το πάντρεμα του water skiing με το surfing. Εδώ ανεβαίνει το επίπεδο και οι φιγούρες επιβάλλονται. Αν και εδώ το κύμα είναι απαραίτητο, μην ανησυχήσεις αν ο αέρας δεν είναι σύμμαχος σου, καθώς τα απόνερα του σκάφους δημιουργούν τον ιδανικό κυματισμό για αυτό το σπορ.
Ιδανικές παραλίες: Βάρκιζα, Σχινιάς και Βουλιαγμένη

KITEBOARDING

kiteboard
Η πιο καυτή τάση του καλοκαιριού. Το kiteboarding είναι συνδυασμός τεσσάρων αθλημάτων (windsurfing, waterskiing, wakeboard, paragliding). Απαραίτητος εξοπλισμός εδώ είναι μία σανίδα με έναν αετό. Κρατώντας τα σχοινιά, που ενώνουν σανίδα- αετό, μπορείς να εκμεταλλευτείς τον αέρα και τα κύματα δίνοντας το δικό σου θαλάσσιο show.
Ιδανικές παραλίες: Σχινιάς, Ανάβυσσος και τα νησάκια στη Λούτσα.

Για κάτι πιο διασκεδαστικό, προτίμησε:

TUBING

tubing
Το tubing είναι η πιο light και παιχνιδιάρικη εκδοχή των θαλάσσιων σπορ. Ιδανικό και για πιο μικρές ηλικίες. Επιβιβάζεσαι στις φουσκωτές σαμπρέλες και ξεκινάς τη μάχη με τον οδηγό του σκάφους. Εκείνος προσπαθεί με κάθε ελιγμό του να σε ρίξει στη θάλασσα και εσύ να βγεις νικήτρια και σταθερή στη θέση σου μέχρι το τέλος της βόλτας.
Ιδανικές παραλίες: Βάρκιζα, Βουλιαγμένη και Ανάβυσσος.
Αν ακόμα δε βρήκες αυτό, που σου ταιριάζει, για κοίταξε εδώ…

HOVERBOARDING

hoverboard
Το νέο θαλάσσιο σπορ ακούει στο όνομα Hoverboard και είναι συνδυασμός jet ski και surfing. Νερό υψηλής πίεσης σε ανεβάζει – όχι μόνο ψυχολογικά- αλλά κυριολεκτικά!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News