Αυτές οι ασκήσεις θα σε κάνουν να ξεχάσεις ότι φόραγες τακούνια!

By

Με αυτές τις ξέγνοιαστες, ξυπόλυτες ημέρες στην παραλία να ξεθωριάζουν στη μνήμη μας, ήρθε η ώρα να αφήσουμε στην άκρη τις σαγιονάρες και να ανεβούμε ξανά στα τακούνια, επιστρέφοντας στο επαγγελματικό στυλ της δουλειάς και το βραδινό ντύσιμο.

Αλλά όσο λαμπερά και αν είναι αυτά τα τακούνια, δυστυχώς βασανίζουν τα πόδια σου και προκαλούν κάθε είδος πόνου.

Δημιουργήσαμε ένα πακέτο ασκήσεων για να διατείνουμε τα πόδια σου, έτσι ώστε να μπορείς να περπατάς καμαρωτά και με στιλ!

Ο βιβλιοφάγος

Ο σύνδεσμος του πελματιαίου περιτοναίου είναι συνήθως ο υπαίτιος, όσον αφορά τον πόνο από τα τακούνια. Αυτό το δύσκολο σημείο είναι μια λωρίδα που διατρέχει το μήκος της τόξου του ποδιού σου, από τις μύτες έως τη φτέρνα. Η άσκηση του βιβλιοφάγου διατείνει το σημείο απαλά, ενώ έχετε το πρόσθετο όφελος μιας προπόνησης για τον αχίλλειο τένοντα και τους μύες της γαστροκνημικής περιοχής.

Στοίβαξε ένα ζευγάρι από χοντρά βιβλία στο πάτωμα, περίπου 50 εκατοστά από έναν τοίχο. Πάτα πάνω στα βιβλία, έτσι ώστε οι φτέρνες σας να μένουν ελεύθερες στον αέρα στο πίσω μέρος τους.

Τοποθέτησε τα χέρια σου στο πλάι του προσώπου σου και γύρε προς τα εμπρός έως ότου να στηρίζεις το βάρος σου προς τον τοίχο. Μείνε σε αυτή τη θέση για 15 δευτερόλεπτα.

Συνέχισε να στηρίζεις το βάρος σου προς τον τοίχο, αλλά ίσιωσε την πλάτη σου και σήκω πάνω και κάτω στις μύτες 10 φορές.

Κατόπιν ρίξε όλο το βάρος σου στο δεξί πόδι. Γύρε προς τον τοίχο ξανά, μείνε για 15 δευτερόλεπτα, ίσιωσε την πλάτη και κάνε 10 άρσεις στηριζόμενη στο δεξί σου πόδι.

Επανέλαβε για το αριστερό πόδι σου.

Μπουκάλι νερού για διατάσεις

Αυτή είναι μια ακόμη σπουδαία άσκηση για διατάσεις του συνδέσμου του πελματιαίου περιτοναίου. Αν πονάς πολύ, πάγωσε από πριν το μπουκάλι του νερού: ο πάγος θα καταπραΰνει τη φλεγμονή.
Κάτσε και βάλε το μπουκάλι στο πάτωμα. Κύλησε το πέλμα του ποδιού σου, από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα, πάνω στο μπουκάλι, για περίπου 1 λεπτό.

Επανέλαβε με το άλλο πόδι.

Η έλξη ποδιών

Για να χαλαρώσεις τους συνδέσμους των ποδιών σου, μια έξυπνη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις το σώμα σου για να κάνεις διατάσεις. Κάτσε στο πάτωμα με τα πόδια σου μπροστά. Λύγισε το δεξί σου πόδι και προσπάθησε να πιάσεις τα δάχτυλα του δεξιού σου ποδιού. Τράβηξε το άκρο του ποδιού σου προς τα εσένα και μείνε για 20 δευτερόλεπτα.

Κάνε το ίδιο για το αριστερό σου πόδι και επανέλαβε 3 φορές σε κάθε πόδι.

Διατάσεις για τις γάμπες

Με την πάροδο του χρόνου, οι λάτρεις των ψηλών τακουνιών θα αντιληφθούν ότι οι μύες της γαστροκνημικής περιοχής και οι αχίλλειοι τένοντες πραγματικά συρρικνώνονται. Εδώ θα βρεις μια ακόμη σημαντική συμβουλή για να τους διατείνεις ξανά.

Στάσου με τα δύο πόδια ενωμένα μπροστά από ένα τοίχο, σε απόσταση περίπου 75 εκ. Τοποθέτησε και τα δύο χέρια στον τοίχο, στο ύψος των ώμων για στήριξη. Προχώρησε προς τα εμπρός έτσι ώστε το δεξί πόδι σου να βρίσκεται κοντά στον τοίχο. Λύγισε το δεξί γόνατό σου, κρατώντας και τις δύο φτέρνες στο έδαφος. Θα πρέπει να νιώσεις ένα τέντωμα στην αριστερή κνήμη σου. Μείνε για 30 δευτερόλεπτα.

Επαναλάβετε 3 φορές σε κάθε πόδι.

Πετσέτα για διατάσεις

Ως εναλλακτική λύση για τις διατάσεις των ποδιών, κάθισε στο πάτωμα με τα πόδια σου σε έκταση. Ρόλαρε μια πετσέτα και τυλίξέ την πάνω από το δεξί πόδι σου.

Κράτησε τις άκρες της πετσέτας και απαλά τράβηξε προς τα εσένα μέχρι να νιώσεις ένα τέντωμα στο πόδι σου. Επανέλαβε 3 φορές σε κάθε πόδι.

Αν οι φτέρνες σου πονάνε, αφιέρωσε μισή ώρα την ημέρα σε αυτές τις εξαιρετικές ασκήσεις και σύντομα ο πόνος θα ανήκει πια στο παρελθόν. Για μέγιστη διάταση, κάνε τις ασκήσεις όταν οι μύες σου είναι χαλαροί, μετά από ένα ζεστό μπάνιο. Στη συνέχεια, ανέβα στα αγαπημένα ψηλοτάκουνα παπούτσια σου και εξέπληξέ τους όλους!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News