Η άσκηση του 1 λεπτού που θα σε κρατήσει σε φόρμα είναι αυτή, σύμφωνα με την επιστήμη!

By

Υπάρχουν μέρες στην καθημερινότητά σου που δεν έχεις ούτε 5 λεπτά για να γυμναστείς; Αν και πιστεύω πως είσαι λίγο υπερβολική, θα το δεχτώ και θα σου δείξω την άσκηση του ενός λεπτού (γιατί 1 λεπτό σίγουρα το έχεις) που μπορεί να σε κρατήσει σε φόρμα σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Μια νέα έρευνα έδειξε πως ένα λεπτό έντονης άσκησης μπορεί να σου χαρίσει μερικά από τα ίδια πλεονεκτήματα που μπορεί να σου χαρίσει μια προπόνηση των 50 λεπτών.

kl_askisi01

Στην έρευνα συμμετείχαν 25 άντρες οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μια ομάδα γυμναζόταν για 12 εβδομάδες για 10 λεπτά την ημέρα κάνοντας έντονες ασκήσεις των 20 δευτερολέπτων ενώ ξεκουράζονταν 2 λεπτά ανάμεσα σε κάθε άσκηση. Συνολικά, δηλαδή, γυμνάζονταν για 1 λεπτό. Η άλλη ομάδα γυμναζόταν για 45 λεπτά κάνοντας μέτριας έντασης ασκήσεις. Στο τέλος των 12 εβδομάδων και οι δύο ομάδες είχαν σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα!

Αυτό που μετράει είναι, λοιπόν, να γυμνάζεσαι με ένταση. Μπορείς να κάνεις σχοινάκι, burpees ή και sprint. Ό,τι κι αν κάνεις το μυστικό είναι να το κάνεις με ένταση!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News