Αυτές είναι οι καλύτερες ασκήσεις CrossFit για αρχάριους!

By

Σίγουρα θα έχεις ακούσει το CrossFit.

Πρόκειται για ένα είδος γυμναστικής που όταν το πρωτοβλέπεις θεωρείς πως δεν είναι για όλους. Έλα, όμως, που εγώ βρήκα ασκήσεις και για σένα που είσαι αρχάριος και καινούργιος σε αυτό… Δοκίμασε και θα δεις πως τίποτα δεν είναι δύσκολο αρκεί να του δώσεις μια ευκαιρία.

kl_crossfit01

EMOM σημαίνει στα αγγλικά “every minute on the minute”. Μπορείς να δημιουργήσεις τις δικές σου ΕΜΟΜ προπονήσεις επιλέγοντας ασκήσεις και βάζοντας χρονόμετρο για όσο θέλεις εσύ.

Για παράδειγμα μπορείς να επιλέξεις να κάνεις την άσκηση για 30-40 δευτερόλεπτα και να ξεκουράζεσαι μέχρι το χρονόμετρο να φτάσει στο ένα λεπτό ξεκινώντας αμέσως μετά την επόμενη άσκηση που έχεις επιλέξει. Στην φωτογραφία θα δεις πως μπορείς να κάνεις 10 push ups, 10 sit ups και 10 squats ανά λεπτό. Αν τα τελειώνεις νωρίτερα μέσα στο ένα λεπτό, σταματάς και ξεκουράζεσαι μέχρι να ξεκινήσει το επόμενο λεπτό.

kl_crossfit03

Μια από τις ασκήσεις του CrossFit λέγεται “Elizabeth”. Mπορεί να μην είναι εύκολη αλλά πρόκειται για μια άσκηση που έχει χρονόμετρο και μπορείς να την δοκιμάσεις και εσύ στο σπίτι. Διάλεξε δύο ασκήσεις γυμναστικής και επανέλαβε και τις δύο για 21, 15 και 9 επαναλήψεις εναλλάξ. Ανέβασε ρυθμούς. Δες ένα παράδειγμα στο video που ακολουθεί..

Η άσκηση “Annie” είναι δύσκολη και επίπονη αλλά αν μπορείς να κάνεις κοιλιακούς και σκοινάκι τότε σίγουρα μπορείς να κάνεις και αυτή την άσκηση. Ξεκίνα την στο ρυθμό που μπορείς και σιγά-σιγά θα βελτιώνεσαι και θα την κάνεις όλο και πιο γρήγορα.

AMRAP σημαίνει “όσες πιο πολλές επαναλήψεις μπορείς” και έχει να κάνει με εσένα. Διάλεξε μια άσκηση και ένα χρόνο (π.χ. 2 λεπτά). Έπειτα βάλε το χρονόμετρο να μετράει αντίστροφα και ξεκίνα να κάνεις όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείς στο χρόνο που έχεις. Ξεκίνα με ασκήσεις με το βάρος του σώματος και αερόβιες και κατέληξε στα βάρη.

Αυτό είναι το καλό με το Crossfit. Μπορείς να το κάνεις στο σπίτι σου γνωρίζοντας απλά τα βασικά. Διάλεξε μερικές ασκήσεις που θέλεις να κάνεις και παίξε με τον χρονο και τις επαναλήψεις.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News