Αυτές είναι οι 5 καλύτερες ασκήσεις για το στήθος (+ 1 για ανόρθωση)!

By

Είναι το σημείο στο σώμα μιας γυναίκας που προσέχουν πάντα πρώτο οι περισσότεροι άντρες και όχι μόνο. Με αυτές τις ασκήσεις θα βοηθήσεις στη σύσφιξη αλλά και στην ανόρθωση του στήθους σου.

Τα μόνα “εργαλεία” που θα χρειαστείς είναι δύο βαράκια και 10 λεπτά από το χρόνο σου.

Ζέσταμα

Στάσου όρθια και ένωσε τις παλάμες σου μπροστά από το στήθος με τους αγκώνες να “κοιτάνε” προς τα έξω. Πίεσε τις παλάμες σου μεταξύ τους δυνατά συνεχόμενα και μέτρα μέχρι το12. Χαλάρωσε για 10 δευτερόλεπτα και επανέλαβε για άλλες 4 φορές.

Γυναικεία push-ups

Γύρνα μπρούμυτα και στηρίξου στα γόνατα και τις παλάμες σου ενώ τα πόδια σου είναι λυγισμένα και οι αστράγαλοί σου σταυρωμένοι. Λύγισε αργά τους αγκώνες σου κατεβάζοντας το σώμα σου μέχρι 5 εκατοστά από το δάπεδο. Σπρώξε και ανέβα μέχρι να τεντωθούν οι αγκώνες σου. Κάνε 3 σετ από 10 επαναλήψεις το καθένα.

kl_stithos02

Με δυο βαράκια

Άσκηση 1: Ξάπλωσε ανάσκελα με τα βαράκια στα χέρια σου. Φέρε τα χέρια στα πλάγια με τα βαράκια στο ύψος των ώμων. Με τους αγκώνες ελαφρά λυγισμένους φέρε τα βαράκια μπροστά και πάνω από το στήθος. Κατέβασε αργά ανοίγοντας τα χέρια προς τα πλάγια. Προσπάθησε να ελέγχεις την κίνηση και να μην πέφτουν τα χέρια σου απότομα κάτω. Κάνε 3 σετ από 12 επαναλήψεις.

Άσκηση 2: Όπως είσαι ανάσκελα ένωσε τα χέρια με τα βαράκια πάνω από το κεφάλι σου. Διαγράφοντας μια καμπύλη στον αέρα φέρ’τα μπροστά μέχρι οι αγκώνες να φτάσουν στα πλευρά σου. Επανέφερε τα βαράκια στην αρχική τους θέση. Κάνε 3 σετ από 12 επαναλήψεις.

Για ανόρθωση στήθους

Κάτσε στην άκρη μιας καρέκλας έχοντας τα πόδια σχεδόν ενωμένα. Πάρε 2 βαράκια και γείρε πολύ μπροστά τον κορμό σου έχοντας την πλάτη σου ίσια. Απομάκρυνε αργά τα χέρια προς την έκταση. Οι αγκώνες σου είναι ελαφρώς λυγισμένοι. Κατέβασε αργά και επανέλαβε κάνοντας 3 σετ από 12 επαναλήψεις. Αυτή η άσκηση στηρίζεται στην εκγύμναση της οπίσθιας μοίρας των ώμων με τη λογική ότι από εκεί ξεκινάει η σωστή στάση του κορμού προς τα πάνω και πίσω με φυσική συνέπεια να κρατιέται το στήθος σου στο ύψος του.

kl_stithos01

Διάταση

Η διάταση είναι απαραίτητη για να κλείσει ομαλά ο κύκλος των ασκήσεών σου. Στάσου όρθια με τα πόδια ανοιχτά και φέρε τα χέρια πίσω από τη λεκάνη δένοντας τα δάχτυλά σου μεταξύ τους. Σήκωσε αργά τα χέρια σου προς τα πίσω τεντωμένα και νιώσε το τράβηγμα στο στήθος σου. Μείνει για 20 δευτερόλεπτα και χαλάρωσε.

You may also like

Follow @keepupgr


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Hot News

post-image
FITNESS Κάψε θερμίδες

Ένα 10λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής υψηλής έντασης για εσένα που δεν έχεις χρόνο να πας γυμναστήριο!

Το συχαίνομαι το γυμναστήριο και επιπλέον δεν έχω και καθόλου χρόνο να το επισκέπτομαι. Αντ’αυτού προτιμώ να γυμνάζομαι στο...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σωστή διατροφή

Αυτές είναι οι υγιεινές συνήθειες της βασιλικής οικογένειας που πρέπει να υιοθετήσεις κι εσύ!

Δεν υπάρχει μέλος της βασιλικής οικογένειας που να έχει παραπάνω κιλά από το κανονικό. Αυτό οφείλεται στις διατροφικές και...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Mind & Soul Σεξ & Σχέσεις

Τι είναι το “series cheating” που μπορεί να οδηγήσει εσένα και το ταίρι σου στον χωρισμό;

Λέγεται πώς το 15% των ζευγαριών πλέον χωρίζουν λόγω αυτού. Τα πράγματα αλλάζουν και εκεί που οι περισσότεροι χώριζαν...
Διαβάστε Περισσότερα