Χάσε βάρος και τόνωσε τους μυς σου με αυτό το cardio πρόγραμμα!

By

Μπορεί να χτυπιέσαι στο γυμναστήριο, να σηκώνεις ολοένα και περισσότερα βάρη, ενώ η διατροφή σου πια να αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από βρώμη και λαχανικά, όμως δεν είναι αυτή η λύση. Τουλάχιστον όχι μόνο αυτή!

Μια ισορροπημένη διατροφή, ασκήσεις ενδυνάμωσης και φυσικά ένα cardio πρόγραμμα θα σε βοηθήσουν να καταφέρεις το πολυπόθητο αποτέλεσμα: να χάσεις βάρος και να τονώσεις τους μυς.

Ποιο είναι το μυστικό; Μα φυσικά το περπάτημα.

Η καθημερινή σου συνήθεια σε αδυνατίζει, σε τονώνει και σου προσφέρει μια μίνι ψυχοθεραπεία.
perpatima-keepup-2

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το περπάτημα αποτελεί τον πιο εύκολο και ανέξοδο τρόπο να χάσεις κιλά και να τονώσεις τους μυς σου. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί πως σε διάστημα 5 μηνών με συστηματικό περπάτημα, μπορείς να χάσεις έως 9 κιλά απλά περπατώντας.

Όπως σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι και εδώ για να δεις αποτέλεσμα από το περπάτημα πρέπει να προσέξεις κάποια πράγματα. Αρχικά, δύο παράγοντες επηρεάζουν την καύση θερμίδων καθώς περπατάς: το βάρος και τον τρόπο περπατήματος σου. Για παράδειγμα, μπορείς να κάψεις 400 θερμίδες σε μια ώρα, αν περπατάς με μια μέση ταχύτητα έξι χιλιομέτρων την ώρα.

perpatima-keepup-1

Στο νέο σου στόχο για περισσότερο περπάτημα, βήματα και καλύτερους χρόνους και ταχύτητες, καλό θα είναι να προμηθευτείς ένα βηματομετρητή ή να κατεβάσεις την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό σου. Περπάτησε όσο περισσότερο μπορείς, στόχος σου θα πρέπει να είναι τα 10.000 βήματα σε μια εβδομάδα για να χάσεις περίπου μισό κιλό την εβδομάδα.

Beautiful young woman walking along the beach

Κατά το περπάτημα σου φρόντισε να φοράς άνετα, αθλητικά παπούτσια για να έχεις σταθερό βήμα και σφίξε τους γλουτούς και την κοιλιά σου. Σήκωσε ψηλά το πιγούνι και εστίασε στην άσκηση.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News